۱۰۰۰۸۴۲
۲۳ نظر
۵۰۱۳
۲۳ نظر
۵۰۱۳
پ

شبیخون برخی بانک‌ها برای برداشت اقساط

برخی بانک‌ها بدون توجه به ابلاغیه بانک مرکزی، اقساط تسهیلات قرض‌الحسنه را که از اسفند تا اردیبهشت مجاز به تعویق بود، به همراه قسط خرداد یک‌جا از حساب مشتریان برداشت کردند.

خبرگزاری تسنیم: یکی از نخستین تصمیم‌های بانک مرکزی برای کمک به مردم در زمان شیوع ویروس کرونا، تعویق سه ماهه اقساط تسهیلات قرض‌الحسنه و کسب و کارها، همچنین اشخاصی که در جریان شیوع کرونا کسب درآمد و اشتغال آنها آسیب دیده‌اند، بود.

بانک مرکزی در همان روزهای نخست شیوع ویروس کرونا از مدیران بانکی خواست تا از گرفتن اقساط اینگونه وام‌ها تا اردیبهشت ۹۹ خودداری کرده و اقساط کسر شده از حساب گیرندگان تسهیلات را به آنها بازگرداند.

بنابراین و طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، اقساط تسهیلات قرض‌الحسنه تمام اشخاص از اسفند ۹۸ تا اردیبهشت ۹۹ بدون هیچ قید و شرطی به مدت سه ماه باید به تعویق می افتاد؛ اما این بخشنامه از همان ابتدا با سرپیچی بانک‌ها و برداشت اقساط از حساب مردم همراه شد.

در همین ایام هم البته معاون بانک مرکزی کسر اقساط وام قرض‌الحسنه از حساب مشتریان و ضامن‌ها را غیرقانونی اعلام کرد و از مردم خواست تا تخلفات را به اداره رسیدگی به شکایات ابلاغ کنند.

ولی باوجود راه‌اندازی سامانه شکایت دارندگان وام‌های قرض‌الحسنه در ۱۳ فروردین سال‌جاری، بازهم برخی بانک‌های عامل از اجرای این دستورالعمل خودداری و نسبت به دریافت اقساط وام‌ها اقدام کرده یا از حساب اشخاص برداشت کرده‌اند یا با ارسال پیامک به مشتریان خواهان واریز قسط شده‌اند که ابراز "بی‌اطلاعی یا عدم دریافت ابلاغیه" بهانه شعب شده است.

گفتنی است، بانک مرکزی بخشنامه این تعویق سه ماهه اقساط تسهیلات قرض‌الحسنه را روز‌های نخست فروردین ۹۹ به بانک‌ها ابلاغ کرد، اما آنطور که عبدالناصر همتی گفته، موضوع به صورت شفاهی در اسفند ماه به مدیران بانک‌ها ابلاغ و بر ضرورت اجرای آن از سوی سیستم بانکی نیز تأکید شده است.

گزارش‌های متعدد مردمی بیانگر از آن است که با وجود ابلاغ بانک مرکزی و تأکید مکرر این بانک مبنی بر کسر نکردن اقساط از سوی بانک‌ها، اقساط اسفند و فروردین ماه را از حساب مشتریان کسر کردند و در حالی که بانک مرکزی به بانک‌ها دستور داده بود اقساط کسر شده را به حساب مشتریان برگردانند، اما نه تنها قسطی برگردانده نشد بلکه قسط‌های بعدی نیز در حال کسر از حساب است.

جالب‌تر اینجاست که تعدادی از بانک‌ها باوجود پرداخت اقساط تسهیلات قرض‌الحسنه از سوی مشتری به آن‌ها در پیامکی اعلام کرده‌اند که «مشتری گرامی: وضعیت قرارداد.... به دلیل عدم پرداخت بدهی به سررسید گذشته تبدیل شد.»

البته هستند بانک‌هایی که اقساط را کسر نکرده‌اند، اما جریمه دیرکرد را برای مشتریان خود لحاظ می‌کنند؛ در همین ارتباط برخی مردم که از ناهماهنگی بانک‌ها با بانک مرکزی گله دارند و بیان کردند: قسط وام قرض‌الحسنه را در حساب ریخته بودیم که بانک برداشت کند، اما قسط برداشت نشده اما وقتی به سامانه بانکداری مراجعه می‌کنیم متوجه لحاظ جریمه دیرکرد می‌شویم!

هر چند بانک مرکزی اعلام کرده: "بر اساس بخشنامه بانک مرکزی که در مقطع ۱۵ اسفند ۱۳۹۸ به سیستم بانکی ابلاغ شد، بانک ها و موسسات اعتباری نباید از وام گیرندگان و تسهیلات گیرندگان تسهیلات قرض الحسنه در مقطع زمانی اسفند ماه ۹۸ تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۹ بابت عدم پرداخت اقساط جریمه ای منظور کنند.

به عبارتی اخذ جریمه یا محاسبه جریمه بابت عدم پرداخت اقساط وام در این مقطع ۳ ماهه تخلف است و اگر بانکی این کار را انجام داد مشتریان می‌توانند با استفاده از سامانه شکایت های مربوط به وام قرض الحسنه که در پایگاه بانک مرکزی «Cbi.ir» شکایت خود را ارسال کنند یا به صورت تلفنی با تماس با اداره رسیدگی به شکایات بانک مرکزی موضوع را پیگیری کنند و ما با بررسی موارد، شکایات را تا حل مساله دنبال خواهیم کرد."

نکته مهم اما اینجاست که برخی بانک‌ها که به دستور بانک مرکزی عمل کرده و اقساط ۳ ماه قبل را از حساب مشتریان کسر نکرده بودند، در روزهای اخیر همراه با قسط خردادماه، قسط ۳ ماه قبل را نیز به صورت یکجا برداشت کرده اند.

برخی از بانک ها در روزهای اخیر، اقساط قرض الحسنه اسفند، فروردین، اردیبهشت و خرداد را به صورت یکجا از حساب مشتریان خود کسر کرده اند؛ مشتری یکی از این بانک‌‌ها به خبرنگار تسنیم گفت: چند روز قبل پیامک بانک مبنی بر برداشت از حساب را دریافت کردم که معادل قسط ۴ ماه وام ازدواجم بود.

وی با تأکید براینکه پول برداشتی توسط بانک از معادل دو سوم حقوقش بوده است، افزود: به تازگی حقوق دریافت کرده بودیم و پول در حسابم بود که این برداشت صورت گرفت؛ وقتی از بانک سوال کردم که چرا این برداشت انجام شده، پاسخ دادند که قسط وام ازدواج بود که عقب افتاده بود و برداشت شد!

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ناکث تر از بانکی ها فقط خودشون هستند

  • بدون نام

    بانک ها برای خود کشوری مستقل هستند و هرکدام ساز خودشان را می نوازند و اصلا بانک مرکزی را قبول ندارند

    پاسخ ها

    • مکانیک

      بانکها خیریه نیستند مشکل این است که مسولان حرف مفت میزنند از کیسه خلیفه می‌بخشند

  • بدون نام

    خودتو بر ندارن این بانک ها.

  • بدون نام

    من از بانک ملت وام قرض الحسنه گرفتم اقساط خودم به موقع میدادم تا شیوع بیمار ی کرونا وله گفته رییس بانک مرکزی اقساط پرداخت نکردیم الان بانک ملت اقساط میخواد که هیچ کلی هم دیر کرد خواسته تا جای که نامه کسر از حقوق زده از بندرعباس هستم

  • A.R

    و ما مردم ایران همچنان نشستیم و منتظریم که با کرامت خداوند مشکلاتمون تموم شه!

  • لاکپشت سبز

    تو بدترین شرایط بانکها بهمون وام میدن ولی ما خیلی سختمون میشه قسط بدیم بانکهای عزیز ببخشید

  • محمد رضا بختیار

    همه اینها چرندیاتی بیش نبود روسای بانک می فرمودند این قوانین رسانه ای هستش و اگر چنین قوانینی خواستار بودید از تلویزیون و رسانه ها در خواست وام می نمودید حتی چک مرا نیز برگشت زدند!!!واقعیات جامعه ما و پشت پرده شیر تو شیر و کتمان مسئولان ما ره به کجا یا ناکجا دارد و ختم می شود خدا داند و بس فقط!!!

  • مهدی

    همش نمایشه و گرنه بانک ها همه زیر مجموعه بانک مرکزی هستند مدیران خاطی از مریخ که نبومدن اخراجشون کنید؛ فساد در همه جا دیده میشه فقط وقتی نگاهش خواهید کرد که دیگه خیلی دیر شده

  • بدون نام

    دولت هیچ تسلطی بر بانکها ندارد یا تمامی این حرفها دروغست یااینهم یکنوع تبانی بازهم است

  • بدون نام

    برای ما هم اقساط وام ازدواج رو حتی توی اسفند فرودین یکجا گرفتن همراه قسط اردیبهشت به اضافه ۴۰ هزار تومان هم جریمه بابت اون ۲ ماه فروردین و اسفند و هر روز هم سر هر سر رسید مرتب تماس از بانک که بیاین قسط بدین

  • پدرام

    اینقدز حناش رنگی نداره دولت که زیر مجموعه هاش هم خطی ازش نمی خونند!
    یا کلش سیاه بازی برای رنگ کردن ملت.

  • بدون نام

    از همون اول دروغ .گفتن به مردم هر دسنور اداری ملزم به نامه رسمی هست همون رئیس میگه من نگفتم

  • امت همیشه خواب

    امت؟؟دستور شفاهی یعنی پشت پرده به روسای بانک ها گفتند هر فشار ی می توانید به وام گیرندگان وارد کنید؟؟چون یکی از سالم ترین ارکان ها سیستم بانکی است؟؟؟در آن نه فساد جایی دارد نه رانت خواری؟؟

  • ابوالفضل

    اکثربانک‌ها شبه ربا خوارند

  • بدون نام

    هر کسی ملت را دوست داشته باش تنها یک کار برای ملت ایران انجام دهد واقعا منجی تلقی میشو آن هم نجات ایرانیان از دست بانکهاست

  • بدون نام

    من بانک مهر اقتصاد وام گرفتم و اسفند وفروردین پرداخت نکردم زنگ زدن ضامن وابرو ریزی کردن چی میگی بانک مرکزی گفته .انگار سرکوچه قرض کردم مگه بانک مهر خبر نداره منه کارگر استرس هم دارم چطور برم سرکار ی که هروز میگن بدتر از دیروز .بندرعباس مهر اقتصاد سیم بالا

  • بدون نام

    بانک مهر اقتصاد بندرعباس شعبه سیم بالا زنگ زد به ضامن بخاطر ۲قسط چی میگی بانک مرکزی دستور داده

  • بابک

    این بانکها اقتصاد کشور رو نابود کردن ‌.فرق نزول خورها و ربا خوارها ی قدیم با اینها در اینجاست که اونها پشتوانه قانونی نداشتند ولی این بانکها خیلی راحت پدر مردم و تولید رو دراوردن با نزول خوریهای قانونیشون

  • بدون نام

    فقط بانکی ها ؟؟ مملکت بی صاحب یعنی همین ایران

  • غازقولنگ

    همتی
    نوبخت
    جهانگیری
    شریعتمداری
    رحمانی فضلی
    بیژن زنگنه
    سلطانیفر
    ودرنهایت روحانی آیاتابحال دیده ایداین اشخاص به وعده خودعمل کنند؟

  • م

    باید تانک برداشت و کل مدیران و کارمندان بانکها رو فرستاد به جهنم.

  • بدون نام

    یعنی بی سروسامان تر از این کشور فکر نمیکنم جایی بشه پیدا کرد، تمام وعده ها کذب محضه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج