تاجزاده: نظامیها میدان سیاست را ترک کنند
روزنامه «آرمان ملی» برای بررسی اتفاقات احتمالی در سپهر سیاسی ایران با سیدمصطفی تاجزاده معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات به گفتوگو پرداخته که در ادامه میخوانید.
روزنامه «آرمان ملی» برای بررسی اتفاقات احتمالی در سپهر سیاسی ایران با سیدمصطفی تاجزاده معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات به گفتوگو پرداخته که در ادامه میخوانید.
با توجه به نزديک شدن به انتخابات ۱۴۰۰ و آسيب ديدن سرمايه اجتماعي اصلاحطلبان، صحبتهاي رئيس دولت اصلاحات چه تاثيري بر روند انتخابات خواهد داشت؟
صحبتهاي ايشان متضمن هشدار بزرگي به جامعه است و بهويژه به حاکميت هشدار ميدهد. صرفنظر از اينکه چقدر تاثيرگذار باشد صحبتهايي مهم است و همه نيروهاي سياسي نه تنها اصلاحطلبان بايد به آن توجه کنند. مخاطبان ايشان اگر فکر نکنند و به اين پيشنهادات توجه نکنند، در آينده با مشکلاتي بسيار جديتر روبهرو خواهند شد از جمله اشاره ايشان به اينکه جامعه به سمت خشونت پيش برود که اگر خداي نکرده وارد اين فضا بشويم ديگر راه نجاتي در کوتاهمدت نخواهيم داشت و به سرنوشت يکي از کشورهاي همسايه دچار و دستخوش بحران خواهيم شد. از اين نظر صحبتهاي ايشان را بايد از يک منظر ملي تحليل کرد و نه جناحي.
ايشان براي اصلاحطلبان صحبت نکرد و دغدغههاي خود را براي امروز و ايران آينده بيان کرد. خصوصا اينکه جامعه ما هم بهدليل تحريمها و هم بهدليل ضعف نهادهاي مختلف حکومتي و هم بهدليل کرونا با مشکلات اقتصادي بسيار جدي روبهرو شده است و با کاهش قيمت نفت نيز منابع ما روز به روز محدودتر ميشود، اين هم چشم انداز روشني براي جامعه ما ترسيم نميکند مگر اينکه مردم مثل دوران جنگ احساس و نگاهي مثبت داشته باشند تا بتوانند اين مشکلات را تحمل کنند اگر چنين حسي وجود نداشته باشد هر لحظه امکان دارد مشکلاتي بهوجود بيايد. بنابراين رئيس دولت اصلاحات براي انتخابات رياست جمهوري 1400 صحبت نکرد اين به معني آن است که افق بلندمدتتري از اصلاحطلبي است و آينده کشور را در نظر دارد، بنابراين به عقيده من ايشان صحبتهاي بسيار مهمي داشتند. مردم ميتوانند گلايه داشته باشند، اما چشمانداز مثبتي برايشان وجود داشته باشد و مشکلات را تحمل کنند ولي وقتي احساس کنند نه چشمانداز دارند و نه راضياند، وضعيت پيچيده ميشود.
اما با همه اين تفاسير، رئيس دولت اصلاحات تاثيرگذاري قبل را ندارد.
هنوز عموم اصلاحطلبان به ايشان اعتقاد دارند و در آينده نيز اين وضعيت کمابيش حفظ ميشود اين از جنبههاي مثبت اصلاحطلبان بود که در 22 سال گذشته پرچمدار خود را رها نکردند و به همان مشکلي گرفتار نشدند که جبهه ملي و دکتر مصدق دچار آن شدند و فورا در مدت کوتاهي نزديکترين ياران او عليه دکتر مصدق و به مخالفت و تقابل با او برخاستند. مساله اين است که امروز هم اگر نگوييم رئيس دولت اصلاحات محبوبترين رجال سياسي کشور است، بايد گفت از محبوبترين آنهاست و مستقل از محبوبيت وي سخناني که ارائه کرده اهميت دارد و من ميخواهم توجه مخاطبان را به مضمون سخنان ايشان جلب کنم که مستقل از اينکه چه کسي اين سخنان را ميگويد دغدغههايي که در مورد ايران مطرح ميکند بسيار جدي و مهم است و اگر به آنها توجه شود جامعه ما منفعت خواهد برد.
مساله ديگري که بعد از سخنان رئيس دولت اصلاحات مطرح شد، اين بود که در داخل گفته شد ايشان تندرو هستند و در خارج بهعنوان فردي محافظهکار شناخته شدند. مواضع ايشان طي سالهاي اخير چه تغييري کرده و اين نقد چه مبنايي دارد؟
رئيس دولت اصلاحات از معدود سياستمداران ماست که در طول ساليان گذشته مواضع استراتژيک ثابتي داشته است. ما کمتر سياستمداري را داريم که مواضعي اينچنين ثابت و استوار داشته باشد، ولي اينکه ايشان از دو جناح مورد هجمه واقع ميشوند به ماهيت حرکت اصلاحي توجه دارد. ما از چند جهت تحت فشار واقع ميشويم که يکي از سوي محافظهکاران است چون فکر ميکنند اين حرفها به نفع آنها نيست و نياز به اصلاحات در جامعه را القا ميکند اما مايل به پذيرش اصلاحات نيستند و فکر ميکنند اگر امثال رئيس دولت اصلاحات ساکت شوند انتظارات مردم به همان ميزان کاهش پيدا ميکند. از طرفي نيروهاي سرنگوني طلب همواره با اصلاحات و اصلاحطلبان صرف نظر از اينکه رهبري دکتر مصدق باشد و يا ايشان يا مهندس بازرگان و هر شخص ديگري مخالف هستند چون عقيده دارند تا اصلاحطلبان هستند اقشار مختلف مردم به براندازي اقبال نشان نميدهند و براي نااميد شدن کامل مردم بايد اصلاحطلبي کاملا حذف يا لااقل متوقف شود.
با اين تفاسير فکر ميکنيد در انتخابات ۱۴۰۰ شاهد چه شرايطي در کشور باشيم و اگر اصولگرايان موفق به تصاحب تمام ارکان شوند چه پيامدهايي دارد؟
اگر در انتخابات رياستجمهوري سال آينده اصولگرايي بر صحنه حاضر شد آيا ميتوان گفت آنها قادر به حل مشکلات کشور خواهند بود؟ يقينا يک سال بعد از آن هر کسي که رئيسجمهور باشد بد و بيراه خواهند گفت. هر چند که گوش برخي مديران اجرايي دقيق نميشنود، ولي در سطح جامعه پذيرش اين نکته که همه بايد با هم باشيم و حقوق مدني بايد براي همه يکسان باشد و همه احزاب و گرايشات بايد با هم باشند، بيش از هر زمان ديگري پذيرش دارد، يعني پايين هرم جامعه آماده است. چون اصالت از آن بخش پاييني جامعه است عقيده دارم دير يا زود بقيه را مجبور به پذيرش ميکند.
جامعه ما در حال ريزش به سمت طبقات فرودست است. طبقات فرودست اگر ناراضي شوند به هيچوجه خوب نيست. حکومت وقتي باثبات است که طبقه متوسط از نظر کمي و کيفي حرف اول را بزند. جامعهاي که حدود 50درصد آن زير خط فقر باشد، هر لحظه با مشکل روبهروست. قبلا 80درصد از جامعه خود را طبقه متوسط ميدانست، ولي اخيرا با وضعيت بهوجود آمده و مشاهده تعداد يارانهبگيرها ميبينيم که اين نسبت هم جابهجا شده است.
اگر با نگاهي خوشبينانه به انتخابات ۱۴۰۰ بنگريم و فضا براي حضور اصلاحطلبان باز باشد نامزد اين گروه اعتدالي خواهد بود يا از چهرههاي مشخصي انتخاب خواهد شد؟ بسياري بر اين باورند که رئيسجمهور بعدي نيز با همان مشکلاتي روبهرو خواهد بود که احمدينژاديها براي دولت روحاني به بار آوردند و او همچنان بايد با آن مسائل دست و پنجه نرم کند.
من بهطور قاطع بر اين باور هستم که ما يا نبايد در انتخابات بياييم و يا بايد نامزد خودمان را با برنامههايي اساسي معرفي کنيم تا جامعه قانع شود و بداند که اين فرد با اين برنامهها ميتواند از پس مشکلات داخلي و خارجي کشور بر بيايد. در غيراين صورت اگر نامزد معرفي نکنيم سنگينتريم چون در غيراينصورت اعتبار خود را از دست ميدهيم و نميتوانيم براي مردم کاري صورت بدهيم. با صراحت اعلام ميکنم چرا بايد وارد انتخاباتي بشويم که هر کسي منتخب آن باشد تحريمها همچنان ادامه خواهد داشت؟ پس بهتر است اجازه بدهيم کساني که عقيده دارند تحريم نعمت است وارد عرصه بشوند.
اگر قرار بر اين باشد که تحولي در سياست منطقهاي ايران رخ ندهد، چرا ما باشيم؟ و امکانات و اختيارات در دست ديگران باشد؟ وقتي قرار است ما بر سر کار بياييم و بگير و ببند فرهنگي هم باشد همان بهتر که ما نباشيم. وقتي من مخالفم و ميدانم اين روند درست نيست چرا من سر کار باشم؟ اگر من نتوانم در مورد افزايش قيمت بنزين نظر بدهم پس بهتر است کساني که تصميم ميگيرند خودشان بر سر کار باشند. به عقيده من هر کسي بايد مسئوليت نامزدها و برنامههاي خود را به عهده بگيرد و بر آن اساس در صحنه سياست و انتخابات حاضر و با شفافيت به مردم اعلام کنند.
بسياري بعد از حضور در قدرت تغيير روش ميدهند و خود را با سياستهاي موجود همسو ميکنند.
اين مساله به شناخت مردم از آن نامزد و جناح او برميگردد بهطور مثال اگر نامزد انتخابات رياست جمهوري آقايان عبدا... نوري و يا صفايي فراهاني و يا رئيس دولت اصلاحات و يا آقاي آرمين و يا آقاي ميردامادي باشند چنددرصد از مردم فکر ميکنند که در صورت راي آوري اين افراد آنها درست عمل نميکنند؟ اين افراد امتحان خود را پس دادهاند. چرا ما به آقاي روحاني راي داديم؟ گفتيم ايشان تحريمها را از ميان برميدارد چون کشور در سال 92 با مشکلات جدي روبهرو بود و در سال 96 به ايشان راي داديم تا همان روال را ادامه بدهد ولي وي چندان موفق نشد.
امروز وضعيت به آن صورت نيست و بايد برنامههايي ارائه بدهيم و بگوييم ميخواهيم قدرت را با اختيارات يکسان کنيم. ميخواهيم اگر نظاميان وارد سياست شدهاند بگوييم بهتر است آنها به پادگانها برگردند. ما ميخواهيم نهادهاي موازي را ادغام کنيم، ما ميخواهيم تحريمها را برداريم. چه لزومي دارد جامعه در دوجا هزينه بدهد؟ اگر ما اين موارد را اعلام کنيم جامعه متوجه ميشود که اين شعارها به قيافه اين نامزدها ميخورد و ميتوانيم اميدوار باشيم که جامعه به ما راي بدهد در نهايت اگر جامعه به ما راي نداد لااقل گفتمان خود را در جامعه هژمونيک و مسلط ميکنيم و مشخص ميکنيم که راه نجات کشور اين ده اتفاقي است که بايد رخ بدهد و هر کسي که به آن مقام رسيد بايد اين موارد را در دستور کار خود قرار بدهد، چون چه ما رئيسجمهور بشويم و چه نشويم تا تحريم هست در کنارش احتمالا گراني هست و تا رکود است بيکاري هست. تحريم بايد برداشته شود و بايد براي لغو تحريمها راهي پيدا کرد اگر اجازه بدهند ما اين کار را ميکنيم و اگر مانع شدند دير يا زود همان کاري را انجام خواهند داد که ما ميگفتيم. آنها بايد اصلاحات را بپذيرند ولو چهرههاي شاخص اصلاحطلبان را نپذيرفته باشند.
نظر کاربران
کسی که میدان رو داره ترک میکنه غربگداها هستند.تو خیلی وقته حذف شدی پیرمرد
پاسخ ها
حکومت نظامی شده
وخائنین به ڪشور در فتنه ۸۸و جاسوس بازی هم برن ڪشور خودشون وڪشور رو بزارن برای ایران وایرانی
تڪرار میڪنم خائنین
خخخخخخخخخخخ خندم میگیره میگه نظامی ها میدان سیاست رو ترک کنند فعلا که کل نمایندگان مجلس نظامی هستن
این حرف خائنین نشون میده راه درسته و گلو گاه اربابانشونه
لباس نظامی به کنار و کت پوش شدن ! فقط....درسته که خودکار دستشونه ولی........خودکاراشون همه ، قطار فشنگ میخوره ، عادته دیگه !
مشارکت 1400 از مشارکت مجلس بهتر خواهد بود حدود 50% خواهد بود
نظامیانی که از کار نظامی بازنشسته شده یا استعفا کرده اند هیچ منعی برای ورودشان به ارکان سیاسی نیست اتفاقا مدیران اجرائی توانمندی هستند
تا وقتي که دشمن فرضي ساختيد به جايي نميرسيم
والا نظر امام هم همین بوده که نظامی ها وارد سیاست نشن! بجز ارتشیان عزیز مابقی نظامی ها وارد همه جا (فوتبال،تجارت،...) شدن،البته ناگفته نماند ملت ما هم خودش انگار از حکومت نظامی بدش نمیاد، ...
چشم
تا همچنان سیاسی ها گند بزنند
پاسخ ها
نه آقا احد
تا همچون سیاست زنده بماند،تاروابط دیپلماتیک نمیرد
اصلا تاهرکس سرجای خودش باشد
تا تو جای من نشوی تا من جای او نشوم تا او جای ما نشود
تا ما جای خودمان باشیم،بنشینیم
تا نظامیان ازسیاست نرم نگویند وسیاست مداران ازسیاست جنگ
بازهم این تاج زاده چرت گفت،بروحرفت خریدارنداره بروموی سرت رارنگ کن
عامو برو ماست بفروش
در حال حاضر بیشترین سود و بودجه را نظامیان می برند.
پاسخ ها
دوست عزیز سطح زندگی نظامیان راباهمه سیاسبون اصلاح طلب مقایسه بفرمایید مشخص خواهدشد که نظامیان غیرازفشارشدید اقتصادی چیزی عایدشون نشده
چرا به ناحق حرف میزنی دوست عزیز
انصافا نظامي ها بودجه مفت ميگيرند حقوقشون زياده
مشکل ایران همینە کە نظامی اومدە تو کار سیاست این کە میبینی مردم موندن برای نان شب
پاسخ ها
حرف بیربط نزن. باید باقیمانده اقتصاد و سیاست کشور هم به دست سپاه بیفتد ...
غیر نظامی ها هم که همین تاج زاده و هم مرام هاشون هستند که همگی گند زا تشریف دارن
از وقتی که این وطن فروشا قدرت گرفتن روز به روز ضعیف تر شدیم
خجالت هم نمی کشند
آقای تاج زاده گویا به فریب غیر نظامی ها بیشتر امید داره
۹.۲۴خسته نباشی برادر
09:24 داريم ميبينيم چه اقتصادي ساختيد برامون
09:24 داريم ميبينيم چه اقتصادي ساختيد برامون
تاجزادیه خودتحقیر
پزشک به کار پزشکی
مهندس بکار مهندسی
تاجر هم به کار تجارت
نظامی هم به کار نظامی
بپردازد .
الان تو کشور ما هرکه داره کار یکی دیگه را انجام میده .یعنی دخالت در امور یکدیگر.
چرا تو کشور ما اینقدر رشته علوم سیاسی بیکار داریم .
پاسخ ها
پس پیر پاتال هارا چه کنیم
هرچی بدبختی میکشیم از زمانی شروع شد که به نظامی ها بیش از حد بها داده شد و حالا که طعم قدرت و ثروت را چشیده اند به هیچ وجه مگر با زور کنار نمی روند
پاسخ ها
مشکل ازاونجایی شروع شد که من وشما به وعده دروغ حل مشکلات درصد روز یک فرد غیرنظامی اعتماد کردیم وگرنه کدوم نظامی تابه امروز قدرت اجرایی کشور رودردست داشته؟
قالیباف بیست سال پیش لباس نظامی رو درآورد وشهردار موفق درآسیا شد
ولی غیرنظامیانی مثل نجفی و روحانی چکار کردند؟
خیلی بی چشمورویید.فعلاکه هرچه رشدوپیشرفته تواین مملکت توسط نظامیهاانجام شده ومیشود.
برترینها توهمکاری کن ونطرات مرامنعکس نکن.
نظامي ها چکار مثبتي کردن؟
نود درصد مجلس نظامی هست خود قالیباف.
پاسخ ها
کی گفته؟!
باشه هر نظامی از دکتر حسن و سایرین بهتره اتفاقا نظامی خوب باشه چه اشکال داره پوتین نظامیه و سایر کشورهایی که نظامی هستن موفق تر و پیشرفته تر باشند.
تاج زاده دروغگو بسته دیگه بروموهاتورنگ که حنایت برای مردم دیگه رنگ نداره
گند زدین به مملکت
... تو رو چه به سیاست
اتفاقانظامی هادرکارشون موفق بودن!بایدفرصت درعرصه سیاسی داشته باشند!
دست نظامیان باشه شرف داره به اصلاحات و اصلاح طلبان که گند زدن به مملکت.
اینومیگم که یک رئیس جمهورازنظامی ها،ممکنه دراول مشکلاتی داشته باشدولی پایانش خوبه!
حقیقت نطامیان کار اصلی خودشون یادشون رفته ...
هیچ کجای دنیا نطامیان تو امور اقتصاد و سیایت دخالت نمیکننند
الان ۹۵ درصد اقتصاد ما دست نطامیان است و این یعنی مصیبت و نابودی کشور
کار نطامی ساخت سد نیست ...سد گتوند خوزستان را نابود کرده....
۹۵ درصد مشکلات ایران از دخالت نطامیان در اقتصاد کشور است
نطامیان مرزها و لباس نطامی را ول کرده اند و چسلیده اند به پول و تجارت و ساخت و سازو بانک داری و باشگاه داری
پاسخ ها
این همه کامنت نوشتی پرِ غلط برو از کلاس اول شروع کن بعد از دیپلم بیا اظهار نظر کن البته اگه ایرانی هستی
الان نطامیان یا دلال هستند و یا تاجر و یا بساز و بنداز و یا گرفتن زمین و پارک و خیابان و همه چی..
۰۸۳۶ امثال علافی مثل تو نبیدم نون شب داشته باشی
اصلاحات مرد
عالیجناب تاجزاده ،اگه این بندگان خدا صحنه رو ترک کنن ،امثال شما با کدام پشتوانه مملکت داری میکنید،والبته شما میخواین مملکتو در عوض رفاه خودتون دودستی تقدیم کنید؛و مطمئن باشید یک نظامی حداقل به مملکتش وفاداره .
۲۲سال اصلاح طلب چه گلی به سر مردم زده که حالا بخواد بزنه یا حتی اصول گراش.......
رییس جمهور فقط خاتمی،ریس دولت اصلاحات.
بعد از جنگ اقتصاد افتاد دست سپاه مملکت پس رفت کردوروزگار مردم سیاه شد هم حکومت پادکانی شد هم اقتصاد
اگه منظور سپاه که همه چیز دست اونهاست.
کار نظامی دفاع از ملت ومرز است نه که وارد اقتصادشود اقای تاجزاده کاملاًسخانش درست است
اطلاعاتی, امنیتی ها هم باید سیاست را ترک کنند از جمله اقای تاجزاده ... !!!
منظور شما سپاهه یا ارتش؟
آزموده راآزمودن خطااست.
ازچهل سال عمرانقلاب اسلامي 32 سال دولت دست دست .....بوده.شماباچه رويي خودتان راباانسانهاي مدبروشجاعي مانند دکترمصدق ومهندس بازرگان مقايسه ميکنيد.هرکدام ازسياست مداراني که نامشان براي ملت ايران جاودانه شده ازخود يادگاري مانندملي شدن نفت،تحولات عظيم علمي،سياسي،صنعتي مثل دوران اميرکبير.مسکن مهر،رسيدن به انرژي هسته اي،سهام عدالت،جلوگيري ازغارت سوخت باسهميه بندي وجبران هزينه آن بايارانه و.....دردولت دکتراحمدي نژادو...خاتمي بالاترين دست آوردش اين بودکه بعدازهشت سال وعده ووعيدگفت من يک تدارکات چي بودم.!!!!!!!
به نظرت این پیامت تاثیر گزاره یا پیام چهت اگاهی مردم بود
پیرمرد دیگه بازنشسته شدی,برو یکم استراحت کن, هر چه هست مجلس نظامی بهتر از دولت امنیتی است.
تاج زاده بایدفامیلشومیزاشت حسودزاده
اصلااین چیکاره است که نظرمیده خودش چه تلاش مثبتی برای رفاه مردم کرده؟
....
شماها کند زدید به مملکت خدا پدره نظامیها را بیامرزه
از بس مردم از دست شماها خسته شده.
تازه مردم کمپین درخواست خودرو سازی از نظامیا دارن
شما چیکار کردین
تو بحران ها بودجه هلال احمر خوردن چقدر شرم آوره
ارتش و سپاه جانانه کمک می کردند و دوستان شما از هلال احمر دزدی می کردند
امثال تو بایه اخم امریکا خودتون رو خیس میکنید, والله شرم داره با این حرفاتون.
باشه شاید بخواد بیند پنبه دانه .........
باشه شاید بخواد بیند پنبه دانه .........
یعنی دنیای قدرت منحصرا متعلق به تعدادی از شما رقاصه های لاتاری باز شبه روشنفکر و بیگانه با سلامت نفس و اخلاق و عدم وابستگی باشد تا بی خیال وترس ومانع هر چه خواستید بکنید ؟
دو سوال از توی شبه روشنفکر دروغزن بپرسیم وآن اینکه ١ ـ مگردر کعبه آمال تان آمریکا و انگلیس نظامی هایشان در دنیای سیاست وحتی در رئوس قوا نبودند ونیستند ؟؟
٢ ـ حالا کی گفته نظر تو یک نظر منطقی ودر چهار چوب عقل وقوانین جوامع عاقلانه وحتی اسلامی است که خودت را وتصورات باطل خود را شامل حال این کشور بدانی و انتظار بیهوده ای در عملی بودنش بدانی ؟؟
شغل دیگری نداری تا سرگرم بشی یا نلنت تو این جوز بافتنی هاست ؟
چیز دیگع نمیخای. تعارف نکن داداش. خارج از قانون کاری نکردن. هرکجا نظامیها وارد شدن ارامش حاکم شده و دست شما سرمایه پرستان قطع شده
اصلاحات برابر با خسارت محض.
نظامیان ترکنندکه شماهرغلطی خواستید بکنیدخیراینطورنیست این دفعه با قدرت انشاالله جلوی،شما ایستاده گی می کنند وپوزه دشمنان رابه خاک خواهندمالید
دلت خوشه تازه با اینهمه دزد کلک بازی آوردیمش سر کار
اولا اقای تاجزاده خودش یک محکوم امتیتی است و مواضع وی همسو با انور ابی هاست ، منافع ملی کشور خوش اعمیتی نداره ،یک زخم خورده است که داره تلافی می کته حمم ستون پنجم دشمن است ، ثانیا نظامی وغیر نظامی نداره حرف های تفرقه انگیز کمکی به حل مشکلات کشور ندارد ، ثالثا اگر قرارگاه خاتم سپاه و بنیاد تعاون های سپاه وارتش و ناجا نبود ، بخش زیاد ی از کار های عمرانی کشور انجام نمی شد ، هرچند در این دولت محدودیتهای شدیدی برای امور وکار های اقتصادی از سوی نظامیان انجام شد ونتیجع اش را داریم می بینیم ، الان معیشت نظامیان همانند سایر کارکنان دولت خوب نیست ودولت نمی تواند انها را تامین کند ونسبت به گذشته اسفناک است و حکایت سال به سال دریغ از پارسال است رابعا صنعت خودرو کشور را داریم می بینیم که دست اصلاح طلبان وکار گزاران سازندگی است وبه چه روزی افتاده و......
عملکرد بد سیاسیون بی درد و اصلاح طلب وفرصت طلب ، که برایند کارشان باعث شده کشور را به این روز بیاندازند موجب شده مردم رو به نظامیان اصولگرا وانقلابی بیاورند ،
کشوری که مسئولینش نظامی هستند، پیشرفت خوبی دارند،،،،تاج زاده تو را چه به نظر سیاسی دادن،برو دنبال کارت