۱۰۲۲۴۵۸
۵۰۲۰
۵۰۲۰
پ

«رمدسیویر» می‌تواند باعث آسیب کبدی شود

طبق مقاله‌ای که اخیراً منتشر شده، داروی «رمدسیویر» هنوز در هیچ کشوری مورد تایید برای درمان بیماران کرونایی قرار نگرفته است و از عوارض مصرف آن می‌توان به افزایش سطح آنزیم کبدی و آسیب احتمالی به کبد اشاره کرد.

خبرگزاری تسنیم: طبق مقاله‌ای که اخیراً منتشر شده، داروی "رمدسیویر" هنوز در هیچ کشوری مورد تایید برای درمان بیماران کرونایی قرار نگرفته است و از عوارض مصرف آن می‌توان به افزایش سطح آنزیم کبدی و آسیب احتمالی به کبد اشاره کرد.

از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان، کشورها به دنبال درمان و دارویی برای مبتلایان به کووید ۱۹ بوده و راهکارهای متفاوتی را در پیش گرفتند.

یکی از این راهکارهای به‌کار گرفته شده، داروی "رمدسیویر" است؛ دارویی که اطلاعات منتشر شده محدودی در مورد آن وجود دارد و تاکنون هیچ کشوری این دارو را به عنوان درمان قطعی ویروس کرونا تایید نکرده است.

به همین منظور مقاله‌ای توسط یک پزشک به‌نام "دومنیک چان" Dominic Chan متخصص در زمینه داروهای بیماری‌های عفونی در بیمارستان "Legacy Health برای شناخت بیشتر این دارو منتشر شده است.

در ادامه، این مقاله که در پایگاه اطلاعاتی "rxlist" منتشر شده، آمده است:

رمدسیویر "Remdesivir" نوعی از داروهای ضد ویروس با طیف گسترده است که به آن "آنالوگ نوکلئوتیدی" گفته می‌شود؛ این دارو در حال حاضر یک داروی تحقیقاتی است و در هیچ کشوری استفاده از آن تایید نشده است.

ویروس کرونا یک ویروس RNA است (RNA نوعی رونویسی مولکولی است که ارگانیسم‌ها برای ساخت پروتئین با استفاده از دستورالعمل‌های DNA استفاده می‌کنند)؛ ویروس‌های RNA وابسته به آنزیم RNA پلیمراز برای رشد زنجیره RNA هستند؛ رمدیسیور جایگزین این آنزیم RNA پلیمراز می‌شود؛ به این معنی که RNA نمی‌تواند توسعه یابد و به همین خاطر ویروس نمی‌تواند خودش را تکثیر کند.

آیا اثربخشی "رمدسیویر" در برابر کووید19 مبتنی بر شواهد محدود در دسترس است؟

تنها یک کارآزمایی کنترل تصادفی برای "رمدسیویر" در آخرین شیوع ابولا انجام شده است؛ این مطالعه قبل از نتیجه‌گیری به‌دلیل افزایش قابل توجه مرگ و میر در بیمارانی که از این دارو مصرف کردند، متوقف شد؛ به این معنی که به بیماران ابولا کمک نمی‌کند.

اکثر تصمیمات بالینی بر اساس اپیدمی‌های تاریخی مانند ابولا، سارس و مرس انجام می‌شود؛ نتایج استفاده از RDV در این سه شیوع بیماری امیدوارکننده نبوده است.

چه زمانی می‌توانیم مطمئن شویم که این دارو در برابر ویروس کووید19 موثر است؟

چهار آزمایش در آمریکا در حال انجام است؛ همچنین دو آزمایش دیگر نیز در چین در حال بررسی است؛ آزمایش‌های کشور چین، یکی برای مبتلایان با علائم شدید است و یکی دیگر برای بیماران با علائم متعادل.

دو یا سه کارآزمایی اروپایی وجود دارد که از RDV به عنوان یک مقایسه‌کننده استفاده می‌کنند؛ این یکی از داروهایی است که اروپایی‌ها در یک کارآزمایی چند دارویی آزمایش می‌کنند.

پس از اتمام کارآزمایی، محققان اطلاعات را جمع کرده و مقاله خود را از طریق بررسی همسالان و زمان اثربخشی به رشته تحریر در می‌آورند.

عوارض جانبی مصرف "رمدسیویر" چیست؟

در کارآزمایی بیماری ابولا، دانشمندان عوارض رمدیسیور را شامل این موارد اعلام کردند:

ــ افزایش سطح آنزیم کبدی که ممکن است نشانگر آسیب احتمالی کبد باشد

ــ حالت تهوع و استفراغ

چه داروهایی با "رمدسیویر" ارتباط برقرار می‌کنند؟

اعتقاد بر این نیست که Remdesivir بر سایر داروها تاثیر می‌گذارد، با این وجود سایر داروها ممکن است RDV را تحت تاثیر قرار دهند؛ برخی از داروها باعث افزایش سطح RDV در جریان خون می‌شوند و بعضی از آنها باعث کاهش آن می‌شوند.

برخی از آنتی بیوتیک‌هایی که ممکن است این کار را انجام دهند شامل "کلاریترومایسین" و "ریفامپین" است؛ بهتر است تمام داروها و مکمل‌های مصرف شده خود را با دکتر در میان بگذارید.

همچنین در این مقاله به تاثیر داروی رمدیسیور بر زنان باردار اشاره شده است؛ طبق مطالعات انجام شده روی حیواناتی مانند موش و میمون، این دارو بر رشد "کلیه" در جنین تاثیر گذاشته است اما هنوز هیچ اطلاعاتی مبنی بر تاثیر داروی رمدیسیور بر جنین انسان گزارش نشده است.

در آخر مقاله نسبت به کارآیی این دارو در درمان بیماران مبتلا به کرونا تردید‌هایی بیان شده است؛ تاکنون هیچ کسی نمی‌داند که این شیوه درمان در بهبودی مبتلایان به کووید۱۹ موثر است یا خیر!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج