پای سلاطین گوشت به مجلس باز شد
بهارستانیها امروز میزبان دو وزیر جهاد کشاورزی و ارتباطات بودند؛ نشستی که چندان خالی از حاشیه نبود.
خبرآنلاین: بهارستانیها امروز میزبان دو وزیر جهاد کشاورزی و ارتباطات بودند؛ نشستی که چندان خالی از حاشیه نبود.
هشتمین جلسه علنی مجلس یازدهم هم با دو دستور کار اصلی شروع شد و آن هم گزارش وزرای دولت از چند و چون اوضاع به نمایندگان مجلس بود؛ امروز نوبت به وزیر جهاد کشاورزی و وزیر ارتباطات رسید تا از آنچه درون وزارتخانههایشان میگذرد خبر دهند؛ گزارشها که تمام شد سیل تذکرها هم آغاز شد که در این میان چندان هم بیحاشیه نبود.
سلاطین گوشت یک شبه میلیاردر شدند
مصری نماینده کرمانشاه پس از ارائه گزارش وضعیت کشاورزی از سوی وزیر جهاد کشاورزی گفت: قانونهای نظارتی که از سوی این وزارتخانه برای کشاورزان تصویب شده، باعث اجحاف در حق مردم میشود.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ممنوعیت صادرات دام از سوی وزیر جهاد عنوان کرد: با این حال معاون وزیر دستورهای دیگری صادر میکند و علیرغم اینکه دامداران حق صادرات ندارند، با مجوزهای شخصی اقدام به صادرات دام از سوی برخی دامداران با رانت کردند که چکهای صادره در این باره موجود است و معاونت وزارت جهاد دستاندرکار صدور مجوزهای غیرقانونی بوده است.
او گفت: فردای همان روز که فروش گوشت طبق ارز نیمایی صورت گرفت سلاطین گوشت که گوشت را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده بودند با ارز نیمایی فروختند و یک شبه صدها میلیارد تومان به جیب زدند و وزارت جهاد فقط تماشا کرد.
مصری با بیان اینکه ۸۰ هزار تن برنج وارداتی آنقدر در انبار ماند که فاسد شد، عنوان کرد: وزارت جهاد حتی گواهی استفاده از این محصولات برای دام را نداد و هیچکس در این زمینه پاسخگو نبود.عدم پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان باعث شد کشاورزانی که وام گرفته بودند، با مشکل مواجه شده و مجبور شوند ۲۴ درصد سود و جریمه در خصوص وام خود بپردازند.
گوجه فرنگی کیلویی ۱۸۰ تومان چه معنی دارد
قالیباف هم که ریاست مجلس را به عهده داشت بعد از تذکرات نمایندگان و توضیحات وزیر گفت: یکی از مباحثی که باید مدنظر وزارت جهاد کشاورزی باشد، موضوع خسارات وارده به کشاورزان است که به صورت مکرر مورد توجه نمایندگان مجلس نیز بوده است.
او ادامه داد: موضوع دیگر الگوهای کشت و نمونه های بسیاری است که وزارت جهاد کشاورزی از آن مطلع است، اما پس از چند دهه باید تدبیر شود که از چه الگویی قصد استفاده داریم. امروز در برخی از استان های جنوبی گوجه فرنگی کیلویی ۱۸۰ تومان قیمتگذاری می شود چه معنی و انگیزه ای برای کشاورز دارد؟
وی بحث مربوط به تعیین قیمت ها و خرید تضمینی را یکی دیگر از موضوعات مهم در حوزه کشاورزی عنوان کرد و افزود: طی ماه های اخیر موضوع تامین نهاده های دامی هم یکی از مشکلات اساسی کشاورزان بوده که باید مدنظر وزارت جهاد کشاورزی قرار گیرد.
شما به عنوان نماینده با مخاطبتان چهطور ارتباط برقرار میکنید؟
بعد از وزیر جهاد کشاورزی نوبت به آذری جهرمی و وزیر ارتباطات رسید. او پشت تریبون قرار گرفت و گفت: شبکه ملی اطلاعات سه لایه زیرساخت، خدمات و محتوا دارد و باید به صورت همسان رشدی را پیش ببریم. حوزه زیرساخت وظیفه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و ما در این باره دغدغه داریم، اما نسبت ترافیکی از کجا درست میشود؟ از جریان داده و مصرف داده که به محتوا مربوط است. وزارت ارتباطات میخواهد از تلویزیون اینترنتی حمایت کند اما میگویند به این موضوع ورود نکن پس چهطور داده بالا برود یا در حوزه کودک ورود میکنیم و از ما شکایت میکنند.
او ادامه داد: ما یک جاهایی برای حمایت ورود میکنیم تا به صورت آتش به اختیار مسائل را حل کنیم اما با اعتراض گسترده مواجه میشویم مسالهی فضای مجازی نیازمند مشارکت است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطر نشان کرد: فیبر نوری موضوع مهمی است، اما مجلس شورای اسلامی مسالهی خصوصی سازی را حل کند. این نیازمند قانون است. ما در دوره قبل موفق به تصویب آن نشدیم . بخش خصوصی سرمایه گذاری میکند تا مشکل حل شود، اما مانع بزرگی به اسم مخابرات را داریم که با انحصار ذاتی نمیگذارد کار پیش برود. من دو سال و نیم پیگیر این موضوع بودم.
آذری جهرمی با تاکید بر اینکه دغدغههای فرهنگی، دینی و تغییر سبک زندگی بهجا است، خاطر نشان کرد: با دست روی دست گذاشتن و بستن کار درست نمیشود؛ باید در این زمینه کار کرد. اینستاگرام با سیاستهای ما به قطب تبدیل شده؛ زیرا پلتفرمهای دیگر بسته است. اگر اینستاگرام صفحه سردار دلهای ما را میبندد طبیعی است آنها دولت تروریستی هستند و تروریستهایی در کت و شلوارند؛ در این موضوع شکی نداریم، اما اگر سردار ما را در بغداد به شهادت رساندند ما بغداد را خالی میکنیم؟ آیا عرصه رسانه بینالمللی است و حضور جریانساز مورد تاکید رهبری را نباید ببینیم؟
وی خاطر نشان کرد: کسی موافق بیدینی نیست؛ شما به عنوان نماینده با مخاطبتان چهطور ارتباط برقرار میکنید؟
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ساخت ماهواره در سازمان فضایی ایران اظهار کرد: من از شما دعوت میکنم به آنجا بیایید؛ یکسری جوان از زندگی و بورس تحصیلی خارج خود گذشتهاند؛ ما کسانی که مخالف برنامه فضایی بودند و نگاهشان متفاوت بود را به اینجا بردیم؛ آنها میگفتند ما دوچرخه نمیتوانیم بسازیم چهطور ماهواره میسازیم؟
آذری جهرمی در پایان گفت: اقتصاد آینده دنیا و فرهنگ ما منوط به این فضا «فضای مجازی» است. با توجه به اینکه فرصت کم است من اقدامات وزارت ارتباطات در بخش کرونا و همچنین پیشرفت دولت الکترونیک را به صورت مکتوب تقدیم نمایندگان خواهم کرد.
چرا قماربازی آنلاین مجاز است؟
مجتبی رضاخواه در جلسه علنی صبح امروز بعد از صحبتهای وزیر ارتباط در تذکری گفت: چرا حریم خصوصی شهروندان به صورت گسترده نقض میشود مگر نه اینکه ما نیازمند زیرساختهای قوی و مطمئن هستیم. موارد متعددی از نفوذ و دسترسی به دادهها وجود دارد.
وی ادامه داد: درز اطلاعات ۴۲ میلیون کاربر ایرانی تلگرام، انتشار اطلاعات گروهی از صیادان و ماهیگیران، اطلاعات برخی کاربران شرکت رجا، کاربران مخابرات، انتشار نامههای اداری شرکت هواپیمایی هما، اطلاعات پورتال پروازی هواپیمایی ماهان، انتشار اطلاعات کاربران سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، مشتریان بیمه ایران و ۵.۵ میلیون مشترک رایتل از جمله اینهاست.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال که وعده ایجاد یک میلیون شغل به کجا رسید؟، اظهار کرد: چرا قماربازی آنلاین مجاز است و تراکنشهای مالی برای آن اتفاق میافتد.
رضاخواه اضافه کرد: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میگوید ۵۰ درصد شبکه ملی اطلاعات محقق شده است، اما مسئولین مرکز فضای مجازی میزان تحقق آن را ۳۰ درصد عنوان میکنند. اجرای دولت الکترونیک به کجا رسید؟ چرا با تبادل ابتدایی اطلاعات بین بانک مرکزی و وزارت صمت از تخصیص نابجای ارز دولتی جلوگیری نشده؟ و مساله قاچاق ترافیک دیتای کشور چرا اتفاق میافتد در حالی که مردم برای ذره ذره آنها پول به اپراتورها پرداخت میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: چرا کسب و کارهای اینترنتی تا این حد به پلتفرمهای خارجی وابسته هستند تا جایی که در آبانماه سال ۱۳۹۸ به دلیل فیلترینگ آسیب زیادی دیدند.
قالیباف: چرا یک پیام ساده بین دو شهروند ابتدا باید به خارج برود؟
محمدباقر قالیباف که ریاست مجلس را به عهده داشت در جریان بررسی مسائل حوزه ارتباطات بر اهمیت شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد و گفت: این هم نیاز همه مردم در شئونات مختلف زندگی است و از سوی دیگر امنیت ملی، عمومی، اجتماعی و اخلاقی ما در گروی شبکه ملی اطلاعات است.
او ادامه داد: همین شبکه ملی اطلاعات که الان وجود دارد دارای اشکالاتی است. ما عدم تناسب در رشد ترافیک داخلی و خارجی را داریم و آنقدر که رشد ترافیک در بخش خارجی است، در حوزه داخلی نتوانستیم کنترل کنیم لذا نیازمند سیاستهای تعدیلی و راهبردی هستیم که در اختیار این وزارتخانه است.
قالیباف ادامه داد: جنس و شکل ترافیک هم مهم است. در ارسال یک پیام ساده بین دو شهروند ابتدا این پیام به خارج میرود و بعد به داخل بازمیگردد که ضعف جدی است. ما در همین شبکه ملی اطلاعات در خدمات پایه عمومی دچار کمبود جدی هستیم از جمله در بخش پیامرسان و سیستم عامل که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید به آن توجه کند. بحث صیانت از همین شبکه ملی هم موضوعی مهم است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کودکان، نوجوانان و خانوادههای ما در معرض فضای آلوده هستند، ادامه داد: این فضای آلوده را باید از دو جهت نگاه کرد یکی تولید محتوا که هم وزارتخانه و هم بقیه دستگاهها مسئول هستند و یکی توسعه سرویسهای داخلی، سیاستهای دولت و اعمال مدیریت در شبکه. امروز ما این لجام گسیختگی را میبینیم این ضعف مدیریت و بدون سیاستگذاری بودن را در کشور مشابهی در شرق و غرب نداریم و حس میکنید حالت لجام گسیخته و رها شدهای وجود دارد.
قالیباف با بیان اینکه شبکه ارتباطی ما متکی به حوزه موبایل است، افزود: ما در شبکه ثابت فیبر نوری بسیار ضعیف عمل میکنیم فیبر نوری از ۷۰ کیلومتر به ۲۰۰۰ کیلومتر رسیده، اما سیاست مشخصی نیست. این از وظایف روشن وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و نیاز به پول دولت هم ندارد. بخش خصوصی میتواند این کار را انجام دهد و اپراتورها هم داوطلب هستند، چرا منازل و مدارس نباید فیبر نوری داشته باشند که با توسعه شبکه داخلی آسیبپذیری، کاهش یابد.
وی یادآور شد: این وظایف تقسیم کار شده و شورای عالی فضای مجازی آن را مشخص کرده است اگر هم کمک مجلس شورای اسلامی نیاز باشد آماده هستیم که شرایط نابسامان این بخش را بسامان کنیم. ابهامی در وظایف نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت زیرساخت محتوا و خدمات تصریح کرد: بخشی از محتوا حتما در اختیار دستگاههای دیگر و مردم است، اما سیاستگذاری و مدیریت وجود ندارد چطور ما در حوزه خودرو سیاستگذاری، تعرفهگذاری و حمایت از صنعت داخل میکنیم تا این صنعت رشد کند، چرا در حوزه وظایف وزارتخانه مربوطه که باید سیاستهای تعدیلی داشته باشد و رشد حوزه داخلی و خارجی متناسب باشد این سیاست اعمال نمیشود و این فرصت داده نمیشود. حمایت در حوزه محتوا از بخش داخلی صورت نمیگیرد.
قالیباف با بیان اینکه انتظار تولید محتوا از وزارت ارتباطات نداریم، ادامه داد: اما سیاستگذاری در دست شماست. این بحث مهم کشور است. در جنگ اقتصادی هم مبانی زیرساخت و خدمات عمومی است که باید از آن استفاده شود.
وی با اشاره به آغاز به کار فعالیت کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی از امروز یادآور شد: ما دو اولویت اقتصاد و فرهنگ را دنبال میکنیم و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات پیشران این اولویت است. انشاءالله در جلسات بعدی به طور روشن و براساس سیاستهای شورای عالی فضای مجازی موضوعات را دنبال میکنیم.
اجازه میدهید فرزندتان اینستاگرام داشته باشد
محمدحسن آصفری نیز در جریان بررسی مسائل حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات،گفت: خردادماه امسال طرحی تحت عنوان «هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی» از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شد، این در حالی است که بر اساس قانون اساسی نظارت بر عملکرد رسانه های فراگیر برعهده سازمان صدا و سیما است و وزارت ارتباطات وظیفه تعیین مقررات در این حوزه را ندارد.
او ادامه داد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات حق ورود به مقوله مذکور را ندارد و راه اندازی تلویزیون اینترنتی از سوی این وزارتخانه مخالف با قانون اساسی است.
نماینده مردم اراک با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از هزار سرور خارجی در کشور فعال هستند و بخش بسیار زیادی از پهنای باند اینترنت کشور در اختیار این سرویس ها است، گفت: آیا این مسئله را نمی توان به نوعی کودتای فرهنگی علیه آرمان های امام راحل و شهدا تلقی کرد؟
آصفری خطاب به آذری جهرمی، گفت: آقای وزیر ارتباطات آیا شما اجازه می دهید فرزندان خودتان در سنین پایین به فضای مجازی خارجی به ویژه اینستاگرام دسترسی داشته باشند؟ آیا شما محتوای غیراخلاقی این شبکه ها را رصد می کنید؟
نظر کاربران
سلطان گوشت ندیده بودیم ک الحمدلله ب ب برکت اسلام اونم دیدیم
آقا ما سلطان شبان هم نتونستیم بشیم اینها چطور سلطان گوشت و سکه و خودرو و ... میشن ۲ روز دیگه سلطان سبزی خوردن و چغندر و ... هم میاد
تو مملکت ما هرچیزی دست یک نفر خاصه دیگه طبیعیه که وضع مملکت اینجوری باشه
سلطان برنج هم بره مجلس میشه یه چلو خورشت درست وحسابی درست کرد