اتهام آمریکا به پاکستان درباره بنلادن
آمریکا که به اذعان نخست وزیر پاکستان ۹ سال پیش بدون هماهنگی با دولت این کشور دست به عملیات یکجانبه در خاک پاکستان زد و مدعی کشتن سرکرده معدوم القاعده شد، در واکنش به اظهارات اخیر "عمرانخان"، اتهام پناهدادن به بن لادن را علیه اسلامآباد تکرار کرد.
ایرنا: آمریکا که به اذعان نخست وزیر پاکستان ۹ سال پیش بدون هماهنگی با دولت این کشور دست به عملیات یکجانبه در خاک پاکستان زد و مدعی کشتن سرکرده معدوم القاعده شد، در واکنش به اظهارات اخیر "عمرانخان"، اتهام پناهدادن به بن لادن را علیه اسلامآباد تکرار کرد.
"آلیس ولز" قائم مقام معاون وزیر امور خارجه آمریکا که ماههای اخیر نیز چندین بار به دلیل انتقاد از مشارکت اقتصادی اسلامآباد و پکن، خشم مقام های پاکستانی و چینی را برانگیخته بود، این بار در واکنش به اظهارات نخست وزیر پاکستان درخصوص ماجرای عملیات یکجانبه آمریکا و کشتن اسامه بن لادن، اسلامآباد را به پناهدادن به سرکرده معدوم القاعده متهم کرد.
ولز روز شنبه در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: بحث درباره اسامه بن لادن سوالات قدیمی را دوباره مطرح میکند که چگونه و چرا تروریست شماره یک جهان زیر سایه نظامیان پاکستانی با آسودگی زندگی میکرد.
این مقام آمریکایی با هدف دیکته کردن سیاستهای این کشور بر پاکستان، از این کشور خواست که به دامن زدن به بحثهای قدیمی بپرهیزد و در عوض برای اهداف صلح با واشنگتن همکاری کند.
وی مدعی بهبود همکاریهای مشترک با پاکستان طی دو سال اخیر شد و افزود: پاکستان و آمریکا نیاز به یک برنامه مثبت برای برقراری صلح در افغانستان، تجارت، سرمایهگذاری و آنچه که این دیپلمات ارشد آمریکایی مبارزه با تروریسم خواند، دارند.
نخست وزیر پاکستان پنجشنبه گذشته در مجلس این کشور، به عملیات یکجانبه آمریکا در خاک پاکستان برای کشتن اسامه بن لادن اشاره کرد و گفت: ما در آن زمان متحد آمریکاییها در جنگ علیه تروریسم بودیم اما آنان بدون هماهنگی دست به علملیات در پاکستان زدند و اسامه بن لادن را کشتند.
عمران خان بارها از سیاستهای منطقهای آمریکا به ویژه حملات غیرقانونی هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا به مناطق قبایلی پاکستان انتقاد کرده و او حتی در تحصنهای ضددولتی در اسلام آباد نیز مستقیما سفیر وقت واشنگتن در اسلام آباد را به دخالت در امور داخلی پاکستان متهم کرده بود.
جدای از صحت و سقم ادعای آمریکا درباره کشتن بن لادن در پاکستان، با وجود گذشت ۹ سال از این عملیات که کاخسفید از آن به عنوان 'نقطه عطف جنگ علیه تروریسم' نام برد، نه تنها هیچ پیشرفتی در امنیت و ثبات منطقه و جهان ایجاد نشده بلکه امروز جهان شاهد سربرآوردن گروههای تروریستی متعدد به ویژه داعش به مراتب خطرناکتر از القاعده است ضمن اینکه سازمان تروریستی القاعده، همچنان یک خطر تروریستی جدی محسوب می شود.
ارسال نظر