۱۰۲۵۰۲۸
۱۰ نظر
۵۰۱۲
۱۰ نظر
۵۰۱۲
پ

برندگان انهدام بندر بیروت کدام کشورها هستند؟

انفجار عصر سه‌شنبه در بندر بیروت که بیش از ۱۵۰ کشته و ۶ هزار زخمی بر جای گذاشت و نیمی از این شهر را ویران کرد، افزون بر خسارت‌های جانی و مالی، رقابت تجاری میان کشورهای منطقه را وارد مرحله‌ای تازه‌ای کرد؛ رقابتی که بازیگران اصلی آن ترکیه، چین، اسرائیل، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و روسیه هستند.

برترین‌ها: به نقل از رسانه فارسی زبان؛ انفجار عصر سه‌شنبه در بندر بیروت که بیش از ۱۵۰ کشته و ۶ هزار زخمی بر جای گذاشت و نیمی از این شهر را ویران کرد، افزون بر خسارت‌های جانی و مالی، رقابت تجاری میان کشورهای منطقه را وارد مرحله‌ای تازه‌ای کرد؛ رقابتی که بازیگران اصلی آن ترکیه، چین، اسرائیل، عربستان سعودی، امارات عربی متحده و روسیه هستند.

آموس هاریل، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر اسرائیلی، با انتشار تحلیلی در روزنامه هاآرتص به بررسی تاثیر انهدام بندر بیروت پرداخت و نوشت: «در کوتاه‌مدت دولت (لبنان) برای اطمینان از ادامه واردات کالاها به کشور باید مسیرهای تازه‌ای را پیدا کند. ولی در بلندمدت بازسازی بندر اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.»

آقای هاریل احتمال داده که قدرت‌های بزرگ یا کشورهای ثروتمند با هدف گسترش نفوذ منطقه‌ای خود برای کسب این پروژه به رقابت بپردازند. این تحلیل‌گر اسرائیلی، عربستان سعودی و امارات عربی متحده را از جمله کشورهایی دانسته که تلاش خواهند کرد به بهانه بازسازی بندر بیروت، وسعت بخش بزرگی از لبنان را در اختیار بگیرند تا از این طریق نفوذ ایران و حزب‌الله را کاهش دهند.

برندگان انهدام بندر بیروت کدام کشورها هستند؟

او چین را نیز به لحاظ دارا بودن فرصت‌طلبی اقتصادی از مشتریان بالقوه این پروژه دانسته و حتی برآورد کرده که اگر روسیه نیز منابع مالی لازم را در اختیار داشته باشد، بی‌تمایل نخواهد بود که افزون بر بندر طرطوس سوریه، در بندر دیگری در حاشیه مدیترانه نفوذ داشته باشد.

فریدون برکشلی، مدیر‌گروه مطالعات انرژی وین نیز با انتشار پیامی در صفحه شخصی توئیتر خود، مهم‌ترین برندگان انهدام بندر بیروت را ترکیه و اسرائیل عنوان کرد.

آقای برکشلی در توضیح ادعای خود نوشته است: «ترکیه مدت‌هاست که برای توسعه و تقویت زیر ساخت‌ها و تاسیسات بندر مرسین برنامه‌ریزی کرده است.» او افزوده است: «چین برای توسعه بندر حیفا، قراردادهای بلند مدتی را در دست اجرا دارد. هر دو کشور برای جایگزینی بندر بیروت اعلام آمادگی کرده‌اند.»

مرسین در ساحل دریای مدیترانه واقع شده و دومین بندر بزرگ ترکیه پس از بندر آمبارلی در نزدیکی استانبول به شمار می‌رود. مرسین دروازه تجارت ترکیه از طریق دریای مدیترانه است. این کشور با تاسیس مناطق آزاد متعدد در استان مرسین و سرمایه‌گذاری کلان در زیرساخت‌های تجاری این استان، قصد دارد این بندر را به کانون ترانزیت کالا از خاورمیانه به قاره‌های آفریقا و آمریکا بدل کند.

همچنین توسعه بندر حیفا با سرمایه‌گذاری چین در قالب گروه بین‌المللی شانگهای در سواحل اسرائیل به سرعت ادامه دارد و مطابق برنامه از پیش اعلام شده، این بندر فعالیت تجاری خود را از سال ۲۰۲۱ آغاز خواهد کرد؛ یعنی تنها ۴ ماه دیگر.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بازندگان طبق معمول کیا هستن؟

  • بدون نام

    برنده اصلیش اسرائیله

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نو بابا. فرانسه است که زودتر از همه اونجا حاضر بود.

  • بدون نام

    ایران از قلم‌افتاد ، ایران نیز اعلام امادگی کرده بود .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      دراینگونه مواقع تحوبلش نمی گیرن . اون فقط پول مفت میده و محبت میخره ، همین

    • بدون نام

      چه محبتی میخره؟
      کدوم محبت؟
      نمی بینی ملتشون میگن ایران برو بیرون؟

  • بدون نام

    این طور که این میگه از قبل تقسیمش کردن رفته

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ایران پیروز همه ی میدان هاست همچون سرداران سرزمینمان

  • نورس

    وطنم پاره ی تنم.

  • بزرگمهر

    زیاد فکر نکنید ما هم شطرنج را خوب بلدیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج