مالکان قیمت خانه را هر هفته بالا میبرند
همزمان با برداشتن قیمت از آگهیهای فروش ملک، گروهی از فروشندهها تحت تاثیر توهم افزایش تماسهای بی هدف و همچنین برای آنکه دست بالا را داشته باشند مرتباً قیمتها را به روز رسانی میکنند؛ اقدامی که میتواند رکود بازار مسکن را عمیقتر کند.
ایسنا نوشت: همزمان با برداشتن قیمت از آگهیهای فروش ملک، گروهی از فروشندهها تحت تاثیر توهم افزایش تماسهای بی هدف و همچنین برای آنکه دست بالا را داشته باشند مرتباً قیمتها را به روز رسانی میکنند؛ اقدامی که میتواند رکود بازار مسکن را عمیقتر کند.
بازی نوسانگیران در بازار مسکن که رئیس اتحادیه املاک آن را «قماربازی» دانسته پس از حذف قیمت آگهیهای فروش ملک دچار اختلال شده است. در این شرایط گروهی از مالکان برای آنکه دست بالا را داشته باشند مرتباً اقدام به افزایش قیمت پیشنهادی میکنند. با این حال واسطههای ملکی میگویند که خرید و فروشها صرفاً در واحدهای به قیمت انجام میشود.
گزارشهای میدانی از دفاتر مشاور املاک نشان میدهد با وجود آنکه بعد از عید قیمتهای قطعی ۱۱ درصد افزایش داشته، رشد نرخهای پیشنهادی ۳۰ تا ۴۰ درصد بوده است. واسطهها میگویند که بعضی مالکان، نرخ واحدهایی که بعضاً شش ماه موفق به فروش آن نشدهاند را هر هفته بالا میبرند؛ اقدامی که قطعا عمق رکود را در بازار مسکن عمیقتر میکند.
بررسی علت اصرار فروشندهها در به روزرسانی مرتب قیمتها نشان میدهد، افزایش تماسهای بی هدف یا به قصد اطلاع از آخرین نرخ ها باعث ایجاد تصور کاذب از رونق در ذهن مالکان شده است.
واقعیت آن است که پس از حذف قیمت آگهیها، با وجود آنکه معاملات مقداری دچار افت شده، متقاضیان واقعی و غیر واقعی برای اطلاع از قیمتها مجبور به انجام تماس تلفنی هستند. همین موضوع باعث شده تا مالکان تصور کنند بازار به رونق رسیده و بر این اساس مرتباً نرخ را بالا میبرند. این رفتار در مناطقی که از نظر تعداد معاملات در رتبه های بالا قرار ندارند نمود بیشتری دارد.
طبق برآوردها از آخرین وضعیت بازار مسکن شهر تهران در خرداد ماه حاکی از آن است قیمتهای پیشنهادی مسکن در منطقه ۷ بالغ بر ۳۹ درصد، منطقه ۸ به میزان ۳۰ درصد، منطقه ۲۲ بالغ بر ۲۴ درصد و منطقه ۱ به میزان ۱۸ درصد افزایش داشته است. با این وجود نرخهای قطعی رشد بیش از ۹ درصد را نشان نمیدهد.
هیچ یک از مناطق مذکور جزو محدودههای پرمعامله در شهر تهران محسوب نمیشوند. منطقه ۸ رتبه ششم از نظر تعداد معاملات در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، منطقه ۷ رتبه هفتم و منطقه ۱ رتبه هشتم را دارا هستند. منطقه ۲۲ نیز بین ۱۰ منطقه پرمعامله شهر تهران قرار ندارد و تنها ۱.۲ درصد معاملات را در بین مناطق ۲۲ گانه شهر تهران به خود اختصاص میدهد.
رقابت منفی مالکان در سایت های اینترنتی
با این حال - رئیس اتحادیه مشاوران املاک - عامل اصلی التهابات بازار مسکن را درج قیمت به شکل بی حساب و کتاب در سایتهای اینترنتی میداند. مصطفی قلی خسروی ضمن تشکر از پلیس فتا برای برداشتن قیمت از آگهیهای ملکی به ایسنا گفت: با توجه به اینکه هر فردی در هر نقطه از کشور میتواند یک آگهی ثبت کند، رقابت منفی در بازار مسکن ایجاد شده است. به طور مثال یک نفر خانه خود را متری ۱۵ میلیون تومان آگهی میکند، همسایه او که تا قبل از آن با قیمت متری ۱۳ میلیون تومان قصد فروش داشت نرخ جدید را ۱۷ میلیون تومان ثبت میکند. نفر دیگری در کوچه پایینی ولو این که قصد فروش خانه خود را هم نداشته باشد یک آگهی به مبلغ ۱۸ میلیون تومان در هر متر مربع به ثبت می رساند. این وضعیت هرج و مرج ادامه می یابد و قیمت ها به طور اسمی افزایش پیدا میکند.
معاون وزیر: فعلا درج قیمت ممنوع!
چند روز قبل نیز معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتوگویی اظهار کرد: تا رفع التهاب بازار مسکن، اجازه درج قیمت در آگهیهای اینترنتی را نمیدهیم.
محمود محمودزاده گفت: مجموعه و گروه ذینفع در سایتهای اینترنتی نسبت به درج قیمتهای غیرواقعی اقدام کردهاند و تا زمانی که بازار مسکن به آرامش نرسد اجازه درج قیمتها را نخواهیم داد.
وی درباره نقش سایتهای اینترنتی اجاره و فروش املاک در التهاب بازار مسکن تاکید کرد: عدهای به دنبال التهاب در بازار مسکن و جریان سازی هستند که تمام این قیمتها هم کاذب است و اساسا با این قیمتها معاملاتی هم صورت نمیگیرد. از این رو حذف قیمت از سایتهای اینترنتی در معاملات مسکن چه در بخش اجاره و چه فروش تصمیم نظام است تا بتوان این بازار کاذب را مدیریت کرد.
میانگین قیمت مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ به ۱۶ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان در هر متر مربع رسید که نسبت به ماه قبل ۱۱ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۳.۹ درصد رشد نشان داد. تعداد معاملات نیز ۱۱ هزار و ۳۱۰ فقره بود که نسبت به فروردین امسال ۸۰۹ درصد افزایش و نسبت به اردیبهشت پارسال ۶.۷ درصد کاهش یافت.
نظر کاربران
هر روز صد میلیون به قیمت اضافه میشه
پاسخ ها
مالکان نیستن
بنگاهی ها و دلال ها
لعنت بهشون
بیچاره اجاره نشینها . چه گناهی کردن ؟؟؟؟؟؟
دولت هیچ علاقه ای نداره مشکل مسکن را حل کنه
سایپا وایران خودرو که دولتی هستن همین روش را دارن.مواد غذایی هم همین طور است ومواد شویندها.قیمت هر هفته فرق میکنه ومتغیر است.خدا رحم کنه.
دیگه قیمتا دل بخواهی شده.نظر کارشناسی کیلویی چند؟هر بی سروپایی هرقیمتی که عشقش بکشه رو خونه میذاره.بدترین جاهارو به یه قیمتایی اجاره میدن که آدم باورش نمیشه.
به قیمت هایی که دست دولت نگاه کنید یک قلم ماکارونی ۵۰ درصد گرون شد خحالتم خوب چیزیه
هر کس دو خط از اقتصاد بدونه میفهمه که این گرانی های افسار گسیخته ریشه در بی ارزش شدن پول ملی داره و کم شدن عرضه کل در اقتصاد
مملکت سرمایه داریه عزیزه من! هیییس...شکایت موقوف و فقط بگو چشم
فعلا که مملکت وبازار به حال خود رها شده در این میان فقط انسانیت ونجابت وقناعت مردم باعث گردش بازار است وگرنه هیچ نظارتی انجام نمیشود
بی نظارتی وبی قانونی ومردمی که بدون فکر آشفته وسردرگم ریختن توی بازار ، از ماست که بر ماست
قوه قضاییه ورود کند و با شدتت برخورد کند
چون مالکان عمده همان مافیای مسکن هستند که دست در دست مسئولان ودولت دارند چیزی عجیبی نیست که هیچ کسی نظارت نمیکنه مگر خشم خدا با زلزله وویران کردن اموال حرام این نامردان...
پس نظارات دولت اصلاحات کجا رفته ؟؟؟!!؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ ها
شروع گرانی از دولت قبل کلید خورد
دیگه مردم توجه به اصلاح و اصول شماها ندارن
خدا لعنتشون کنه
قیمتها ساعتی بالا میره نه هفتگی.... خونه هایی رو با قیمت گزاف میخوان اجاره بدن که خودشون حاضر نیستن ۱ ساعت اونجا زندگی کنن...
لطفا فعلا خودرو رسانه ای شده گیرشون رو اونه تو بوق و کرنا کردن بابا ول کن خودرو رو بچسب به ملک که یارو دلال و بنگاهی راحت داره هر روز بیشترین سود رایج مملکت و مفت میبره
اگه قیمتو بالا نبرند که 4 روز دیگه باید یک خانه 120متری بدی یک چرخ پراید تحویل بگیری، تورم را که با ممنوع کردن درج قیمت نمیشه کنترل کرد مگه طرف کور و کر است؟ اونم مثل ما تو همین جامعه زندگی میکنه . الان یک کارگر ساده افغانی روزی 150 هزار مزد دست میخاد مصالح چندین برابر شده است زمین گران شده
پاسخ ها
دوست عزیز جمع تمام این مواردی که گفتی از ۳ سال پیش تا الان به صورت میانگین ۱۵۰ الی ۲۰۰ درصد رشد داشته اما قیمتهای پیشنهادی فروشندگان متوهم بالای ۴۰۰درصد رشد نسبت به ۳ سال پیش داشته است.
قیمتها کاملاً کاذب است
دلیل اصلی بالا رفتن قیمت مسکن فقط املاکی هاست هر ده متر مغازه شش هفت نفر نشستند برای مشاوره و هر کدام به مشتری قیمت های متفاوتی می دهند و متاسفانه هیچ نظارتی هم در کار نیست.
یه زلزله کافیه تا همین صاحب خونه حتی یه جفت دمپایی هم نتونه پاش کنه برا فرار^چه برسه نجات دادن خونه ای که این روزا به قیمت بینهایت داره میده دست مردمی که واقعا دست خالین…
پاسخ ها
آخ گفتی خـدا یا بداد ما مستاجرین برسو ی زلزله بفرست و به اونایی که به مالشون مینازن بفهمون که به شبی بنده همانطوریکه جان آدمی به تبی بنده ،،
واقعا این جامعه ایرانی بدطوری غرق درمادیات شدند البته جامعه ای که اموراتش با نزول و ربا و سـود بانکی بچرخه نتیجه میشه همین که میبینیم جالب اینجاس اکثرا هم امانتدار هستند وخیرشون بخودشونم نمیرسه ازبس ذلیل و بدبختن نون نمیخورن جمع میکنند واسه وارث بعضیهاشون اونم ندارن میمونه واسه بخورش واقعا چنین جامعه ای که بفکر هم نوع خودش درزمان بحران نباشه واسه مردن خوبن امیدوارم که خـداوند خودش حق مظلومین راازظالمین بگیره آمین