حریرچی: کنکور را نمیتوان به تعویق انداخت
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه لااقل تا یکسال آینده واکسن در دسترس عموم مردم نخواهد بود، تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین دغدغه سازمان جهانی بهداشت تولید نیست بلکه توزیع پس از تولید واکسن است.
معاون کل وزارت بهداشت با اشاره به اینکه لااقل تا یکسال آینده واکسن در دسترس عموم مردم نخواهد بود، تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین دغدغه سازمان جهانی بهداشت تولید نیست بلکه توزیع پس از تولید واکسن است.
ایرج حریرچی با اشاره به اینکه، هیچ راه حل آسان و میانبری تا یک سال آینده برای برگشت به حال عادی وجود ندارد، گفت: امیدواریم واکسن کشف شده و دسترسی در همه کشورها ایجاد شود، در کشور هم پیشرفتهای خوبی داشتیم اما تا یکسال آینده در دسترس نخواهد بود و ما اگر بخواهیم فوت روزانه ۲۰۰ نفری را حفظ کنیم، زیبنده مملکت ما نیست، به دارو هم که امید چندانی نیست، چون تا حالا داروهای ضد ویروس که بشر کشف کرده ۳۰ تا ۵۰ درصد روی ویروسها تأثیر داشته و تولید و کشف واکسن حداقل هفت سال طول میکشد.
وی ادامه داد: این که میگویند ۱۸ ماهه تولید میشود، اگر اتفاق بیفتد یک شاهکار تلقی میشود من میخواهم واقعبین باشیم، الان چند دهه است که با ایدز درگیر هستیم و چندین صده است که با مالاریا درگیریم ولی هنوز برای آن واکسنی کشف نشده است، این ویروس فقط با تغییر اجتماعی و تغییر رفتار ما ممکن است به حداقل برسد و آسیبش را از لحاظ مرگ و میر به صفر برساند تا زمانی که به صورت هماهنگ تغییر رفتار ندهیم این وضعیت درست نخواهد شد، به طور مثال وقتی ترس مردم از ویروس ریخت، ویروس گسترش پیدا کرد، ما در اردیبهشت محصول فروردین را درو کردیم، خردادماه ترس مردم ریخت و نتیجه آن در نیمه دوم تیرماه اثراتش مشخص شد، چهار تا شش هفته بعد نتیجه هر رفتاری مشخص میشود.
حریرچی همچنین تأکید کرد: اقدام باید معنیدار باشد، از مردم تشکر میکنیم که پوشش ۱۵ درصد ماسک به ۷۹ درصد رسیده اما کافی نیست، ماسک ارزانترین، مؤثرترین و کم ضررترین راه است، باید ۹۵ درصد مردم از هنگام خروج تا برگشت از ماسک استفاده کنند، ماسک را باید به عنوان یک فرهنگ بپذیریم.
وی همچنین در خصوص اخبار ضد و نقیض در خصوص تولید و توزیع واکسن در دنیا یادآور شد: ما همان طور که اپیدمی در خصوص خود ویروس داریم، در خصوص اخبار آن هم داریم، اطلاعات به قدری زیاد میشود که تصمیمگیری و نتیجهگیری را دشوار میکند، خیلیها هم غلط است، بله در مورد واکسن اقدامات مناسبی انجام شده و در خوشبینانهترین حالت تا آخر سال میلادی میآید، الان پیشرفته ترین واکسنی که آزمایش شده باید در دو تا ۱۰ هزار نفر آزمایش شود، ۶ الی ۹ ماه باید این آزمایش را بکنند تا نتیجه آن را ببینند الان دارند در وضعیت اظطرار این آزمایشها را انجام میدهند که مشکلات و نقصهای آن هم بعدا مشخص میشود، بعد مثلا کشوری مثل آمریکا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار خریدهاری کرده یا انگلیس همین طور، سازمان جهانی بهداشت میگوید مهمترین دغدغه ما الان تولید نیست توزیع بعد از تولید است.
وی همچنین اظهار کرد: خوشبختانه ما هم داریم واکسن میسازیم اما تکنولوژی که برای این ساخت واکسن این ویروس به کار میرود خیلی پیچیده است، استفاده از یک ویروس دیگر برای انتقال عامل به بدن است که خیلی گران تمام میشود، ما هم داریم روی ساختش کار میکنیم و هم اینکه اگر کشوری ساخت تکنولوژی آن را برای ساخت و تولید خریداری و به کار گیریم، قطعا تا یک سال دیگر باید صبر کنیم. اما مهم است که مردم بدانند امروز چه کار کنند برای محرم و عید قربان و عرفه چه کار کنند، مهم تغییر رفتار مردم است که باید از این تریبون برای آن استفاده کنیم. چون هیچ داروی گیاهی و شیمیایی اثر قابل توجهی برای تجویز نشان نداده، مردم با یک تغذیه معمولی خوب، خوردن مایعات، کم کردن وزن، کم کردن مصرف شیرینی، رعایت فاصلهگذاری و مجاورت، شست و شو و زدن ماسک میتوانند از خودشان محافظت کنند.
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به این سؤال که کشورهای دیگر هم همین اقدامات را در خصوص بیماران دارند، گفت: مقابله با این ویروس از بیمارستان و درمانگاه نیست، عامل موفقیت در بیمارستان یکی اکسیژن رسانی است و دوم مراقبتهای معمولی است، داروی مؤثری به ویژه برای وقتی که بیمار لوله گذاری شده وجود ندارد، چون وقتی بیمار حالش خیلی بد میشود دیگر ویروس فعال نیست و سلولهای بدن به تحریک ویروس علیه خود بدن فعال شدند و درمانش یک چیز دیگر است.
حریرچی همچنین در خصوص برگزاری کنکور یادآور شد: در مورد کنکور باید بگویم ستاد ملی کرونا تصمیم میگیرد، یک قسمتی را وزارت بهداشت تصمیم میگیرد، یک قسمت را وزارت علوم و تصمیمگیری با ستاد است، و دکتر خدایی اعلام کردند، باید بدانیم ورود به دانشگاه میخواهیم یا نه، بدون کنکور که نمیتوان وارد دانشگاه شد، به لحاظ سلامتی هم باید بگویم هیچ کس از شهر خودش خارج نمیشود، فاصله ۲/۱ خواسته بودیم ۸/۱ فاصله گذاشتند و برای بیماران و مشکوک جدا برگزار میشود، توجه کنید ممکن است شهریور و پائیز وضعیت بدتر از الان باشد، پس نمیتوان آن را عقب هم انداخت.
وی درباره ابتلای مجدد هم توضیح داد: اولا از ابتدا هیچ مستند علمی نبوده که فردی که مبتلا میشود ایمنی دائم پیدا میکند پس رفتار اجتماعیاش باید مثل کسی باشد که مبتلا نشده، ولی مستندی هم نداریم تعداد قابل توجهی دوباره گرفتند. در مورد واکسن آنفولانزا هم به همه توصیه نمیشود، الان شرکتهای مختلف سعی در دوشیدن مردم دارند در تله آنها نیفتیم، واکسن لازم را تهیه خواهیم کرد و نسبت به سال گذشته مقدار مضاعفی را در دسترس مردم خواهیم گذاشت.
معاون وزارت بهداشت در خصوص طرح ترافیک نیز گفت: یک اختلاف نظری بین شهرداری و وزارت کشور هست اما ما به عنوان وزارت بهداشت اکیدا درخواست داریم که اجرا شود. در خصوص تعطیلات نیز دولت نمیتواند همه کارها را تعطیل کند و به نظرم بهترین چیز استفاده ۹۵ درصدی از ماسک است که به اندازه تعطیلات فروردین تأثیر دارد.
وی در پایان تصریح کرد: خبر خوبی که برای هموطنان دارم این است که الان انعکاساتی که از مقامات بالای روحانیت و مرجعیت برای آمادگی برای مراسم محرم میبینیم این است که دیانت و سلامت همراه هم بوده و هدف اصلی این است که سلامت مؤمنین انشاءالله به حداکثر خواهد رسید.
نظر کاربران
واقعا ادم از این دلایلی که مسیولین برای برگزاری کنکور دارن شاخ درمیاره