۱۰۲۱۵۹۱
۱۳ نظر
۵۰۱۱
۱۳ نظر
۵۰۱۱
پ

کره‌جنوبی: آمریکا اجازه انتقال پول ایران را نمی‌دهد

خبرگزاری رویترز گزارش داده شبکه پیچیده تحریم‌های آمریکا موجب ایجاد اخلال در مبادله اقلام بشردوستانه با ایران شده است.

خبرگزاری فارس: یک رسانه انگلیسی امروز پنجشنبه گزارش داده تحریم‌های آمریکا مبادله کالاهای بشردوستانه با ایران را دچار مشکل کرده است

خبرگزاری رویترز نوشته با آنکه دولت آمریکا ادعا می‌کند مبادله دارو و مواد غذایی مشمول تحریم نیست بانک‌ها و دولت‌ها میلی به قبول پول ایران یا انتقال آن ندارند، زیرا نگرانند که این اقدام آنها ممکن است به صورت ناخواسته شبکه پیچیده تحریم‌های آمریکا را نقض کند.

آمریکا و سوئیس روز ۱۰ بهمن‌ماه سال گذشته مدعی اجرایی شدن ساز و کار مالی جدیدی به نام «تمهید تجاری انسان‌دوستانه سوئیس» (SHTA) برای ارسال اقلام‌ انسان‌دوستانه به ایران شدند.

مقام کره‌جنوبی: آمریکا اجازه انتقال پول ایران را نمی‌دهد

با وجود این، بانک مرکزی ایران نمی‌تواند میلیاردها دلار پول نقد حاصل از صادرات نفت که بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۸ روی هم انباشته شده‌اند را به حساب‌های بانکی که با این کانال کار می‌کنند انتقال دهد. این مسئله را پنج منبع آگاه به موضوع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند.

این پول در حساب‌های بانکی کشورهایی که ایران به آن نفت فروخته، به خصوص کشورهای آسیایی قرار دارد و پول مورد نظر در سال‌های بعد از عقد توافق هسته‌ای و قبل از خروج آمریکا از برجام در این حساب‌ها انباشته شده است.

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.

خبرگزاری رویترز می‌گوید مشکل علاوه در مبادلات اقلام بشردوستانه در سایر حوزه‌ها هم احساس می‌شود و مثلاً بسیاری از شرکت‌های کشتی‌رانی و بیمه تمایلی برای تحت پوشش قرار دادن شناورهای ایرانی حتی برای تجارت مجاز هم ندارند.

کره جنوبی و ژاپن

چند منبع می‌گویند مقام‌های کره جنوبی و ژاپن از انتقال پول نقد به سوئیس بدون اجازه آمریکا خودداری می‌کنند. وزارت خارجه کره جنوبی این موضوع را تأیید کرد.

یک مقام این وزارتخانه به رویترز گفت: «با توجه به تحریم‌های آمریکا بازگرداندن پول به صورت نقد امکان‌پذیر نیست. هر گونه مجوز درباره این وجوه باید از طرف آمریکا صادر شود.»

مقام وزارت خارجه کره جنوبی گفت سئول درباره انتقال پول ایران به مسیر کانال سوئیس رایزنی‌هایی را انجام داده. او با وجود این گفت: «آمریکا نظر مثبتی درباره چنین طرح‌هایی ندارد.»

رویترز نوشته مشخص نیست چرا ایالات متحده آمریکا برای چنین مبادلاتی مجوز صادر نکرده است.

یک مقام وزارت خارجه ژاپن از اظهارنظر خودداری کرده و مسئله را به مقام‌های ایران ارجاع داده است. بانک مرکزی ایران به درخواست رویترز برای مصاحبه پاسخ نداده است.

یک سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا در پاسخ به این سئول که آیا انتقال وجوه به این شکل مجاز است و آیا آمریکا مجوز آن را صادر می‌کند گفت ایالات متحده به تضمین تحویل کالاها و خدمات بشردوستانه به مردم ایران متعهد است.

وی گفت: «سیاست آمریکا هیچ وقت محدود کردن تجارت کالاهای بشردوستانه با ایران نبوده است و حالا هم نیست.»

دولت سوئیس امروز پنجشنبه اعلام کرد یک شرکت دارویی در سوئیس از طریق کانال تجاری بشردوستانه با ایران یک داروی ضد سرطان را برای این کشور ارسال کرده است.

سخنگوی وزارت اقتصاد سوئیس اشاره‌ای به نام شرکت انتقال‌دهنده این دارو نکرده و توضیح بیشتری درباره حجم مبادله انجام شده نداده است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    کالابدهید!بهانه قبول نیست!

  • بدون نام

    وتو رعیت چقدر بدبختی متاسفم

  • بدون نام

    ۹۷ روز دیگر دنیا نرمال میشه البته اگر جنگ نشه .

  • بدون نام

    اقای ظریف ان حرفی که فرمودید تمام تحریمها در روز اول اجرای برجام لغو خواهد شد را هنوز یادتان هست واقعا در حق مردم ایران ظلم کردید .تمام حرفهای شما فقط جنبه تبلیغاتی داشت و گر نه این همه پول بی زبون مر م ایران توسط کره ایهای و ژاپنیها و غیره بلوکه نمی شد .

  • بی نام

    حرف زور را فقط بازور میتوان گرفت کشتی آنهاراتوقیف کنید یا منافع آن کشورهر کجا هست ما آنها را تحریم کنیم دودش اول در چشمان خودمان میشود همه چیز گران میشود .

  • من جواد هستم

    افغانستان هم به ایران گفته از کره خرید نکن

  • بدون نام

    اخ اخ چقدر زشته واسه کشوری توی این دوره زمونه مستعمره باشه.واقعا متاسفم واسه مردم کشور های نوکری مثل کره جنوبی و ژاپن

  • بدون نام

    خب چرا مسئولین کالا نمی گیرن ازش؟ وسایل برقی منظورم هست

  • ........

    به ما اجازه نمیده مستقیم منتقلش کنید لبنان وسوریه ویمن ووونزوئلاااااا

  • ..

    مرگ بر کره جنوبی آمریکا و اسرائیل و انگلیس و آل سعود و ...

  • بدون نام

    آخر تکنولوژی هستند اما اختیار خودشون هم ندارند. مستعمره بی جیره ومواجب آمریکا.

  • حامد

    انشاالله که‌ تا آخر هم ندهد

  • بدون نام

    نوگر بدون اجازه ارباب هیچ کوهی نمی تواند بخورد ....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج