جهانگیری: در کاهش باروری به اضطرار نرسیدهایم
جلسه سیاستهای کلی جمعیت عصر امروز (یکشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
خبرگزاری مهر: جلسه سیاستهای کلی جمعیت عصر امروز (یکشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور برگزار شد.
اسحاق جهانگیری در این جلسه از موضوع جمعیت به عنوان یکی از مهم ترین و اصلی ترین مولفه های اقتدار ملی در همه کشورها یاد کرد و از سازمان برنامه و بودجه خواست در برنامه هفتم توسعه توجه جدی و ویژه ای به سیاست های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری داشته باشد.
وی همچنین از دستگاه های متولی اجرای سیاست های کلی جمعیت خواست این سیاست ها را به صورت جدی پیگیری کنند و گزارش اقدامات انجام شده را به صورت مستمر به سازمان برنامه و بودجه و دولت ارائه دهند.
معاون اول رییس جمهور افزود: ایران به عنوان کشوری که سالها از جمعیت جوان برخوردار بوده باید بتواند با سیاستگذاری های مناسب تدابیری را برای افزایش نرخ باروری اتخاذ کند تا فرصت طلایی جمعیت جوان کشور همچنان حفظ و تقویت شود.
جهانگیری همچنین با اشاره به دغدغه ها و نگرانی های موجود نسبت به کاهش نرخ باروری در کشور افزود: البته هنوز به نقطه نگران کننده نرسیده ایم که بخواهیم اقدامات اضطراری انجام بدهیم اما آمارها بیانگر اخطار و هشدارهای جدی نسبت به کاهش رشد جمعیت و نرخ باروری در کشور است که باید برنامه های دقیقی را برای حل این مشکل تدوین کنیم.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه موضوع جمعیت و باروری موضوعی چند بعدی است و نمی توان به سادگی برای آن برنامه ریزی کرد، گفت: برنامه ریزی برای موضوع جمعیت نیازمند نگاهی جامع و چندبعدی است و به عنوان مثال دلیل افزایش سن ازدواج در کشور را نمی توان فقط در مسایل اقتصادی جستجو کرد چرا که در خانواده های مرفه و ثروتمند نیز شاهد افزایش سن ازدواج هستیم و این یعنی پرداختن به این مسایل نگاهی جامع الاطراف با در نظر گرفتن همه ابعاد اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را طلب می کند.
جهانگیری با اشاره به اینکه در حال حاضر تنها سند موجود برای پیگیری موضوع جمعیت، سیاست های کلی جمعیت ابلاغی مقام معظم رهبری است، از دستگاه های اصلی و متولی اجرای این سیاست ها خواست ظرف سه ماه موضوع جمعیت و نرخ باروری را به طور جدی مورد بررسی قرار دهند و گزارش این بررسی ها را به دولت ارائه کنند.
در این جلسه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گزارشی از اقدامات انجام شده برای کاهش مرگ و میر، مراقبت های قبل و پس از زایمان، آموزش و مشاوره های قبل، حین و پس از ازدواج، ایجاد کلینیک های ناباروری و پوشش بیمه ای برای داروها و درمان ناباروری ارائه کرد و گفت: البته اصلاح نرخ باروری و افزایش جمعیت فقط به موضوعات بهداشتی و درمانی منحصر نمی شود و نیازمند تغییر در فرهنگ و نگرش جامعه و اصلاح شرایط اقتصادی کشور نیز می باشد.
در این جلسه که وزرای آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد اسلامی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز حضور داشتند، معاون سازمان برنامه و بودجه گزارشی از اقدامات این سازمان در راستای رصد مستمر سیاست های جمعیتی در ابعاد کمی و کیفی ارائه کرد.
وی همچنین به تشریح تحولات جمعیت، روند آمار موالید در کشور و جایگاه جهانی ایران از لحاظ جمعیت پرداخت و گفت: ایران از نظر جمعیت در جایگاه سوم منطقه، نهم آسیا و هجدهم جهان است و آمار موالید در کشور برای چهارمین سال متوالی رشد منفی پیدا کرده است.
معاون سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در سال ۹۳ شاهد بدترین روند نرخ جمعیت در کشور بوده ایم، گزارشی نیز از جمعیت کشور و متوسط رشد سالانه آن طی سال های گذشته ارائه کرد و به بیان توضیحاتی در خصوص نرخ باروری در ایران و مقایسه با کشورهای دیگر منطقه پرداخت.
در ادامه این جلسه برخی از مهمترین چالش های جمعیتی پیش رو نظیر استمرار روند کاهشی رشد جمعیت، کاهش نرخ باروری، رشد سه برابری جمعیت سالمند و روند کاهشی آمار ازدواج مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و مقرر شد دستگاه های متولی اجرای سیاست های کلی جمعیت به صورت جدی اجرای این سیاست ها را در دستور کار خود قرار دهند و گزارش اقدامات انجام شده را ظرف سه ماه آینده به سازمان برنامه و بودجه ارائه کنند تا در جلسه آینده در این خصوص تصمیم گیری شود.
نظر کاربران
به زودی زود به اونجا هم می رسیم
پاسخ ها
دقیقاً!
یه کم دیگه همت کنید به اونجا هم میرسیم!
علی برکت الله!
اره خبر نداری.....طللاق.....فقر.....دیگه بچه میخوان چیکار.....
اون روز هم دیر نیست با این ندانم کاریها
دلار 4200 بده برای مهریه تولید نسل زیاد میشه
حال چرا این سوال را از جهانگیری پرسیدین
نکنه خیریه
خخخخخخخخخخخخ
نگران نابودی کشور مردم باشیدگندزدید رفت
والا واسه ما که 100 درصدش مسائل اقتصادیه پولدارا هم کمتر بچه میارن چون بچه نق زیاد میرنه و حوصله ی بزرگ کردنشو ندارن بزرگم بشن سر ارث جنگ میشه واسه همین یک بچه میارن
مردم از فرزند اوری فراری هستن یهو ی گوشه ای می شنویم که ی نفر شش قلو به دنیا آورده اینم از این
نون همینایی که موندنو نمیتونین بدین ، تو دیگه از همه گوش تلختری برو بابا
مگه ماکرو فره که اگه به اضطرار رسیدی سه سوته تولید کنی
گفتن اظطرار مردم را به اقدام خاصی منجر نمی کند باید مقامات تصمیم گیرنده در عملکرد خود بازنگری کند شاید روزنه برای رشد جمعیت پیدا شود با این وضع اقتصادی اصلا کسی به فکر ازدواج نمی افتد تعدادی که در ایران شغل پیدا کنند امکان ازدواج دارند که با پبری نمی تواند مقابله کند دو فرزندی جواب نمی دهد و اگر ادامه یابد پیری ایران اجتناب ناپذیر است
با دیدن برخی مسولین ارشد...
ضرورت کاهش باروری یا افزایش باروری منطقی را میتوان جدی گرفت.
وقتی سیاستهای تشویقی در ازدواج ائم از اقتصادی.فرهنگی.اجتماعی.وعلمی در جامعه کمرنگ شود وضع بدینگونه خواهد شد
در مورد زاد ولد لعنت بر فرعون لازمه به فرزند چهارم ما دفتر چه بیمه نداد لعنت بر فرعون
شماهاانگار راستی راستی مردم راابله فرض کرده اید مردم حیا دارندوباشمامدارامی کنند ولی تاکی وتاکجا الان خرج بزرگ کردن یک بچه ماهی یک میلیون اقلش است بیمارها که دوسوم جامعه هستند وکارگرها با ماهی دو میلیون یک سوم خرج خودشان را درمی آورند و بقیه هم که خودشما دست اندرکاران بین المال هستید هرچه می توانیدتولید کنید دختری شوهرفراوان نزدشماهم بیت المال فراوان دست اردل تفتیده مابردارید
راست میگه انشاا....۱۰۰سال اینده به اظطرارمیرسیم,قرصاشونشسته خورده سرش گیج رفته حالش خوب نیست,همیشه مابعدهابه اظطرارمیرسیم که همه زیرخاک برن.
اگر افرادی مثل تو و روحانی میخواهند به دنیا بیایند نیایند بهتر است
تو این بدبختی که برای ملت درست کردین دنبال باروری و رشد جمعیت هم هستید
مگه آقایون باروربشن فکرنمیکنم خانم
هادیگه علاقه ای به این کارداشته باشن شماها که بلدید۷ ساله به لطف
۲۴ میلیون ایرانی خوش فکر! همه چی روبارورکردید دلار طلاوسکه مسکن
شغل شما میتونید فعل خواستن روکامل صرف کنیدباروری خوبی رخ
میده
خوب،،
خدا رو شکر
حالا به اضطرار برسیم، چه میکنید؟
وام یک میلیونی میدید ملت بچه بیارن؟؟؟
پول بده تابچه بزارن مردم
کمی خودتان کمتر بخورید به مردم برسید مشکل حل به همین اسونی