یک شکلات و یک ظرف آش، این همه جنجال ندارد!
سکانس جنجالی سریال آقازاده درباره ازدواج موقت از هر دو طرف طیف مذهبی و کمتر مذهبی جامعه بازخوردهایی منفی دریافت کرد.
نهال موسوی در عصر ایران نوشت: این روزها سریال آقازاده با یک سکانس "آش" سر و صدای زیادی به راه انداخته است و انواع و اقسام نظرات از شوخی و جدی درباره آن گفته شده است. گاهی شوخیهایی شده که نمیتوان آنها را در یک جمع معمولی دوستانه هم مطرح ساخت. با توجه به این که این سریال محصول سازمان اوج است باز برخی از فعالان رسانهای نزدیک به طیف اصول گرا هم حتی صدایشان درآمده و توئیتهای جالب توجهی زدهاند. برای مثال:
امیرعلی صفا (کارشناس حقوقی و فعال رسانهای): حامد عنقا هر فیلم و سریالی که میسازه پره از موضوعاتی که وهن پسر و دخترهای مذهبیست. چیزهایی که ما در واقعیت ندیدیم و گویی فانتزیهای ذهنی یک انسان بیماره ولی بازم بودجه میگیره و فیلم میسازه. به کی وصله؟ الله اعلم.
محمدرضا شهبازی (طنزپرداز و فعال رسانهای): چه اشتباهی کردیم همشیره رو از همگناه منع کردیم و به آقازاده تشویق! اون لااقل تکلیفش معلوم بود، توی این دختر چادری صیغه ساعتی خوند برای پسر ریشو.
احسان سالمی (فعال رسانهای): به نظرتون تو مغز حامد عنقا چی میگذره که برای بیشتر دیده شدن آقازاده حاضر چنین جفنگیاتی رو به تصویر بکشه؟ کل بدآموزیهای نمایش خانگی تا امروز یه طرف، اون سکانس حال بهمزن صیغه آقازاده هم یه طرف.
روزنامه جوان هم نوشت: «سکانس جنجالی سریال آقازاده درباره ازدواج موقت از هر دو طرف طیف مذهبی و کمتر مذهبی جامعه بازخوردهایی منفی دریافت کرد. یکی اساساً حکم ازدواج موقت را برنمیتابد و با تلقی غلط آن را توهین و اجحاف به زن قلمداد میکند و دیگری نیز پرداختی سطحی و بدون عمق اینچنینی را مایه مضحکه و حمله بیشتر به آن میداند.»
حال داستان چیست؟ و چرا از اساس چنین رویکرد یا صحنهای در این سریال وجود دارد؟ آیا سازندگان یا مدیران و مسئولان سازمان اوج نمیدانستهاند که پخش چنین سکانسی در جامعه با چه بازخوردی مواجه خواهد شد؟ اگر نمی دانستند که مخاطب شناسی آنها به نسبت جایگاهی که دارند بسیار جای پرسش دارد! اگر میدانستند که جامعه چنین عکسالعملی خواهد داشت پس چرا باز آنرا پخش کردهاند؟ شاید تمام این اتفاقات را بتوان از طریق یک مصاحبه تهیه کننده سریال آقازاده در ۲ سال پیش فهمید.
واقعیت این است که حدود ۲ سال قبل همین تیم سازنده سریال آقازاده یعنی تهیه کننده و کارگردان آن در تلویزیون سریالی به اسم "پدر" داشتند که آن هم در زمان خود به دلیل یک صحنه در همین حد جنجالی شد. صحنه پسری خود را از دست دختران به پایین پرتاب کرد!
در یک قسمت از سریال "پدر" که آن زمان از شبکه ۲ سیما پخش شد پسری دانشجو به نام حامد (سینا مهراد) از سوی همکلاسیهایش مورد اتهام قرار می گیرد، سر دستهشان لیلا (ریحانه پارسا) بود که سوالهای امتحانی را دزدیده و گمان میکند حامد او را لو داده است. لیلا برای تلافی از دوستانش میخواهد حامد را به بهانه توضیح درس، در کلاس گیر بیندازد. آنها به پسر نزدیک میشوند و یک نفر صحنه را با گوشی موبایل ضبط میکند. حامد که پسری مومن است از ترس آبرو و ایمان چاره را در فرار از پنجره میبیند. از پنجره کلاس به پایین میپرد.
این صحنه در فضای مجازی به کرات منتشر شد و واکنشهای زیادی از خنده و شوخی گرفته تا انتقاد و حتی عصبانیت به پخش آن در پی داشت. حامد عنقا (تهیه کننده سریال) در مصاحبهای که با روزنامه "هفت صبح" انجام داد ذکر کرده بود:
« بالاخره ما به عنوان درامنویس و بهرنگ توفیقی به عنوان کارگردان، مگر چه ابزارهایی برای بالا بردن جذابیت سریال در اختیار داریم؟ ما سعی میکنیم با دور از ذهن بودن برخی سکانسها توجه جلب کنیم. الحمدلله چیزی که دوست داشتیم به لحاظ تبلیغاتی اتفاق بیفتد با این سکانس افتاد.»
حال بعد از ۲ سال دوباره همین رویکرد را در سریال جدید آنها میبینیم، پس این یک نوع نگاه و استراتژی برای جذب مخاطب یا جلب توجه است! تمامی برنامهسازان رسانههای دیداری و شنیداری در سراسر جهان سعی دارند با قصه های متفاوت توجه مخاطب را به سمت محصول خود سوق دهد ولی حواسمان باشد هرگونه جلب توجهی دلیلی بر ارزشمند بودن آن نیست، گاهی اوقات حتی معکوس عمل می کند و ضد ارزش است.
امید که در نگاه و نظر خود تجدید نظری بکنند چون معلوم نیست با این توجیه دیگر در سریالهای بعدی این تیم شاهد چه اتفافقاتی خواهیم بود. انگار باید ماسک زدن برای دوران بعد کرونا هم توصیه شود.
ارسال نظر