قطب اصلی واردات گوشی موبایل به کشور
امارات، کره جنوبی و منطقه آزاد چابهار اصلیترین مبادی ورود گوشی تلفن همراه به کشور در سال گذشته بودند. سهم این سه کشور از واردات گوشی به ایران به ترتیب به ۶۵.۰۵، ۲۶.۲۶ و ۵.۸ درصد رسید.
براساس تازهترین آمار گمرک ایران در سال ۱۳۹۲ واردات گوشی تلفن همراه از نظر تعداد و ارزش به ترتیب ۲۴.۳ درصد کاهش و ۶.۴۸ درصد افزایش را نسبت به سال ۱۳۹۱ تجربه کرد. همچنین وزن گوشیهای وارداتی در سال قبل به ۵۲۷ تن رسید که نسبت به سال ۱۳۹۱ کاهش ۲۵.۲ درصدی را تجربه کرد.
گوشی تلفن همراه در سال گذشته سهمی معادل ۰.۳۷ درصد از کل ارزش واردات کشور را به خود اختصاص داد.
امارات، کره جنوبی و منطقه آزاد چابهار اصلیترین مبادی ورود گوشی تلفن همراه به کشور در سال گذشته بودند. سهم این سه کشور از واردات گوشی به ایران به ترتیب به ۶۵.۰۵، ۲۶.۲۶ و ۵.۸ درصد رسید.
این برای نخستین بار طی چند سال گذشته است که گمرک ایران به صورت رسمی تعداد گوشیهای وارداتی را اعلام میکند. در سالهای گذشته گمرک ایران تنها ارزش و وزن گوشیهای وارداتی را اعلام میکرد و هیچوقت تعداد این محصول وارداتی اعلام نمیشد.
نکته جالب اینجاست که در سال ۱۳۹۱ یک کارگروه تخصصی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برآورد کرد که سالانه ۹ میلیون دستگاه موبایل موردنیاز کشور است که این رقم در گذشته و در سالهای ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ حدود پنج میلیون دستگاه بوده است.
جالب اینجاست که یکی دیگر از مسئولان دولتی نیاز سالانه موبایل را در ایران حدود ۱۵ میلیون دستگاه اعلام کرده است که با این حساب میتوان نتیجه گرفت که نیاز سالانه موبایل در کشور بین ۹ تا ۱۵ میلیون دستگاه است. این در حالی است که در سال قبل تنها حدود ۱.۱ میلیون دستگاه موبایل به صورت قانونی وارد کشور شد و تولید داخل نیز رقم چندانی نبود. در چنین شرایطی میتوان نتیجه گرفت که در بهترین حالت ممکن تنها حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد از نیاز سالانه کشور به موبایل از طریق واردات قانونی تامین شده و مابقی نیاز با قاچاق تامین میشود.
نظر کاربران
منطقه آزاد چابهارم خودش یک کشوره؟
پاسخ ها
الکی میگه!
قیمت تلفن همراه هم مثل اتومبیل گیرون میکنن کامون به جایی میرسه که گوشی دکمه ای رو باقیمت زیاد بخریم