جنگ سرد مصطفی الکاظمی و ایران!
الکاظمی روز شنبه اعلام کرد که فالح الفیاض، رئیس هیئت حشد الشعبی را از دو منصبش بعنوان رئیس دستگاه امنیت ملی و مستشار امنیت ملی، برکنار کرده و قاسم الاعرجی را بعنوان مشاور امنیت ملی منصوب میکند. این در حالی است که مواضع الاعرجی طی فعالیتش در وزارت کشور عراق، مورد قبول قوای سیاسی بویژه سازمان بدر نبوده است.
انتخاب: العربی الجدید نزدیک به قطر نوشت: نشانه ها حاکی از آن است که یک رویارویی سنگین بین نخست وزیر عراق و ایران شروع شده است. از زمانی که الکاظمی به منصب نخست وزیری عراق رسید، مشخص شد که گروه های نزدیک به تهران، رابطه خوبی با او ندارد، بویژه آنکه رئیس جدید دولت عراق، در کلید زدن مذاکره استراتژیک با ایالات متحده تعلل نکرد.
در ادامه این مطلب آمده است: مهمترین اقدامی که به دستور الکاظمی انجام شد، بازداشت گروهی از افراد وابسته به حزب الله عراق است. بازداشت این افراد [با این ادعا] که آنها در حال برنامه ریزی برای حمله به اهداف امنیتی و مناطق رسمی و هیئتهای بین المللی، بویژه سفارت آمریکا در بغداد بودند، انجام گرفت. این دستگیری ها اما موجب بروز بحران در رابطه بین دولت عراق و نیروهای نزدیک به تهران شد.
به دنبال این مسائل، الکاظمی روز شنبه اعلام کرد که فالح الفیاض، رئیس هیئت حشد الشعبی را از دو منصبش بعنوان رئیس دستگاه امنیت ملی و مستشار امنیت ملی، برکنار کرده و قاسم الاعرجی را بعنوان مشاور امنیت ملی منصوب میکند. این در حالی است که مواضع الاعرجی طی فعالیتش در وزارت کشور عراق، مورد قبول قوای سیاسی بویژه سازمان بدر نبوده است.
روی کار آمدن عبدالغنی الاسدی بعنوان رئیس دستگاه امنیت ملی، که در دوره حکومت عادل عبدالمهدی مجبور به استعفا شد، یک اقدام نگران کننده دیگر برای هم پیمانان تهران در بغداد است. دلیل آن، گرایشهای الاسدی طی فعالیتش بعنوان رئیس دستگاه مبارزه با تروریسم و نزدیکی او به واشنگتن است. برکناری الفالح توسط الکاظمی، حکایت از آن دارد که احتمالا مشاوران جدید وی، در خصوص توافقهای امضا شده با ایران در گذشته، تجدید نظر خواهند کرد.
انتظار نمیرفت که این اقدامات بدون پاسخ بماند، از این رو، تحلیلگران تحولات روز یکشنبه مربوط به شلیک موشکهای کاتیوشا به سمت سفارت آمریکا در بغداد را به تحرکات الکاظمی ارتباط میدهند.
کارشناسان این تحولات را تلاشی از سوی گروه های نزدیک به تهران، برای به مقاومت در مقابل الکاظمی یا منصرف کردن او از اتخاذ اقداماتی برای هدف گرفتن شخصیتهای نزدیک به این محور میدانند. یک مسئول عراقی در گفتگو با العربی الجدید گفت که معتقد است یک جنگ سرد برای شکست دادن الکاظمی در خصوص پروندههای امنیتی و سیاسی در جریان است. وی همچنین تاکید که الکاظمی به اقدامات خود در راستای ایجاد تغییراتی در دستگاه امنیتی و نیروهای ارتش عراق، بویژه در مناصب حساس دولتی، ادامه میدهد.
به طور کلی به نظر میرسد یک رویارویی تمام عیار بین دولت الکاظمی و جبهه هم پیمان ایران در عراق، آغاز شده است. احمد الحمدانی، کارشناس سیاسی بر این عقیده است که هدف از تنش های فعلی، فشار بر الکاظمی است، نه براندازی او. ضمن اینکه برکناری فالح الفیاض، که به اسد و ایران نزدیک است، به این معناست که امکان برکناری دیگر شخصیتهای سیاسی توسط نخست وزیر جدید هم وجود دارد.
نظر کاربران
دمش گرم
پاسخ ها
درود بر الکاظمی .
کار خوبی میکنه هرچقدر از ایران فاصله بگیره واسه کشورش بهتره
برنج الکاظمی کیلوی چنده.
الکاظمی همان بنی صدر ایران است که هدفش تبدیل عراق به نوگری تمام عیار آمریکاست ..
پاسخ ها
نوکری امریکای دلاری بهتر از دوستی با ایران ریالی
فقط منافع کشورش براش مهمه
جالب اینجاست که ایران خودش غرق مشکلاته، مردم دارن در تورم و گرونی میسوزند، اونوقت این آقایون دارن در عراق، سوریه لبنان و یمن دخالت میکنند و برای خودشون در داخل یک کشور دیگه نیرو سازماندهی میکنند....
پاسخ ها
بدهی خارجی آمریکا تقریبا 1،2 تریلیون دلاره.
بیکار هم داره .
خب تو عراق چی کار میکنه.
استنباط بعضیا از حضور نظامی ایران در کشورهای دیگه در حد میزا نویس bbc میتونه باشه.
بشقاب رو بچرخون طرف آنتالیا حالشو ببر
ایشالا بهمین وضع ادامه پیدا کنه و دخالتهای ایران در کشورهای همسایه به صفر برسه
دمش گرم