۱۰۲۷۷۲۰
۵۰۱۲
۵۰۱۲
پ

وقتی آنفلوآنزا و کووید ۱۹ باهم می‌آیند

با وجود این که بسیاری معتقد بودند گرمای تابستان موجب نابودی ویروس جدید کرونا می‌شود، سپری شدن بیش از نصف فصل گرما نشان داد که این امید واهی و بیماری کووید ۱۹ هم‌چنان همراه ماست. اما پرسش اینجاست که در فصل باران و سرما که آنفلوآنزای فصلی نیز شیوع می‌یابد چه اتفاقی رخ می‌دهد و این دو ویروس چگونه با یکدیگر تعامل می‌کنند؟

ایرنا: با وجود این که بسیاری معتقد بودند گرمای تابستان موجب نابودی ویروس جدید کرونا می‌شود، سپری شدن بیش از نصف فصل گرما نشان داد که این امید واهی و بیماری کووید ۱۹ هم‌چنان همراه ماست. اما پرسش اینجاست که در فصل باران و سرما که آنفلوآنزای فصلی نیز شیوع می‌یابد چه اتفاقی رخ می‌دهد و این دو ویروس چگونه با یکدیگر تعامل می‌کنند؟

برخی از محققان مانند اب اوسترهاوس از مرکز تحقیقات عفونت‌های جدید و زئونوز در هانوفر معتقدند در فصل پاییز باید انتظار موج‌های جدید شیوع کووید ۱۹ را داشته باشیم و آمادگی لازم برای درمان موارد شدید بیماری را کسب کنیم.

یکی از بزرگترین نگرانی‌های متخصصان این است که بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی باید علاوه بر آماده‌سازی برای ارائه خدمات به بیمارانی که مبتلا به آنفلوآنزای فصلی می‌شوند، برای خدمت رسانی به بیماران مبتلا به کووید نیز آماده باشند. این در حالی است که احتمال دارد شیوع ویروس آنفلوآنزا یا سایر ویروس‌های فصلی و همچنین آب و هوای سرد و مرطوب موجب تشدید شیوع کووید ۱۹ شود.

تشخیص صحیح این که بیماران به کدام یک از ویروس‌های کووید ۱۹ و آنفلوآنزا مبتلا شده شده‌اند، یکی از چالش‌های این دوره خواهد بود. زیرا این دو ویروس و سایر ویروس‌های فصلی عامل بیماری‌های تنفسی، بر اساس علایم، قابل تشخیص نخواهند بود. بنابر این استفاده از آزمایش های تشخیصی دقیق‌تر و بهره‌مندی کارکنان بخش بهداشت و درمان از تجهیزات محافظتی کامل، امری ضروری خواهد بود.

آما آنچه واقعا مشخص نیست، واکنش ویروس کووید ۱۹ در مجاورت سایر ویروس‌ها است. در پاییز هر سال مجموعه‌ای از ویروس‌های تنفسی قابل پیش‌بینی شیوع پیدا می‌کند،‌ این جریان با شیوع راینو ویروس آغاز می‌شود که عامل اصلی بیماری سرماخوردگی عادی بوده و در مهرماه به اوج می‌رسد. سپس نوبت به ویروس سینسیشال تنفسی (RSV) می‌رسد که در ماه‌های آبان و آذر شیوع پیدا می‌کند و در اغلب افراد موجب بروز علایم خفیف سرماخوردگی و در موارد اندکی از کودکان و کهنسالان موجب بروز عفونت‌های شدید ریوی می‌شود.

نکته قابل توجه این است که در زمان شیوع هریک از این ویروس‌ها، سایر آن‌ها شیوع نمی‌یابند و موج شیوع هریک پس از اتمام دیگری است. اما پرسش مهمی که مطرح می‌شود این است که آیا ویروس کووید ۱۹ نیز از همین الگو تبعیت می‌کند؛ یا امکان آلوده کردن افرادی که بدن آن‌ها توسط یک ویروس فصلی دیگر آلوده شده نیز وجود دارد.

اولین شخصی که در اثر ابتلا به کووید ۱۹ در خارج از چین جان خود را از دست داد، یک مرد فیلیپینی ۴۴ ساله بود که علاوه بر کووید ۱۹، به آنفلوآنزا نیز مبتلا بود. اما از این که وجود دو ویروس در بدن یک شخص موجب تشدید کووید ۱۹ یا خیر، هیچ اطلاعی در دست نیست. آنچه موجب نگرانی متخصصان است،‌ سن پایین بیمار فیلیپینی است که موجب می‌شود متخصصان نسبت به پیامدهای آلوده شدن همزمان به دو ویروس آنفلوآنزا و کووید ۱۹ خوش‌بین نباشند.

متخصصان بیمارستان تونجی واقع در ووهان چین در ماه‌های ژانویه و فوریه سال جاری میلادی اعلام کردند در زمان شیوع آنفلوآنزا در این شهر، شیوع کووید ۱۹ متوقف شده بود. بسیاری از بیماران هر دو ویروس را داشتند، اما به نظر نمی‌رسید که این وضعیت موجب کاهش شانس بقای آن‌ها در مقایسه با بیمارانی که فقط به ویروس کووید ۱۹ آلوده بودند، شده باشد. با وجود این افرادی که به هر دو ویروس آلوده بودند، بیش از سایرین دچار آسیب‌های قلبی شدند و زودتر از دیگران دچار التهاب منجر به مرگ شدند.

ویروس سرماخوردگی معمولا توسط کودکان و از طریق تعامل آن‌ها در مدارس شیوع می‌یابد، اما بر اساس شواهد فعلی، ویروس کووید ۱۹ در بین بزرگسالان شیوع دارد. در نتیجه ممکن است این وضعیت به معنای تعداد بیشتر مجموع افراد بیمار در دو جمعیت کودکان و بزرگسالان شود. علاوه بر این کووید ۱۹ نوع متفاوتی از سلول‌ها را هدف قرار می‌دهد و این وضعیت نیز می‌تواند امکان همزیستی دو نوع ویروس کووید ۱۹ و رینوویروس، RSv و آنفلوآنزا را تقویت کند.

بنابر این با وجود این که باید امید به بهترین‌ها داشت، لازم است برای بدترین وضعیت ممکن یعنی همزیستی کووید ۱۹ با سایر ویروس‌های تنفسی فصلی آماده شویم. این بدان معنی است که خود را برای مقابله با آنفلوآنزا آماده کنیم. زیرا سایر ویروس‌های مورد بحث فاقد واکسن موثر هستند، اما با استفاده از واکسن‌های آنفلوآنزا می‌توان حداقل برابر این بیماری ایمن شد.

منبع : گاردین
مترجم: سپیده کاشانی

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج