تشریح آخرین وضعیت مدیر جمعیت امام علی
جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی(ع) یک سازمان غیردولتی و مستقل دانشجویی و مردمی در ایران است که در سال ۱۳۷۸ آغاز به کار کرده و در سال ۱۳۷۹ نخستین دفتر رسمی خود را در دانشگاه صنعتی شریف تأسیس کرده است.
روزنامه شرق: جمعیت امداد دانشجویی مردمی امام علی(ع) یک سازمان غیردولتی و مستقل دانشجویی و مردمی در ایران است که در سال ۱۳۷۸ آغاز به کار کرده و در سال ۱۳۷۹ نخستین دفتر رسمی خود را در دانشگاه صنعتی شریف تأسیس کرده است.
جمعیت امام علی (ع) یک نهاد تماما داوطلبانه است و هماکنون هزاران عضو داوطلب دارد که بسیاری از آنها دانشجویان و جوانان نخبه کشور هستند که دغدغه کمک به اقشار آسیبپذیر جامعه را دارند. در این مسیر با اتکا بر خوشنامی این جمعیت توانستهاند در بزنگاههای حساسی چون سیل، زلزله و بلایای طبیعی پیش از سازمانهای رسمی امدادی کنار مردم باشند. بخش مهمی از خدمات این نهاد اجتماعی برگرفته از آیین دینی و اسلامی است. «کوچهگردان عاشق» نخستین و قدیمیترین طرح جمعیت مستقل امداد دانشجویی مردمی امام علی است که از سال ۱۳۷۸ تاکنون بیوقفه برگزار شده است. کعبه کریمان دیگر کار این جمعیت بود که در این آیین اعضای جمعیت پس از شناسایی کودکان محروم، بازمانده از تحصیل، کودکان کار و کودکان بیمار به تحقق آرزوهای آنها میپردازند
.آیین طفلان مسلم هم از برنامههای مهم این جمعیت است که از سال ۱۳۸۵ هرساله از آغاز محرم تا اربعین با هدف نجات نوجوانان محکوم به اعدام اجرا میشود. جمعیت امام علی در روز عاشورا و همزمان با شام غریبان، آیین «شام عیاران» را با شعار «ایران بدون اعتیاد» برگزار میکند. طرح «صفای سعی» جمعیت امام علی هم هرساله همزمان با موسم حج برگزار میشود، تا حاجیان در میان انجام مناسک حج به یاد تلاشهای مادران تنهای شهر خود و هاجرهای معاصر باشند و دهها طرح دیگر که برای کمک به بهبود زندگی آسیبدیدگان اجتماعی در این نهاد مردمی انجام میشود. این گروه را شارمین میمندینژاد ایجاد کرده است. مردی که قریب به ۵۰ روز است در بازداشت قرار دارد و گفته شده اتهامات او شخصی است و ربطی به عملکرد جمعیت ندارد. توضیحی که با توجه به روند پرونده و تأثیر آن بر کار جمعیت امام علی با تردید جدی مواجه است.
زهرا رحیمی همسر میمندینژاد به تشریح آخرین وضعیت پرونده مؤسس جمعیت امام علی (ع) پرداخته است. به گفته خانم زهرا رحیمی، پرونده مؤسس جمعیت امام علی همچنان در مرحله تحقیقات است و بازجوییها ادامه دارد و جزئیاتی از پرونده تاکنون در اختیار خانواده میمندینژاد قرار نگرفته است. رحیمی میگوید: آخرین اطلاعاتی که ما از وضعیت آقای میمندینژاد داریم، این است که ۴۵ روز است در بازداشت هستند. حتی از سلامتی ایشان هم اطلاع دقیقی نداریم. ایشان به بیماری روماتیسم ستون فقرات مبتلا هستند که بیماری بسیار دردناکی است و با فشار روانی تشدید میشود. به همین دلیل باید تحت درمان باشند.
وی در پاسخ به این پرسش که «همسر شما آیا داروی خاصی مصرف میکند و این داروها در اختیار او قرار داده شده است یا خیر؟» گفت: ما داروهای او را به بازپرس دادیم تا به همسرم تحویل بدهند. آقای میمندینژاد هر پنج یا شش روز یک بار تماس تلفنی با ما دارد که در حد احوالپرسی است، در یکی از این تماسها پرسید داروها را ما برایش فرستادیم؟ که متوجه شدیم داروها در اختیارش قرار نگرفتهاند. رحیمی در ادامه در توضیح ورود وکیل به پرونده نیز گفت: به علت اینکه پرونده امنیتی اعلام شده، نتوانستیم وکیل برای ایشان معرفی کنیم و ایشان همچنان وکیل ندارند. از طرفی هم اگر امکان اختیار انتخاب وکیل ایجاد شود هم باید مطابق با تبصره ماده ۴۸ اقدام شود. به همین دلیل فعلا وکیلی ندارند تا کیفرخواست صادر شود و پرونده به دادگاه برود. وی در بیان احتمال تغییر قرار بازداشت به وثیقه نیز گفت: ما اطلاعی از روند پرونده نداریم اما وقتی از بازپرس پرسیدیم گفتند هنوز بازجویی ادامه دارد، باید منتظر پایان تحقیقات باشیم.
از رحیمی راجع به نهاد بازداشتکننده پرسیدیم که در جواب گفت: نهاد بازداشتکننده قرارگاه ثارالله است که مقطعی در آن قرارگاه بازجویی شدهاند و اکنون هم توسط اطلاعات سپاه در حال بازجویی هستند.
همسر میمندینژاد در جواب این سؤال که رفتار مسئولان مربوطه بهخصوص بازپرس پرونده با شما چگونه بوده است نیز گفت: رفتار بازپرس خیلی محترمانه و خوب بوده است. همیشه در دسترس هستند. هر زمان مراجعه کردهایم یا با خود ایشان ملاقات داشتهایم یا خواستهایمان را مکتوب برایشان نوشتهایم تا به دستشان برسانند. ایشان هم در حد مقدور پاسخگو بودهاند. رحیمی از اثرات و لطمات بازداشت همسرش بر فرزندانش به تلخی یاد کرد و گفت: بچهها قطعا آسیب زیادی دیدهاند بهخصوص دختر کوچکم در شرایط روحی خوبی قرار ندارد. از رحیمی در رابطه با ادامه فعالیت جمعیت امام علی بعد از بازداشتهای اخیر پرسیدیم که در توضیح گفت: باید تأکید کنم همچنان فعالیت جمعیت ادامه دارد. برای خانوادههای تحت پوشش خودمان با توجه به شیوع کرونا بستههای مواد غذایی و بهداشتی تهیه کردهایم و توزیع میکنیم. مسئولیت اجتماعی جمعیت همچنان پابرجاست.
وی در پاسخ به این سؤال که بازداشتهای اخیر بر روند کاری جمعیت تأثیرگذار بوده است یا خیر؟! نیز خاطرنشان کرد: هرچند گفته شده اتهامات شخصی است اما فعالیت جمعیت هم مدنظر قرار گرفته است. وزارت کشور درخواست تغییر ساختار داده و این اولین بار است یک نهاد دولتی در ساختار یک نهاد مردمی دخالت میکند و گفتهاند جمعیت بهجای هیئتامناییبودن باید به مجمع تبدیل شود. با این اوصاف حیات و ممات جمعیت با تهدید مواجه شده و شروطی از جمله تغییر در ساختار مطرح شده است که اعضای جمعیت با پذیرش آن مخالف هستند. رحیمی در ادامه در واکنش به اتهاماتی که تاکنون راجع به جمعیت و مدیر آن مطرح شده نیز گفت: اتهاماتی که در برخی رسانههای خاص هرروزه علیه همسرم و فعالیت جمعیت منتشر میشود، خندهدار است؛ اتهام فروش اعضای بدن کودکان یا ارتباط با آلبانی واقعا تخیلی و خندهدار است. این در حالی است که ۲۰ سال است جمعیت در حال کمکرسانی به خانوادههای آسیبدیده و کودکان است و همیشه خوشنام بوده و هرگز مشکلی نداشته است. حال چگونه این اتهامات بیپایه و اساس به جمعیت وارد میشود، ما هم نمیدانیم.
جالب است بگویم که وقتی ما در جریان روند پرونده نیستیم، این رسانههای خاص هر روز مدعی انتشار جزئیاتی از پرونده و اتهامات هستند. حتی پا را فراتر از واردکردن اتهام گذاشته و همسرم را مجرم معرفی کرده و حکم هم صادر میکنند. بدون اینکه محدودیتی در این دروغپراکنیها داشته باشند. رحیمی در ادامه به بخشی از این اتهامات پاسخ داد و گفت: ما را به سیاهنمایی متهم میکنند اما واقعا تعریف سیاهنمایی چیست؟ مگر جرمی به اسم سیاهنمایی یا الزام قانونی برای سفیدنمایی داریم؟ اصلا هدف و مقصود از این واژهها چیست؟ آیا افراد نیازمند نباید مورد حمایت قرار بگیرند، نباید برای بهبود زندگی کودکان آسیبدیده تلاش کرد؟ وقتی در بحث حمایت از کودکان آسیبدیده به جایی نرسیم، خب از رسانهها کمک میگیریم. مگر نه اینکه همه جای دنیا رسانهها بازوی نهادهای مدنی هستند.
همکاری متقابل رسانه و نهاد مدنی جزء لاینفک یک جامعه پویاست.نمیشود با پنهانکاری امور را انجام داد. در این حالت شاید برای یک یا دو کودک کمک خاص بتوان گرفت و مشکلی را رفع کرد اما مهم این است برای تمام بچههایی که در آن شرایط قرار دارند، بتوان کاری انجام داد. وقتی برای یک کودک معتاد، کاری انجام دهیم دیگر یک قاعده نیست بلکه استثناست. وقتی بتوانیم برای تمام کودکان معتاد یا در معرض اعتیاد کاری انجام دهیم، گام بزرگ برای بهبود شرایط زندگی جامعه برداشتهایم. اینجا یک قاعده کلی حاکم است.
رحیمی ادامه داد: فعالیت جمعیت در تقابل با حاکمیت و قدرت نیست. ما در کف جامعه در حال فعالیت هستیم و چشمی به قدرت و سیاست هم نداریم؛ همه تلاشهای ما در راستای امور اجتماعی برای بهبود زندگی اقشار آسیبپذیر به دور از حاشیه و جوسازیهای سیاسی است. یک نهاد مدنی نمیتواند سیاسی باشد. به گفته این فعال مدنی، خاستگاه سیاسیکاری قرارگرفتن در رأس است اما یک نهاد مدنی در کف جامعه و به دور از بازیهای سیاسی مشغول خدماترسانی اجتماعی است. ما هرگز موضع سیاسی نداشته و وارد مباحث سیاسی هم نشدهایم؛ فقط بهعنوان یک نهاد مدنی اجتماعی از کاندیداهای مختلف همیشه پرسیدهایم برنامههای اجتماعی آنها برای کاهش آسیبهای اجتماعی چه خواهد بود که این در ذات فعالیت در یک نهاد مدنی نهفته است و امری خلاف قانون هم نیست
.وی در ادامه افزود: ما معتقدیم مسئول هر آنچه هستیم که بر کودکان این سرزمین میگذرد و کنار این کودکان تا توان داریم خواهیم ماند و این وظیفه انسانی ماست. این سبک زندگی ماست و شاید در یک مسیر با سنگریزه یا سنگلاخ هم برخورد کنیم ولی دلیلی برای ناامیدی و رهاکردن وظیفه نداریم. رحیمی در تشریح اثرات فعالیت جمعیت امام علی (ع) تأکید کرد: شخص میمندینژاد یک فرد خوشنام است و منشأ اثر بزرگی در جامعه بوده است. او فردی است که توانسته حرکتی در جامعه برای توجه به آسیبهای اجتماعی و ترغیب حمایت از کودکان شکل دهد. جمعیت کنار هزاران جوان و دانشجویی بوده که روزی آسیب خورده و ناتوان بودند اما امروز توانمند شده و خود به کمک آسیبدیدگان جامعه میروند. این اقدام کوچکی نیست.
وی ادامه داد: همچنین بسیاری از دانشجویان نخبه کشور بهجای سرخوردگی از جامعه و فشارهای مختلف اجتماعی امروز عضوی از جمعیت هستند و بهجای حرکات کور و تباه و بینتیجه، امروز به سمت سازندگی در حال حرکت هستند که این مهم نشاندهنده نقش جمعیت در تربیت صحیح نسل جوان است که بهجای غرقشدن در روزمرگیها به فکر نجات جامعه خود هستند. این فعال مدنی با انتقاد از اتهام اقدام علیه امنیت ملی توضیح داد: تلاش برای کاهش آسیبهای اجتماعی تلاش در برقراری امنیت در کشور است؛ این دو لازم و ملزوم هم هستند.
اینگونه نیست که امنیت کشور با فعالیت یک نهاد مدنی که دغدغهاش کمک به کودکان و کمکرسانی به مناطق بحرانزده از سیل و زلزله و فقر است، به خطر بیفتد. نتیجه اقدامات آقای میمندینژاد نشان از اعتقادات راسخ ایشان به دین و کشورش دارد و هرگز اتهامات توهین به انقلاب و اسلام و بزرگان دینی جایگاهی در سبک زندگی او نداشته است. دلیل این مدعا هم دقیقا سبک زندگی و اثراتی است که جمعیت بر زندگی اجتماعی اقشار آسیبدیده داشته و بزرگترین خدمت برای حفظ امنیت در کشور بوده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد با تکمیل تحقیقات شاهد رفع ابهامات در این پرونده باشیم و جمعیت بتواند مانند سابق به فعالیت خود ادامه دهد.
ارسال نظر