۱۰۲۱۸۲۱
۱۱ نظر
۵۰۱۲
۱۱ نظر
۵۰۱۲
پ

وضعیت نگران‌کننده شیوع کرونا در تهران

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت شیوع بیماری در پایتخت و اقدامات مدیریتی و اجرایی برای کنترل آن پرداخت.

خبرگزاری ایسنا: فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران به ارائه گزارشی در خصوص وضعیت شیوع بیماری در پایتخت و اقدامات مدیریتی و اجرایی برای کنترل آن پرداخت.

دکتر علیرضا زالی در وبینار بین المللی بررسی روند بالینی و تشخیصی اپیدمیولوژیک کرونا در ایران و اروپا، با ارائه گزارشی در خصوص وضعیت کنترل اپیدمی کووید-۱۹ در تهران، گفت: به اشتراک گذاشتن تجارب و اندیشه ها و ممارست های تیمی در این نوع گردهمایی ها را به عنوان نماد و سنبلی از عرصه همکاری مشترک همگرایانه است.

وی در ادامه ضمن تشریح برخی از خصوصیات جمعیتی و اقتصادی پایتخت، عنوان کرد: بالاترین جمعیت کشور، در استان تهران و به طور خاص در شهر تهران است و علاوه بر قدر مطلق بالای جمعیتی بعد از خمینی شهر، بهارستان و شهر تهران بالاترین چگالی تراکم جمعیتی را به خود اختصاص می دهد.

وی با بیان اینکه توزیع جمعیتی، فرهنگی و اقتصادی کاملا متفاوتی در مناطق ۲۲ گانه پایتخت حاکم است، گفت: حاشیه های شهر در قسمت های شرقی، جنوبی و غربی استان تهران یکی از چالشهای استقرار یک شبکه بهداشتی عدالت محور هستند.

وجود پدیده زیستگاه غیررسمی در برخی مناطق تهران

وی از وجود پدیده زیست گاه غیررسمی در ۱۳ تا ۱۷ درصد از برخی مناطق شهر تهران خبر داد و افزود: پدیده هایی همچون حضور معتادین متجاهر در سطح شهر از دیگر نقاط برجسته آسیب های اجتماعی است؛ طبق گزارشات بالغ بر ۱۸ هزار معتاد متجاهر در تهران مورد شناسایی قرار گرفته اند و یکی از چالش‌های بهداشتی ابتدای سال جاری، آزاد شدن برخی از این معتادین بود که خوشبختانه با تلاش جمعی اسکان و غربالگری بخش زیادی از آنها صورت گرفت. همچنین پدیده هایی مثل زباله گردی، کودکان کار و مواردی از این قبیل یکی از نقاط برجسته‌ای است که به عنوان آسیب‌های اجتماعی کلانشهر تهران مورد توجه است.

بالاترین آمار سکونت افراد غیر ایرانی و اتباع غیرمجاز فاقد کارت اقامت در تهران

وی بالاترین آمار سکونت افراد غیر ایرانی و اتباع غیرمجاز فاقد کارت اقامت را مربوط به استان و شهر تهران عنوان کرد و گفت: وجود دستگاه‌های مختلف اجرایی در استان هم شرایط را سخت‌تر می‌کند.

۲۵ دستگاه اجرایی به نوعی مستقیم و غیرمستقیم در حوزه سلامت دخالت دارند

به گفته زالی، بالغ بر ۲۵ دستگاه اجرایی به نوعی مستقیم و غیرمستقیم در حوزه سلامت دخالت دارند که از اولویت‌های روزهای ابتدایی تشکیل ستاد مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران، ایجاد هماهنگی بین این ۲۵ دستگاه و ۳۴۶ خرده نهاد اجرایی، امنیتی، انتظامی و قانونی بود.

روزانه ۲.۵ میلیون نفر در تهران از مترو و وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند

زالی ادامه داد: در حال حاضر در تهران روزانه بالغ بر ۹۰۰ هزار نفر از مترو و یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند که جمعیتی معادل ۲ استان است.

روزانه جمعیتی معادل ۱ استان وارد شهر تهران می‌شوند

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، از ورود روزانه بالغ بر ۴۰۰ هزار خودرو به شهر تهران از بخش غربی استان خبر داد و افزود: جمعیت شناور در روزهای اخیر بالغ بر ۱ میلیون نفر گزارش شده است؛ یعنی معادل جمعیت ۱ استان روزها وارد شهر و شب ها از شهر خارج می شوند.

به گفته وی، به دلیل هم جواری استان تهران با استان قم، البرز، سمنان و مازندران کنترل اپیدمی سخت‌تر است.

وضعیت نگران کننده شیوع بیماری کرونا در تهران

زالی تصریح کرد: طبق منحنی وضعیت عمومی جهانی آمریکای شمالی و جنوبی و تا حدی هم کشورهای آفریقایی و آسیایی، که ما جزو آن هستیم، شیوع بیماری رو به رشد است و تعداد موارد ابتلا و موارد مرگ هم سیر فزاینده‌ای را در پیش گرفته است.

منحنی سینوسی ابتلای روزانه و مرگ و میر در تهران

وی با اشاره به منحنی سینوسی ابتلای روزانه و مرگ و میر در تهران، عنوان کرد: شهرهای کشور از لحاظ میزان ابتلا، بستری، مرگ و میر با معدل سازی وزارت بهداشت از شاخص های مربوطه مورد تحلیل قرار داده است و بر اساس این شاخص‌ها شرایط شهر را اعلام می کنند؛ استان و شهر تهران در روزهای اخیر در شرایط قرمز قرار گرفته است. کرج نیز مشابه همین شرایط دارد که کار را برای پایتخت سختتر می‌کند.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، ادامه داد: با توجه به داده‌های اسفندماه، در هفته سوم و چهارم شیوع بیماری به اوج خود نزدیک شد و به تدریج با اعمال تعطیلی‌های هدفمند و محدودیت‌ها، سیر نزولی را تجربه کردیم. البته مجدد در هفته سوم وچهارم خردادماه آمار ابتلا رو به افزایش گزارش شد.

زالی از ثبت بالاترین میزان مرگ و میر در پایتخت در ۲۸ اسفندماه خبر داد و افزود: در ۱۱ فروردین هم موجی از مرگ و میر را تجربه کردیم و اخیرا مجددا رو به افزایش است.این شرایط در تعداد بستری ها نیز صادق است.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران اظهار کرد: تلاش کردیم R صفر را به عنوان بحث مهمی برای کنترل اپیدمی مورد توجه قرار دهیم. همچنین در تحلیل اپیدومیولوژی ها امواج بعدی از لحاظ زمانی با کاهش ترس از بیماری همراه است.

بیشترین آمار بستری در دو هفته اخیر به گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال تعلق دارد

وی در خصوص توزیع نسبی گروه های سنی افرادی که در تهران از ابتدای اسفندماه بستری شدند، گفت: بیشترین گروه سنی بستری، افراد بین ۵۰ تا ۵۹ سال و گروه دوم افراد بین۳۰ تا ۳۹ سال بود، اما در دو هفته اخیر شاهد افزایش بستری گروه سنی ۲۰ تا ۲۹ سال هستیم. ۵۸ درصد آمار بیماران بستری را اقایان تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه از مجموعه بیمارانی که تا ۵ مردادماه در تهران بستری شدند، ۶۱ درصد ترخیص شدند و تاکنون ۷,۷ درصد از بیماران فوت کرده‌اند، گفت: ۲۱ درصد آمار فوتی‌ها در گروه سنی ۹۰ سال به بالا و ۱۸ درصد در گروه سنی۸۰ تا ۸۹ سال رخ داده است. بالاترین میزان فوتی بین گروه سنی ۷۰ تا ۷۹ سال و بعد ۶۰ تا ۶۹ سال بوده است و در گروه های سنی پایین تر میزان کمتری از مرگ و میر را شاهد بودیم.

به گفته فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران، Rصفر برای مدتی طولانی زیر ۱ بود و در ۱۰ فروردین ماه به ۰,۷ رسید، اما در روزهای اخیر سیر صعودی پیدا کرده است.

بالاترین میزان ابتلا در مناطق شرقی و جنوب شرقی استان

زالی از جمع آوری اطلاعات ۵۰ هزار بیمار ترخیصی در تهران خبر داد و افزود: بالاترین میزان ابتلا در مناطق شرقی و جنوب شرقی گزارش شده است. در این مناطق شرایط اجتماعی، اقتصادی و امکاناتی متفاوتی نسبت به سایر مناطق مشاهده می شود.

نانوایی‌ها، در معرض خطرترین صنف در زمان اپیدمی

وی ادامه داد: نانوایی ها در صورت عدم رعایت پروتکل های بهداشتی، آسیب پذیرترین صنف شناخته شده اند و بعد از آنها، سوپرمارکت‌ها این وضعیت را دارند.

دکتر زالی تصریح کرد: طبق نظرسنجی اخیری که با همکاری شهداری تهران انجام شده، ۷۳ درصد مردم معتقدند ویروس کرونا در تهران ضعیف نشده است. همچنین بخش قابل توجهی از والدین اعلام کردند در صورت بازگشایی مدارس، فرزندانشان را به کلاس درس نمیفرستند.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا با اشاره به اینکه طبق مطالعات بخش قابل توجهی از مردم از رفتن به مساجد در صورت بازگشایی در زمان شیوع امتناع می‌کنند، گفت: بسیاری از افراد معتقدند در مکان های‌عمومی، وضعیت بهداشتی مطلوب نیست.

زالی عنوان کرد: ۵۲ درصد مردم موافقند پارکها، آرایشگاه ها و مراکز تفریحی و ورزشی همچنان بسته بمانند که این آمار نسبت به اسفندماه کاهش داشته و روند عادی سازی را نشان می‌دهد. همچنین ۵۶ درصد مردم ابراز کردند به علت طولانی شدن اپیدمی ملاحظات را کمتر رعایت می کنند؛ که این نکته قابل توجهی است.

وی در ادامه در خصوص دیگر نتایج نظرسنجی های اخیر، تصریح کرد: بخش زیادی از مردم اعلام کردند درصورت تمدید محدودیتها، در دورهمی شرکت می کنند و به سفر می روند.

۳۵ درصد از مردم اظهار کردند دچار افسردگی و اضطراب شده‌اند

زالی افزود: ۶۴ درصد مردم احساس ناامیدی شدید نمی‌کنند. در مقابل ۳۵ درصد از مردم اظهار کردند دچار افسردگی و اضطراب شده اند و بخش قابل توجهی از آنها به واسطه این بحران کاهش درآمد داشته اند.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا با بیان اینکه در تهران بالغ بر ۴۴ درصد مردم برای کار و خریدهای روزانه تردد می‌کنند، گفت: بخش زیادی از مردم معتقدند فاصله گذاری اجتماعی در حمل و نقل عمومی قابلیت اجرا ندارد.

ممکن است تا سه سال آینده جهان درگیر این اپیدمی باشد

زالی در خصوص آینده کشور و کنترل بحران کووید-۱۹، تصریح کرد: با توجه به اینکه تولید واکسن و داروی درمان این بیماری در آینده نزدیک در دسترس نخواهد بود، باید مدل زندگی مطابق با آن را فراگرفت و همچنان رعایت دستورالعمل های بهداشتی را در دستور کار قرار داد.

وی با اشاره به اینکه حداقل تا سه سال آینده عرصه جهانی با این پدیده رو به رو خواهد بود، ادامه داد: در دنیا و در کشور با مدیریت یکپارچه، اتکا به شواهد و مستندات علمی، بهره جستن از تجارب کشورهای موفق و توجه به توصیه های اکید و موثر سازمان بهداشت جهانی می توان تا حد زیادی این مشکل را کنترل کرد.

فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا، اظهار کرد: در برخی کشورها به خوبی این جریان مدیریت شده است، اما تعدادی از کشورها موج اول را پشت سر گذاشته و وارد موج دوم شده اند و برخی دیگر از کشورها نیز همچنان در موج اول هستند.

وی تصریح کرد: در عرصه ملی و استانی در تلاش هستیم با طراحی سیستمی کارا، این بحران را مدیریت کنیم. البته کماکان افزایش آموزش عمومی و مشارکت مردم وجود دارد. همچنین رعایت فاصله گذاری اجتماعی می تواند کمک کننده باشد و از طرف دیگر شناسایی موارد ابتلا، ایزوله سازی و پیگیری ارتباطات فرد آلوده و قرنطینه سازی هوشمند نکته مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در پایان یکی از سیاست های روشن ستاد را استفاده از فناوری نوین اعلام کرد و گفت: با کمک دانشگاه های علوم پزشکی و وزارت علوم، بخش های زیادی از شرکتهای دانش بنیان در بحث پیشگیری، درمان و غربالگری وارد عمل شده اند. همچنین استفاده از ظرفیت سایر دستگاه ها، به ویژه شهرداری، در این مسیر بسیار کمک کننده بوده است و به طور قطع این ارتباطات گسترش خواهد یافت.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    روزانه نزدیک به دومیلیون و پانصد هزار نفر سوار مترو و اتوبوس میشن بدون هیچ فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل اونوقت برای یه کنکور که شاید در هر حوزه دویست سیصد نفر بیشتر نباشن اینقدر بچه ها را اذیت میکنید؟؟!!!

  • بدون نام

    تا ریش و قیچی دست شماهاست ایران تا ۳ سال درگیره وگرنه که کشورهای دیگه مثل روسیه ۲۵ مرداد واکسن میزنن و به زندگی قبلشون برمیگردن

  • ف

    نگرانی اصلی مانده ،آنهم در مراسمات بعدی، اگرآمارواقعی را اعلام کنند، اینا همه چیز را شوخی کرفتنداما کرونا با احدی شوخی ندارد.

  • بدون نام

    خب رهبری که تصمیم برگزاری مراسم محرم را بعهده ستاد کرونا گذاشتند لطفا اجازه تجمع ندهید در غیر اینصورت در کل کشور بیماری کرونا غیر قابل کنترل خواهد شد

  • بدون نام

    # تعویق کنکور

  • بدون نام

    خجالت بکشید شرم کنید یعنی چی تا ۳ سال دنیا درگیر کروناست تا همین الان هم مردم کلی ضرر دیدن به فکر مردم باشین کمی دست از اختلاس و دزدی بردارین هزینه کنید حداقل واکسن کرونا رو از کشورهای دیگه خریداری کنید

  • قالی سق

    دولت میگه ایرانی قربانی اتباع خارجی افغانی بش

  • بدون نام

    جناب دکتر همه اینها توصیف بود
    راه حل چیه
    چه خاکی بر سر تهران میکنید
    قرنطینه هم نکردید راههای همه بازه ما که تهران هستیم چقدر ماسک دستکش شیلد ایزوله بپوشیم

  • بدون نام

    بجای این همه صغری کبری برید ببینید کشورهای دیگه چطور جمعیت دهها میلیونی خود را کنترل کردند هرچند هم که میدونید

  • بدون نام

    با همین نمره دادنهای وزارت بهداشت به سازمانهایی مثل سنجش با اون وضع افتضاح فاصله گذاری و مجوز به هیاتهای عزاداری از این هم بدتر میشه.وزیر بی کفایت بهداشت و باید عزل کنند

  • ماسک بزنیم

    قشنگ معلومه که دست روی دست گذاشتین تا ویروس خودش خسته بشه و بره . کاری نکردین که . هیچ اقدامی در جهت کنترل این ویروس نکردین و فقط شعار و حرف .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج