انتقاد تند کیهان از رفتار دولت در موضوع برجام
غرب و به تعبیر دیگر چهار کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان طی هفته اخیر دو اقدام را درخصوص ایران به اجرا گذاشتند که هر دو در یک مسیر و توأم با نوعی باجخواهی بود.
روزنامه کیهان: غرب و به تعبیر دیگر چهار کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان طی هفته اخیر دو اقدام را درخصوص ایران به اجرا گذاشتند که هر دو در یک مسیر و توأم با نوعی باجخواهی بود.
رفتار دولت در این موضوع جای تأمل بسیار دارد و البته الان ما نمیخواهیم تیم مذاکرهکننده ایرانی را مورد پرسش قرار بدهیم که این چه قرارداد دوطرفهای است که یک طرف آن، علیرغم تحمل «ضرر مطلق»، قادر به صحبت کردن از حقوق خود هم نیست و بدتر از آن اینکه طرفی که از اجرای تعهدات ما به حداکثر سود رسیده است، حالا علیرغم آنکه خود به حداقل تعهدات هم عمل نکرده به دنبال تحمیل تعهدات یکطرفه بیشتری است؟ اما ما فعلاً به این بحث کاری نداریم.
سؤال ما این است که چرا وزارت امور خارجه ایران به اقدام متقابل دست نمیزند و مثل موجودی که براساس حادثه، حافظه خود را از دست داده، عمل میکند؟ آیا جا نداشت روزی که خبرها بیانگر آن بود که پیشنویس قطعنامهای از سوی سه دولت انگلیس، فرانسه و آلمان تهیه و آماده ارائه در صحن آژانس است، وزارت امور خارجه ما سفرای این سه کشور را احضار و به آنان بگوید که صدور قطعنامه منجر به «اقدام» متناسب -مثلاً خروج ایران از پروتکل الحاقی- میشود؟ و چرا به اظهارات رسانهای بسنده کرد؟ آیا اگر ما یک ابتکار عمل را روی میز آژانس میگذاشتیم، باز هم این سه کشور به خود جرأت ورود به بحث هستهای ایران را میدادند؟ چرا وزارت خارجه از این وظیفه خیلی عادی که تأمینکننده منافع ملی ایران است، چشم پوشید؟ آیا میتوانیم بپذیریم که در اینجا صرفاً نوعی نسیان اتفاق افتاده و چیز دیگری مطرح نبوده است؟
وزارت خارجه ما در این صحنه از اقدام عملی بازدارنده خودداری کرده ولی در سطح رسانه واکنش قاطعی نشان داده است! چرا؟ آیا وزارت خارجه ما در پوست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و یا در پوست صدا و سیما رفته است؟ در این صورت چه نهادی باید کار وزارت خارجه را انجام دهد؟
آیا اظهارات رسانهای در فضای بیعملی برای «اقناع داخلی» صورت نگرفته است؟ به این معنا که وزارت خارجه در شرایطی که در عمل، وظیفه حساس خود را وانهاده است به شهروندان وانمود میکند که «بهشدت» مخالف آن چیزی است که در عمل روی داده است!
وزارت امور خارجه ما در عین حال با عدم اقدام متقابل در واقع میگوید هنوز ناامید نیست و درصدد است تا در مذاکره با همین «پرروهای وقیح اروپایی» گامی در جهت رفع مشکلات کشور بردارد و به عبارت دیگر آیا وزارت خارجه ما هنوز معتقد است، ایران برای احیاء برجام باید قیمت بالاتری بپردازد؟ و حالا سؤال این است کهآیا همین بیعملیها نیست که سبب پررویی اروپاییها شده است و آیا ادامه همین روند سبب پرروییهای بعدی آنان نمیشود؟
ما در این صحنه یعنی صدور قطعنامه شاهد رأی مثبت کشورهایی نظیر کویت و رأی ممتنع کشورهایی نظیر پاکستان بودیم! همه میدانند که دو کشور کویت و پاکستان روابط تاریخی با ایران داشته و هر کدام در برهههای حساس تاریخی به طور مؤثری مورد حمایت ایران واقع شدهاند و در طول تاریخ شاهد هیچ رخداد منفی از سوی ایران علیه این دو کشور نبودهایم.
در اینجا سؤال ما این است که این چه وزارت خارجهای است که علیرغم روابط تاریخی گسترده و در اختیار داشتن بزرگترین سفارتخانهها در این دو کشور و هزینههای بسیار در فعال نگهداشتن این سفارتخانهها، قادر به جلب نظر کشورهایی نظیر پاکستان و کویت هم نیست و رأیی که قطعاً با یک مذاکره میتوانست مخالف باشد، به موافق قطعنامه ضدایرانی تبدیل شده است! این درحالی است که موضوع مورد بحث چیزی بوده که هیچ تصادمی با منافع ملی و امنیت این دو کشور و کشورهایی از این نوع هم نداشته است. حالا سؤال این است که وقتی وزارت خارجه ما قادر به حل مسئلهای به این سادگی نیست، چطور میتواند در حل موضوعاتی پیچیدهتر موفق باشد؟
البته ما میدانیم که این دو کشور و کشورهای دیگری از این دست، برای رأیی که میدهند دلایلی داخلی و یا ملاحظاتی بینالمللی و منطقهای دارند. این کاملاً طبیعی است. آنچه غیرطبیعی و موجب تأسف است این است که چرا وزارت خارجه ما نتوانسته دو کشور دارای روابط دیرینه با ایران که از قضا در همسایگی جمهوری اسلامی نیز قرار دارند را متقاعد کند که رأی موافق یا ممتنع به این قطعنامه برای منافع ملی آنان ضرر داشته و این ضرر را با بیان دیپلماتیک تشریح کند؟
نظر کاربران
این انتقاد نیست واقعیتی تلخی است که متاسفانه
پاسخ ها
باز این کیهان قاط زد.
....
کیهان وامثال آن ازتحریمها بهره میبرندوراضی به مذاکره نیستندوبدبختی ودربدری مردم برایشان مهم نیست فقط میخواهندجیبهای خودشان ازسودبیشترپر وپرترشود
پاسخ ها
مذاکره شد مگه نبودی
چهار سال طول کشید الان درحال چیدن گلابی هاشیم
اجاره خونه بهم گفتن باید سه و نیم بدی ماهی یه تومن بود هزارتا مشکل داشتیم با دوتا بچه کجا برم
به آقا یا خانم فرزانه باید گفت شما واقعا از سیاست و واقعیات سیاسی پرت هستید. اقلا نظر ندهید
الآن که چی؟ یعنی برگردیم به 91؟ بگیم اینقدر قطعنامه بدین تا قطعنامه دونتون پاره بشه؟ بگیم کاغذ پاره اند؟ و لابد مردم اشکنه بخورن، اونم روزی یه وعده؟ تا وقتی یا کره شمالی دوم بشیم یا آب به طبقات لاکچری نشین کشتی برسه و بیوفتید به التماس!
پاسخ ها
دمت گرم که گل گفتی
اصلا کیهان چکارست؟! این همه وقت کجا بود
اصلا قیافه شریعتمداری عجیب شبیه انتقادها!!
پاسخ ها
اقای شریعتمداری اگر کشور را بتو بسپارند میتونی به سر منزل مقصود برسونی، اگر میتونیو جلو نمیای خاینی و اگر توانشو نداری ساکت باش
مثل کبک نباشیم
سرتو از زیر برف دربیار
شما قصد جنگ با تمام دنیا رو داری ما رو سنگر خودت کردی
تنها روزینامه ای که ارز دلاریش قطع نشده همین روز نامه است
پاسخ ها
بعدا گندش در خواهد امد که چند نفر از مدیران وابسته و نفوذی هستند
اقایان عزیزچه عکس عملی وزارت خارجه باید انجام بده چه ابزاری داردبایدانجام بده وایا این دو کشوری یادکردی ایران را به امریکا مگرکسی هست نداند اینها اربابان کیست چون چشمانتان میبندید