شکایت آمریکا از ایران بابت «نقض توافق هستهای»
وزیر خارجه آمریکا با تسلیم شکایتنامهای به رئیس شورای امنیت، ایران را به «نقض توافق هستهای» متهم خواهد کرد.
خبرگزاری فارس: منابع دیپلماتیک به شبکه خبری الجزیره گرفتهاند «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه با تسلیم شکایتنامهای به رئیس شورای امنیت، ایران را به «نقض توافق هستهای» متهم خواهد کرد.
همزمان وزارت خارجه آمریکا در بیانیهای از گفتوگوی تلفنی پمپئو با «هایکو ماس»، وزیر خارجه آلمان خبر داده است.
در این بیانیه آمده است: «وزیر خارجه پمپئو بر ضرورت اتحاد آمریکا-اروپا برای پاسخگو کردن ایران و تضمین پایبندی شورای امنیت به تعهداتش در جهت حفظ صلح و امنیت بینالمللی تأکید کرد.»
خبرنگار تلویزیون «العربی» هم در حساب کاربری خود در توئیتر به نقل از دیپلماتها نوشته انتظار میرود پمپئو روز پنجشنبه برای کلید زدن روند مکانیسم ماشه علیه ایران در نیویورک حضور داشته باشد.
خبرگزاری رویترز در خبر تکمیلی به نقل از دیپلماتها و یک مقام سازمان ملل متحد گزارش داد پمپئو در راستای تلاش برای احیای تحریمهای سازمان ملل علیه ایران و دیدار با آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد احتمالاً پنجشنبه به نیویورک سفر خواهد کرد.
دیپلماتها گفتهاند پمپئو احتمالاً با رئیس دورهای شورای امنیت دیدار کرده و شکایتنامه خود علیه ایران را به وی تقدیم خواهد کرد.
دولت ترامپ چند روز پیش در رأیگیری شورای امنیت برای تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران ناکام ماند. واشنگتن از قبل اعلام کرده بود چنانچه در تمدید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران موفق نشود قصد دارد از یکی از بندهای برجام که با نامهایی مانند «مکانیسم ماشه»، «ساز و کار حل و فصل اختلاف» یا «ساز و کار بازگشت خودکار تحریمها» شناخته میشود برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران استفاده کند.
کارشناسان میگویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرفهای مشارکتکننده در «برجام» نیست و نمیتواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریمها علیه ایران استفاده کند.
از طرف دیگر، مقامهای دولت آمریکا ادعا میکنند از آنجا که در متن قطعنامه ۲۲۳۱ از آمریکا به عنوان «مشارکتکننده برجام» یاد شده این کشور میتواند از ایران بابت «نقض اساسی برجام» شکایت کند.
دیپلماتها به خبرگزاری رویترز گفتهاند روند بازگرداندن تحریمها علیه ایران، بسیار دشوار و پرپیچ و خم خواهد بود، زیرا روسیه، چین و سایر کشورهای عضو شورای امنیت، قانونی بودن تصمیم آمریکا را با توجه به خروج آمریکا از برجام به چالش کشیدهاند.
ارسال نظر