۱۰۳۱۷۸۳
۴ نظر
۵۰۱۴
۴ نظر
۵۰۱۴
پ

مقتل‌خوانان در کربلا ولوله بر پا کردند

سوز نوای «مقتل خوانان» میان دسته های عزادار کربلا، دلدادگان سوگوار حسینی را در ماتم و اندوه فرو برده و این آه و اشک است که با نوای هر مقتل خوان بر گونه ها روان می شود.

خبرگزاری ایرنا: سوز نوای «مقتل خوانان» میان دسته های عزادار کربلا، دلدادگان سوگوار حسینی را در ماتم و اندوه فرو برده و این آه و اشک است که با نوای هر مقتل خوان بر گونه ها روان می شود.

مقتل خوانان روز عاشورا در بین الحرمین در کربلا با نوای حزن انگیز و سوزناک شان واقعه شهادت امام حسین (ع) و اصحاب ایشان را مو به مو بازخوانی می‌کنند.

در این بازخوانی هرگاه که مقتل خوان به لحظات دردناک واقعه می‌رسد، فریاد ناله و شیون سقف آسمان را می شکافد و ضجه عزاداران به عرش می‌رسد و دست ها بر سرها کوبیده می شود و جمعیت یکپارچه فریاد بلند «یا حسین» سر می‌دهد.

مقتل خوان هر چه به پایان واقعه سرایی نزدیک می‌شود، لحظات نفس گیرتر می‌شود. در اینجا دیگر اباعبدالله الحسین (ع) همه یارانش شهید شده اند و تنها و بی کس در میان لشکریان یزید گرفتار است.

حبیب، زهیر، عابس الشاکری، جان مسیحی، علی اکبر (ع) و ابوالفضل عباس (ع) علمدار سپاه امام همه شهید شده اند؛ حتی کودک شش ماهه اباعبدالله الحسین (ع) از قساوت قلب لشکریان وحشی یزید در امان نمانده و با تیر سه شعبه حرمله به شهادت رسیده است.

در این زمان از هر سو تیر، نیزه و سنگ بر جان خسته امام تنها فرود می‌آید و «شمر بن ذی الجوشن» آرام آرام و با ترس به امام نزدیک می شود تا به دستور «عمر سعد»، صفحه پایانی را رقم بزند.

مقتل خوان به اینجا که می رسد ناله و زاری عزاداران کربلایی بلند می شود و اشک و ناله سراسر جمعیت جاری می شود. عزاداران همه بر سر و سینه می زنند و بانگ توفنده «لبیک یا حسین (ع)» به آسمان می‌رود.

مقتل خوانی، قصه سرایی کامل واقعه عاشوراست که همه حوادث روز دهم محرم سال ۶۱ هجری و چگونگی شهادت هریک از یاران وفادار امام حسین (ع) در آن شرح داده می شود.

آیین های عزاداری روز دهم محرم در عراق هر سال با مقتل خوانی آغاز می شود و این مراسم بیشتر در حسینیه ها، زیارتگاه ها و در هیات های عزاداری با حضور باشکوه شیفتگان امام حسین (ع) برگزار می‌شود.

مقتل خوانی حادثه عاشورا حدود ۲ ساعت به طول می انجامد که معمولا از ساعت ۹ صبح روز دهم محرم آغاز می شود و تا نزدیکی اذان ظهر ادامه پیدا می کند.

حساس ترین جای مقتل خوانی بی تردید شرح ماجرای لحظات شهادت امام حسین (ع) است که عزاداران در این مرحله در غم شهادت مظلومانه حسین (ع) بر سر و سینه می زنند.

سوگواری ها تا اذان ظهر ادامه می یابد که در این مرحله پس از برپایی نماز ظهر و عصر به صورت جماعت، بسیاری از هیات های عزاداری با وعده ای از غذای نذری از عزاداران پذیرایی می کنند.

پس از اقامه نماز ظهر و عصر عاشورا در کربلا، آیین با شکوه دیگری به نام «رکضه الطویریج» (دویدن طویریج) آغاز می شود که عزاداران در فاصله چند کیلومتری از حرم حسینی به صف می ایستند و به نشانه پیروزی اباعبدالله الحسین (ع) در حالی که به سوی حرم می دوند بر سر و سینه می‌زنند و بانگ یا حسین (ع) سر می دهند که در نوع خود آیینی حماسی و باشکوه است.

این آیین تا حدود ساعت ۳ و ۴ بعد از ظهر ادامه پیدا می کند و عزاداران دسته دسته به حرم حسینی و عباسی وارد می شوند و با اباعبدالله الحسین (ع) تجدید بیعت می کنند.

آیین پایانی روز عاشورا در کربلا و سراسر عراق، بعد از اقامه نماز مغرب و عشا، شام غریبان است؛ در کربلا گروهی از کودکان و زنان وارد حرم امام حسین (ع) و ابوالفضل عباس (ع) می شوند و آغاز اسارت اهل بیت و حرکت آنها به سمت شام را اعلام می کنند.

در این آیین با حزن و اندوه بسیار، کودکان و زنان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با امام حسین (ع) و ابوالفضل عباس (ع) وداع می کنند.

با وجود بیماری کرونا امسال آیین مقتل خوانی با رعایت پروتکل های بهداشتی پیش از ظهر امروز (یکشنبه) مصادف با دهم محرم در صحن های مقدس حسینی و عباسی و بین الحرمین در کربلای معلا برگزار شد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    کاش ازش فیلم گذاشته بودین

    پاسخ ها

    • بدون نام

      باش، سال آینده برات میگیریم

    • سهراب خَیطی

      فیلمش بود عالی بود

  • حسین

    ومعروفترین مقتل خوان کربلا مرحوم عبدالزهرا کعبی کربلایی است که تاریخ مثل ایشان ندیده خدای ایشان را در چنین روز مقدس قرین رحمت نماید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج