افزایش ۲۳درصدی آمار خودکشی در ایران
مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اظهارنظری در شهریور ۱۳۹۸ از افزایش خودکشی در ایران یاد کرد و به گفته وی، هر سال بیش از پنج درصد به آمار خودکشی در کشور افزوده خواهد شد و در این بین استانهای غربی بیشترین آمار خودکشی را دارند.
روزنامه جهان صنعت: مدیر برنامه پیشگیری از خودکشی دفتر سلامت روان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اظهارنظری در شهریور ۱۳۹۸ از افزایش خودکشی در ایران یاد کرد و به گفته وی، هر سال بیش از پنج درصد به آمار خودکشی در کشور افزوده خواهد شد و در این بین استانهای غربی بیشترین آمار خودکشی را دارند.
مریم عباسینژاد در ادامه ادعا کرده ۱۰۰ هزار مورد اقدام به خودکشی در سال ۱۳۹۷ ثبت شده است. این در حالی است که بیشتر کارشناسان عنوان میکنند این آمار رسمی و دولتی بخش کمی از واقعیت خودکشی است و تنها نوک کوه یخ را نشان میدهد. براساس جدیدترین تحقیقات پژوهشگران رشته علوم اجتماعی آمار خودکشی در ایران طی مدت چهارساله ۱۳۹۸-۱۳۹۴ به میزان ۶۰ درصد افزایش نشان داده و هر سال ۱۵ درصد به آمار خودکشی در کشور افزوده شده است و خودکشیها نیز متعلق به استانهای مرزی و غرب کشور نبوده و دامنه خودکشیها اکنون به سراسر کشور کشیده شده است.
نکته قابل توجه اینکه آمار خودکشیها در مدت سه ماهه نخست سال ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزایش معنیداری در تعداد پیدا کرده و حتی ماهیت و کیفیت آن متفاوت شده است. آمار خودکشیها در ایران اکنون نسبت به سال ۱۳۹۸ با افزایش ۲۳ درصدی همراه بوده و ماهیت و کیفیت آن هولناکتر و وحشتناکتر بوده و در مدت کوتاه ۱۰روزه استمرار داشته و به صورت زنجیرهای و سریالی در نقاط مختلف کشور مشاهده شده است. از دیگر نکات حائزاهمیت در خصوص روند خودکشیها در کشور و رفتار افرادی که اقدام به این عمل کردهاند خودکشی فرد آسیبدیده در محیط بیرون از خانه و در محل کار و همچنین در انظار عمومی بوده است. علاوه بر این، خودکشیها در گذشته بیشتر شامل نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در سنین ۴۵-۱۵ سال به روشهایی هولناک بود، اما امروزه خودکشیها با روشهای جدیدتر همراه شده و دامنه آن به کودکان نیز منتقل شده است و اخیرا جامعه شاهد خودکشیهای دستهجمعی خانوادگی در کشور بوده و با این وصف میتوان به جرأت از کاهش سن خودکشی و افزایش تلفات خودکشی کشور یاد کرد.
م
شکلات اقتصادی، بیماریهای روانی، آسیبهای اجتماعی، مسائل سیاسی و فشارهای اجتماعی و فرهنگی از جمله دلایل اصلی خودکشی در کشور به شمار میآیند و اگر در گذشته عنوان میشد روند اقدام به خودکشی در ایران نسبت به جهان نگرانکننده نیست و ایران در رتبه ۱۵۴ جهان و رتبه سوم خاورمیانه و کشورهای اسلامی قرار داشت، اکنون همزمان با رشد ایران در قعر جدول رتبهبندی شاخص فلاکت و صعود ایران به جایگاه دوم جهانی و رتبه اول خاورمیانه در شاخص فلاکت وضع متفاوت شده است. شرایط جامعه امروز ایران دلیل موجهی بوده که افکار خودکشی در تمام قشرها رنگ بگیرد. در گذشته، شرایط تحریم و امروز علاوه بر تحریمها رشد تعداد مبتلایان به کرونا و مرگومیرهای بیماری و اعمال محدودیتها و ممنوعیتهای داخلی و خارجی در آینده نزدیک میرود که شرایط وخامت اقتصادی و مشکلات مالی در کشور را تشدید کند.
علاوه بر این، افزایش فساد در ساختارهای سیاسی و اقتصادی کشور و همچنین سوءمدیریت و ضعف مدیریت در ساختارهای اقتصادی کشور همراه با افزایش تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران از اتفاقات مرسوم این روزهاست که تورم، گرانی، بیکاری، فقر و تبعیض بیشتر از همیشه جامعه را ناکام میگذارد و در این شرایط ناهنجار قشرهای مختلف از افراد کمسواد و ناآگاه گرفته تا دانشجویان و نخبگان را به فکر خودکشی وا میدارد و وقتی احساس میکنند شرایط اقتصادی و مشکلات مالی نهتنها پایان ندارد بلکه تشدید هم میشود تصمیم به عملی کردن افکار خود میگیرند.
البته معضل اصلی امروز کشور تنها خودکشی نیست. خودکشی زاییده فقر و فقر حاصل تبعیض، بیعدالتی، بیکاری و نداشتن درآمد مناسب و مکفی به منظور جبران افزایش هزینه سبد معیشتی زندگی است. اکنون پدیده فقر و تبعیض در کشور به گونهای است که خانوادهها و سرپرستان خانوار برای جبران افزایش خط فقر و هزینه سبد معیشت با مشکلات روحی و روانی عدیدهای مواجه شدهاند. در کنار مشکلات اقتصادی و مالی، جبر فرهنگی و اجتماعی موجب رشد میزان خشونت و بروز رفتارهای خشن و ناهنجار در درون خانواده و سپس انتقال آن به سطح جامعه شده است. خودکشی و افزایش آن نیز معلول خشونت نهادینه شده و شکلگرفته در خانواده و جامعه است و خودکشیهای سریالی اخیر در کشور نشان از یک زلزله خشونت و فراگیر در جامعه است.
این نکته قابل ذکر است که همانطور که تبعات اجتماعی حاصل از تنزل شاخصهای اقتصادی در دوران کرونا برخی کشورها در آمریکا و اروپا و خاورمیانه را با اعتراضهایی روبهرو کرده است، شرایط اقتصادی و مالی کشور ایران در دوران کرونا اکنون تبعات اجتماعی خودش را در درون جامعه نشان داده و قتلهای ناموسی خانوادگی و خودکشیهای سریالی اخیر در کشور تنها بخش اندکی از تبعات اجتماعی کروناست. تحریمهای اقتصادی و مالی علیه کشور و افزایش دامنه آن در هفتهها و ماههای آینده در کنار عواملی مثل رشد آمار تعداد مبتلایان به کرونا و تلفات انسانی بیماری و بازگشت محدودیتها و ممنوعیتهای گذشته به کشور و همچنین سوءمدیریت و ضعف مدیریت در ساختارهای اقتصادی کشور و افزایش روند فسادهای مالی و اقتصادی سیستماتیک در ساختارهای فعلی نهادهای حاکمیتی و رشد افزایش قیمت ارز و به تبع آن افزایش غیرقابل کنترل و چندبرابری قیمت کالاهای اساسی مردم و همچنین افزایش قیمت خرید و اجاره مسکن، تاب و تحمل اجتماعی را به طور محسوس و معناداری کاهش خواهد داد که نتیجه آن بروز و ظهور تورم و گرانی، بیکاری، فقر و ورشکستگی صنایع و کارگاههای کوچک و متوسط و بزرگ و اخراج کارکنان یا ناتوانی در پرداخت حق و حقوق این بخش از شاغلان کشور است.
با بررسی و مطالعه نقشه استانهای شاخص فلاکت در ایران میتوان به نسبت تورم و بیکاری با بروز اعتراضات اجتماعی پی برد. بخش کوچکی از اعتراضات اجتماعی اکنون در کشور به صورت خشونت، قتلهای ناموسی و خودکشیهای سریالی شکل گرفته و بخش اعظم آن به زودی میتواند بسان اعتراضات سالهای ۹۶ و ۹۸ درآمده و به سراسر کشور با دامنه گستردهتر و تشدید خشونتها منتقل شود. اگر در آبان سال ۹۸ نام چهار استان دارای شاخص فلاکت بالا بر سر زبانها بود، این بار شاخص فلاکت مختص بخش کوچکی از کشور نیست و تقریبا کل کشور با بحرانهای مالی و اقتصادی دست به گریبان است و کاسه چه کنم چه کنم در دست گرفته است.
گفتنی است خودکشیهای سریالی به وقوع پیوسته طی روزهای اخیر به عنوان مهمترین معضل امروز جامعه ایران حاصل ناتوانی مردم در حل مشکلات زندگی خود و عزیزانشان بوده است. اکنون افسردگی و ناامیدی نسبت به آینده در بروز خشونت و خودکشی در جامعه نقش پررنگی داشته است و با عنایت به کاهش محسوس تابآوری اجتماعی و بیاعتمادی عمومی و شکافهای محسوس آن اکنون جمعیت ۸۵ میلیون نفری مردم ایران نیاز مبرم به خدمات مشاورهای دارند. در پایان نیز ضمن فراخوانی اتاقهای فکر امنیتی و اطلاعاتی درون حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به بازسازی ساختارهای درونی خود، از این نهادها دعوت میشود در این برهه حساس به ایفای نقش تاریخی خود در جهت خروج از شرایط بحرانی فعلی کشور بپردازند و ایران و ایرانی را در خروج از وضعیت کنونی یاری و همراهی کنند.
نظر کاربران
یه چند روزه دیگه منم میپیوندم به این آمار خداحافظ دنیا
پاسخ ها
خدا نکنه دوست عزیز درسته روزهای سختیه ولی پایان هر شبی سپیده دمی است
امیدتون به خدا باشه ..لعنت به دل سیاه شیطان ..فقط خدا اونایی که از این دنیا دل سرد شدن یه جای خلوت برن دلشون رو بسپارن به اون خدایی که افریده مشکل حل میشه ..یا خدا خودت این مردم رو کمکشون کن الهی امین یا رب العالمین
خدا رحمتت کنه...
برو منم میام...
منم ببرین...
منم مثل تو ناامیدم و بی انگیزه و هزار دلیل برای خودکشی دارم ولی بخاطره مادرم و دختره نازه کوچولوم
. اینکارو نمیکنم توام دنبال یه انگیزه باش برای زنده موندنت؛ که به انگیزه تفکر و عمل در برابر خودکشی بچربه
این آمار را هم مسئولین محترم به
دستاوردها و پیشرفتهای خود اضافه کنند
دوست من خدانکنه.
با خدا حرف بزن آروم میشی.
نگران نباشید اینم حبابه
هیچ راهی جز خودکشی نمونده برامون برا یه زندگی بسیار ساده زجر میکشیم
همه بگویند ما خوبیم خوبیم
چیزی درست نمیشه
اقای مسئول
اینا واسه فقر واختلاف طبقاتی هست
با حلوا حلوا دهن شیرین نمیشه
از بریز و بپاش زیر مجموعه های
دولتی کم کنید
منم در پی تومیایم
قبلا میگفتن بکش تا زنده بمانی ولی اکنون اوضاع بغرنج تر شده چه بکشی چه نکشی باید مرد
اگر چه خودکشی ها بی ارتباط با مشکل اقتصادی نیستند
ولی صرفا افراد به دلیل مشکل اقتصادی خودکشی نمی کنند و مولفه های مختلف در این باره وجود دارد آسیب های اجتماعی از مشکل اقتصادی در این باره پررنگ تر هستند
دلیل زنده ماندن را از ملت گرفتین
پاسخ ها
شصت میلیون نفر با آرزوی مرگ در کنار یکدیگر
دولتمردان جواب بدهند!!!!!!!!!
پاسخ ها
اتنها چیزی برای آنها ارزش ندارد مردم هستند این یک نقشه است
اینجا سوییس هستش و مردم از صبح که میزنن از خونه بیرون نیششون تا بنا گوششون بازه و غش غش میخندن .
آمار نشون میده آمار بیکاری خیلی کم شده و مردم از بس فیله بره کباب کردن و ته چین و فسنجون خوردن خسته شده اتد .
همه چند میلیون جوان دم بخت ایرانی ازدواج کرده اند و در ناز و نعمت هستیم و البته ناشکری میکنیم
خوبه علتشو همه میدونن چیه خدا لعنت کسایی رو که مردمو به این روز انداختن که از جونشون سیر شدن
تبریک میگم به مسولین،توی دنیا دوم و توی خاورمیانه اول
فقط ظاهر اسلام رو دارین ولی به داد مردم نمیرسین
منم دوست دخرم بمیرم تعرین به شهامتشون راحت میشن
پاسخ ها
تو الانشم فوتی هسی
روی مسئولین سفید
گناه همه این خودکشی ها به گردن حکومته
از بس ظلم میشه به این ملت
طرف نمیتونه شکم زن و بچش رو سیر کنه همین میشه گرونی دیگه غیر قابل تحمل شده آدم افسوس میخوره واقعا از این همه بدبختی
وضع افغانیها از ایران خیلی بهتر شده الان
دلخوش به این مقدار نباشیییییید
پاسخ ها
عجب صبری خدا دارد
بعدمیخواهیداین مملکت روزخوش ببین بااین نارصیاتی اه ونفرین وقتی بودجه منابع شغلامون خرج ملیون ملیون افغانی غیرمجاز کنیدصدهامیلیارددلار هزینه وصررشون باش همین میش عواقبش اینم امریکاگفته اینهاروراه بدین
دولت داره قتل عام میکنه
پاسخ ها
هر دولتی بیاد همینه
این غافله رهروان زیادی دارد که از دست شما راحت بشیم
همه ی این ها علت اصلی اش بیکاری و وضعیت بد اقتصادی است.
والا من از دست اطرافیانم دلم میخواست خودکشی کنم توقعات لوس و بی منطقی والدین همسرم مرا دچار بیماری کرد در سن ۲۷ سالگی بعد هم که نتونستم بچه دار بشوم روابط من و شوهرم را تیره کردن مشکلاتت اقتصادی اول ازدواج هم که بود ترو خدا با زندگی جوان ها اینطور نکنید بالاخره روز قیامتی هم هست اما الان دارم خرد خرد تحلیل میرم
پاسخ ها
تقریبا سی چهل درصد متاهل ها شرایط تورو دارن،اصلا خودتو نباز تو هم توقعات غیر منطقی ازشون بخواه،دیدی اذیتت میکنن باهاشون رفت و آمدتو کم کن ،محکم باش و فقط به خودت فکر کن که تو این دنیا اگه آدم خودش هوای خودشو نداشته باشه از بین میبرنش
بله وقتی مادری مبینه بچه هاش چند روزه گرسنه هستن و میره مرگ میاره به همشون میده بخورن و آخر هم خودش میخوره !
کم نداریم ازین موارد اما فقط رسانه ای نمیشه چرا خدایا صبرت لبریز نمیشه و این ظالم هارو نابود نمیکنی؟
چرا گذاشتی اینا با اسم خودت ملتی رو بدبخت کنن؟؟؟؟
اخبار هم میگه همه چی خوبه هرروز یک کارخانه افتتاح میشه. همه جوانان اروپایی بیکار هستند و مردم اروپا در فقر مطلق هستند وبدبخت هستند.
از خوشی زیاد و وضع اقتصادی خوبی هستش که اقایون برای مردم درست کردند
این خودکشی ها اکثریت دلیل در اقتصادی دارد. اما بزرگی از آن کسانی ست که خدا را در قلب خود بزگتر از مشکلات دنیا احساس کند
من شبانه روز به خودکشی فکر میکنم و وضعیت روحی ام وحشتناک بد شده و فقط بخاطر دوتا بچه بی گناهم دارم مقاومت میکنم. ۴۶ ساله ام و زمانی برای خودم همه چیز داشتم ولی ۵ ساله همه چیزم رو بخاطر اقتصاد بیمار ایران و بخاطر مهریه از دست داده ام . تحصیلات دانشگاه سراسری دارم و تاجر بوده ام و زبان در حد فارسی صحبت میکنم و ..... ولی افسوس.....
سی درصد هم این پا و اون پا میکنند یعنی دو دل هستند.
علی برکت الاه
بهترین دلیل برای زنده ماندن خداست
پاسخ ها
این از اون حرف ها بود که میخوام جوابت رو بدم ولی جلوی خودم رو میگیرم
جک خوبی بود
بخش اعظم آن برمیگرده به عملکرد ضعیف بعضی از مسئولین که باعث تزریق نا امیدی در جامعه شده اند
بنده ده روزه دارم فکر میکنم چجور انجامش بدم برم رو پل بندارم یا با قرص دو دلم. رو پل اگر زنده بمونم و فلج بشم بد میشه میخوام دیگه بعدی وجود نداشته باشه که باز برگردم
لعنت بر باعث و بانی این شرایط خدا ازشون نگذره امیدوارم تو آتش جهنم بسوزن
خدایا چقدر دردناک هست.کشوری با این همه ثروت ملتش به خاطر فقر و گرسنگی مرگ رو ترجیح میدن چون نه دولتی دارن که حمایت کنه و نه مثل کشورهای دیگه که پولدارهاشون پول برای خیریه اختصاص میدن تا هیچ کس تو کشورشون درمانده و بیچاره نمونه.
چشم دولت تدبیر وامید روشن مردم انقلاب کردن برای زندگی بهتر رفاه بیشتر ولی همه چیز بدتر شد که بهتر نشد حیف جوونای نازنینی که طی این سالها مفت مفت مردن حیف
هر آنکس که چرایی برای زندگی کردن داشته باشد با هر چگونه ای خواهد شاخت .
نیچه
پاسخ ها
چرا واقعا
قابل توجه اونهایی که می گن جمعیت باید زیاد بشه.
منم میخوام.بمیرم دیگه ادامه دادن این زندگی مزخرف بی فایدس همش غم درد ناراحتی مرگ دیگه دلخوشی نمونده هیچی به پوچی رسیدم
این آمار با شاخص فلاکت مطابقت دارد فلاکت را کم کنید ولی خوبه جرات کرده از این شاخص اسم برده فردا عزل میشه
طرح خودکشی داوطلبانه اجرا بشه حداقل هولناک و دلخراش خودکشی نکنند فلاکت فلاکت فلاکت .آدم بی پول چاره ای جز خودکشی داره بفرمایید آگاه بشویم شاخص اختلاس فراموش نشه یک نفر اختلاس کنه زندگی هزاران نفر به خطر می افتد متاسفانه پول اختلاس را پول دولت می دانند در حالی که دولت فی نفسه پولی ندارد.
علا برکت الله
خدایم بیامرزدم
علی برکت اله بیشترش ازبیکاری فقروباعثش وجودملیون ملیون افغانی غیرمجاز ملیون ملیون شغل اشغال کردن وبیکاروصدهامیلیارددلار هزینه صررشون خودعراقچی هم گفت کوعمل اینم امریکا گفته لابد منلکت به این روزبیفته بودجه منابع شغلامون هدربدین بااینهمه بیکاری وفقرزیادکم بودجگی
واقعا اگر خودکشی گناه بزرگی نبود بیشتر جوانان و میانسالان خودکشی می کردند این چه زندگی است گرانی ناامیدی استراس فردای تاریک بسه دیگه می خواهیم بمیریم
بخدا اگه مثل ژاپن اون سیاستمدارای مفسد که عمدا و از رو غرض یا سهوا و از رو جهالت باعث این وضع بد اقتصادی شدن رو یا اعدام میکردن یا خودشون خودکشی میکردن مردم یذره دلشون اروم میگرفت و انقد ناامید نبودن
و اون افراطیای تندرو که تا یکی میخاد یذره با دنیا رابطه برقرار کنه هزار جور تهمت خیانت و ترسو بودن بش میزنن و هرجور شده مانع میشن که رابطه ایران با دنیا یکم خوب بشه باید با شنیدن این خبرها از شرم اب بشن برن زمین
این ارامش بخاطر رضایت مردم نیس
یا مردم دیگه نای داد زدن و اعتراض ندارن
و یا ارامش قبل طوفانه
فقط صد سال اول سخته یه کم تامل کنید همه چیز درست ميشه