تدوین پروتکلهای محرم با تعامل ذینفعان
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره پروتکل های بهداشتی برگزاری مراسم ماه محرم گفت: رعایت نکات بهداشتی از منزل آغاز میشود و تا هیئتها، تکایا و دستههای سینهزنی قابل تعمیم خواهد بود. اما در نظر گرفتن این نکته که عزاداریهای امسال با سال گذشته متفاوت است، نکته بسیار مهمی است.
ایسنا: مهندس محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت درباره برگزاری مراسمات آیینی ماه محرم و صفر، گفت: واقعیت این است که یکی از مردمیترین مراسمات در کشورمان، مراسم ماه محرم است. محرم و مراسم تاسوعا و عاشورا چندان دستور بردار نیست؛ زمانی ممکن است مراسمی داشته باشیم که دولت در آن موثر است و اعلام میکند مراسم تعطیل است اما مراسم محرم سوای مراسمات بزرگ دیگری که برگزار میشود، در هیئتها، تکایا و منازل این مراسم برگزار میشود و طبیعتا برای کنترل آن شاید تنها دستور ممنوعیت کافی نباشد.
وی افزود: دو راه برای برگزاری این مراسمات و بویژه مراسمات تاسوعا و عاشورا پیش روی ما قرار میگیرد، اولین راه ارتباط مستقیم ما با مردم از طریق رسانهها که به آنها اعلام کنیم عزاداری حسینی امسال منوط به رعایت برخی نکات بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیماری است. نکته دوم نیز در نظر گرفتن چارچوبهای قانونمند یا پروتکلهای بهداشتی است که برای مراسمات عزاداری دو ماهِ محرم و صفر از خود مردم توقع کمک و همراهی داشته باشیم، درست مانند روزهای ابتدایی بروز بیماری که مردم به سمت کمک به رعایت پروتکل بهداشتی سوق پیدا کرده بودند. مراسمات محرم و صفر اینگونه نیست که با صدور یا ابلاغ بخشنامه تعطیل شود.
وی با تاکید بر اینکه بهترین راهکار در مراسمات عزاداری رعایت پروتکلهای بهداشتی است، تصریح کرد: رعایت نکات بهداشتی از منزل آغاز میشود و تا هیئتها، تکایا و دستههای سینهزنی قابل تعمیم خواهد بود. اما در نظر گرفتن این نکته که عزاداری های امسال با سال گذشته متفاوت است نکته بسیار مهمی است.
فرهادی درباره نوشتن پروتکلهای بهداشتی برگزاری مراسمات عزاداری، اظهار کرد: وزارت بهداشت با ذینفعانی مانند سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان حج و زیارت و... در تعامل هستیم و بر اساس نقطهنظرهای اعلام شده پروتکلها نیز تدوین میشود.
فرهادی با اشاره به اینکه هرساله به مردم برای رعایت موازین بهداشتی در مراسمات عزاداری توصیههایی انجام میشد، ادامه داد: سالهای قبل در ماه محرم و صفر مشکل بیماریهای رودهای و بیماریهای واگیر را داشتیم که مرتبط با بهداشت مواد غذایی، یخ و ... بود. امسال علاوه بر دقت بر این نکات باید به پروتکلهای بیماری کووید۱۹ نیز دقت کنیم. اگر رعایت نکات بهداشتی به قلب عزاداران منتقل شود قطعا موفق خواهیم بود.
وی افزود: علاوه بر توجه به نکات حائز اهمیت در برگزاری حضوری مراسمات عزاداری برای برخی مناطق همچون اردبیل مواردی در نظر گرفته شده است.
نظر کاربران
حالا ببینیم بعد از برگزاری این مراسم ها چه فاجعه ای درکشور رخ میدهد.....
شما مراسم عزاداری وعروسی می گوید بر گذار نکنید چطور با چه پر وتکلی مراسم محرم برگزار کنید
تورو اون امام حسین من خودم بچه هیتی هستم اما دیگه مردم توان ندارن جون ندارن اقا امسال برگزار نکنید خود امام حسین هم راضی نیست میدونید چقد جونو بچهو پیر تو این محرم جونشونو بخاطر کرونا از دست میدن حیفه این مردم نکنید بخدا فردای قیامت پاسخگو باید باشید نکنید تجمع ممنوع کنید نگیرید امام حسین هم راضی نیست به خود خدا قسم گردن من
بلاخره وزارت بهداشت نتونست مقاومت کنه وتسلیم شد وروحانی حرفش جلو افتاد ....
پاسخ ها
کرونا دکون مداح ها را تخته کرده
امسال ماه محرم خیلی به کرونا مبتلا میشن وآماره فوتی های بالای هزار نفر در روز رو خواهیم داشت مرگ ومیر واقعی با این سیاستی که اینها دارند به پیش می برند مرگ ومیر واقعی بر اثر کرونا بعد از تاسوعا وعاشورا خواهید دید که فاجعه بار خواهد بود
پاسخ ها
انشالله
امیدوارم
برید کرونا بگیرید به درک
خدایابسه خرافات وجهل بسه مردم توروخدا