هزینه ۱۰۰هزار میلیاردی برای شبکه ملی اطلاعات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به خبر هزینه ۱۹ هزار میلیاردی برای توسعه شبکه ملی اطلاعات، گفت: برای توسعه شبکه ملی اطلاعات که امروز همه مردم و سازمانها از مزیتهای آن استفاده میکنند و به واسطه آن تمام کشور مجهز به اینترنت ۴G شده است، بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد صرفا در بخش خصوصی هزینه شده است.
ایرنا: «محمدجواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات با بیان این که خبری که در خصوص هزینههای توسعه زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات منتشر شده کمی نادرست است، گفت: این که در خبری آمده است که برای توسعه زیرساختهای ارتباطی شبکه ملی اطلاعات ۱۹ هزار میلیارد تومان هزینه شده است، باید بگویم رقم بیشتر از اینهاست و همانطور که هفته گذشته نیز در خبرها آمد، صرفا یک بخش خصوصی بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت این شبکه هزینه کرده است.
عددی که در گزارش مرکز پژوهشهای مجلس به آن اشاره کردند، بودجهای است که برای دولت در نظر گرفته شده است. گزارش مرکز پژوهشها به این نکته اشاره میکند که در توسعه شبکه ملی اطلاعات بخش زیرساخت که بر عهده وزارت ارتباطات بوده، خوب پیش رفته است اما در بخش محتوا و خدمات کار پیش نرفته است.
وزیر ارتباطات افزود: خبرگزاری مهر به گزارش تهیه شده از سوی مرکز پژوهشها، معوج پرداخته است. ضمن این که باید اشاره کنم، سازمان تبلیغات جزو دستگاههایی است که وظایفی در حوزه محتوا دارد، همان حوزهای که گزارش مجلس میگوید به خوبی پیش نرفته است. این نهاد هم باید بیاید و گزارش بدهد که چکار کرده است.
وی تاکید کرد: مطالبهگری آنها در لایه زیرساخت محترم است و ما هم در این خصوص پاسخگو هستیم اما خودشان هم باید پاسخگو باشند.
آذری جهرمی تاکید کرد: نتیجه هزینههایی که برای شبکه ملی اطلاعات انجام شده، این است که امروز اینترنت 4G در تمام کشور در دسترس است و هسته شبکه زیرساخت توسعه یافته است. اینها که نمیتوانستند یکشبه و بدون بودجه شکل بگیرند. حاصل تمام هزینههایی که صرف توسعه شبکه ملی اطلاعات شده، ارائه خدمات بهتر به مردم است. همانطور که در دوران شیوع کرونا شاهد بودیم این بستر چقدر به سهولت زندگی مردم و دستگاهها کمک کرد.
کمک به گسترش اقتصاد حوزه محتوا
وی با تاکید بر این که باید در حوزه محتوا بیش از گذشته فعالیت کرد، گفت: هدفگذاری ما این است که تا پایان امسال پنج میلیون اشتراک تلویزیون اینترنتی ایجاد کنیم، این اقدام بستر یک اقتصاد بزرگ را ایجاد میکند. عددی که در حال حاضر در حوزه تولید محتوا سریال فیلم ایجاد میشود عدد بزرگی است و میتوان گفت سه برابر اقتصاد فعلی است. باید به اقتصاد حوزه محتوا بیش از گذشته پرداخته شود. مهیا کردن این بستر و فراگیر شدن خدمات ضمن تامین نیازمندی مردم در خانه، بسیاری از آسیبهای فرهنگی که امروز علما، متدین و خانوادهها در رابطه با آن حساسیت دارند را مرتفع میکند.
بخش محتوا جزو مسوولیتهای وزارت ارتباطات نیست اما تهیه زیرساخت آن با ماست. مدل اقتصادی که برای این کار تعریف کردهایم، تخصیص حدود ۸۰ میلیارد تومان به عنوان طرح تشویقی شرکتهای اینترنت خانگی و سرویسهای vod (پخش ویدیو) است که هفته گذشته با حضور رییس جمهوری از آن رونمایی شد.
تکمیل زیرساخت شبکه ملی در خرداد ماه
وی با بیان اینکه تکمیل زیرساخت شبکه ملی اطلاعات خردادماه انجام میشود، گفت: توسعه زیرساخت پدافندی یکی از مسائل مهم برای توسعه شبکه ملی اطلاعات که به همین مناسبت در تبریز یک مرکز بزرگ را افتتاح خواهیم کرد، ضمن این که در مرداد ماه مرکز داده مادر شبکه اطلاعات نیز در تهران راه اندازی میشود. ظرفیت لازم برای میزبانی موتورهای جستجو باتوجه به نیازمندی که وجود داشته در اختیاشان قرار میگیرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به این مساله که حضور شرکتهای استارتاپی میتواند مشکلات اقتصادی بخش را مرتفع کند، افزود: در حوزه بورس ما دو مدل شرکت داریم. یکی شرکتهای حوزه تلکام که مشکل خاصی برای حضور در بورس ندارند، مانند شرکتهایی مانند شرکت ملی مخابرات و همراه اول در حال حاضر در بورس فعال هستند. شرکتهایی مانند آسیاتک و شاتل نیز در حال تلاش برای ورود به بازار بورس هستند.
حضور شرکتهای حمل و نقل اینترنتی در بورس
در حوزه فناوری اطلاعات شرکتهای استارتاپی مانند اسنپ و تپسی که بزرگ شدند و اکنون پیشران این حوزه هستند برای حضور در بورس علاقهمند هستند چرا که این کار شفافیت نظام ارزش گذاری و تامین منابع مالی آنها را مشخص میکند. اما از آنجایی که مشکلاتی در شناسایی ارزش داراییهای وجود دارد، ورودشان به بورس با تاخیر همراه شده است. پروندههای آنها آماده است و حمایت خوبی نیز صورت گرفته است.
او در پایان تاکید کرد: با توجه به تکالیف شبکه ملی اطلاعات و محدودیتهایی که در تامین منابع بودجه در سال جاری داریم، ورود شرکتها به بورس میتواند موانع موجود را برطرف کند و به توسعه زیرساختهای شبکه ملی و اقتصاد دیجیتال سرعت بخشد.
نظر کاربران
شما پروکسیها و فیلترشکنها رو نبندید شبکه ملی اطلاعات پیشکشتون
پاسخ ها
این بودجه رو صرف ساخت چندین کارخانه کنید تو رو به خدا وجدان داشته باشید
شبکه ملی یعنی اینترنت جهانی تعطیل.کجای کاری تو؟
خب خداروشکر دیگه داریم یواش یواش تنه به تنه کره شمالی میزنیم
بخور بخور جدیده
بعد از قطع کردن اینترنت جهانی در ایران
آمریکا اینترنت نامحدود رایگان رابصورت وای فای در اختیار هموطنان قرار خواهد داد. پس نگران نباشید
این وزیر دیده شیر تو شیره چه کیسه بزرگی آماده کرده
جهرمی اگر تو واقعا برای توسعه مخابرات پول لازم دارید
ساختمانی که در اتوبان همت جنب شیخ بهایی را بفروش
اگر تو پول نداری چگونه دو هزار میلیارد آنجا خرج کردی
جهرمی تو هم فهمیدیم مملکت قاراش میشه هزار میلیارد وام درخواست کردی.
خخخخخخخخخخخخخخ
جهرمی و روحانی اسمشون ثبت شد برای سرکوب گردش آزاد اطلاعات با این شبکه میلی و قطع یک هفته ای نت آبان
پاسخ ها
در قطع و وصل مجدد اینترنت دولت کاره ای نبود و تصمیمات جای دیگری گرفته میشد
هزار بار عملاً گفته من کاره ای نیستم باز میگی سرکوب اطلاعات ! بابا این دکوره اصل کاری که اینترنت رو قطع و فیلتر میکنه یکی دیگه است که هیچ وقت اسمش گفته نمیشه
مردم استفاده نکنند دوزار نمی ارزه مثل سروش که مزایده گذاشتند
نیازی نیست شبکه جهانی هست با سرعت و امنیت بیشتر بهتر
ای کاش واقعا صرف هزینه ای ک میگه بشه
نک تا ی چیزی میخان انگام بدن اول ببینن فک کنن چقد توش میتونن بخورن
بخدا فقط ایران اینطوره
الان رو حانی میگه چقدر ده میلیارد منظورته
پول دور ریختنه
مثل دریچه کولر میساختن می افتاد
مردم ایران اعتمادی به شبکه میلی ندارند درکش سخت نیست
پاسخ ها
از مردم سرشماری کردی ؟ البته که از سال 88 ثابت شد اصلا مغز شما فهم مسایل آماری رو نداره
اختلاس سه هزار میلیاردی بگو
پاسخ ها
چیزی که فراوان پول
ساختین خود مسئولین برن توش از توئیتر و اینستا برن بیرون مردم هستند
شبکه ملی برای خودشون ما با سبکه جهانی راحتیم
درود به شرفت خدا قوت به آقای جهرمی حرفها کاملا منطقی
شکست میخوره مردم قبولش ندارند
آماراشون همه الکی دروغه اصلاح کن تا روجانی نگفته
اینترنتی که فیلتره و سرعت پایینه و با قطعیه به چه درد میخوره؟ بگین خودتون خوردین راحت اینقدر تز ندین که فلان کردیم همین اقا باعث گرانی موبایل و لپ تاب و مودمو....شده
عالی
هزینه کردید اینهمه پولو مردمو زیره نظر بگیرید
از جيب مردم ميزنن بر ضد مردم شبکه تشکيل بدن
اقاي بازجو چشم به جيب مردم دوخته
چه بخور بخوری است.
چه بچاپ بچاپی است.
اینا تا یک سال دیگه بار هفتاد سالشون رامی بندند.
چی برای رژیم قبلی می گفتند چی شدند؟
بقیه آقایون که همه پیر و بالای ۵۰ سال دارن سیر نشدند از پول و مقام حالا اینکه جوون دیگه چطور سیر میشه ...
حاجی بعضی روستاها هنوز اینترنت 3جی هم ندارن چرا خزعبلات تحویل میدی؟
پاسخ ها
دوران پهلوی ابر قدرت قوی شوکت 76 درصد زنان ایرانی بیسواد بودند مباحثی که توی تونل زمان ها نشون داده نمیشه چون مخاطبانشون گوشاشون درازه بدجورم درازه
دوستان دقت کنید . چیزی که اینها دنبالش هستند ، یک شبکه اینترنت داخلی و قطع همیشگی اینترنت جهانی هست . یعنی دقیقاً کره شمالی . بعد برای اینکار صدهزارمیلیارد تومان تاحالا هزینه کردند . مبلغ رو هم دقت کنید . برای سانسور تا چه حد حاضرند هزینه کنند . فقط خدا لعنتتون کنه و ملت ایران رو ازخواب غفلت بیدارکنه .
به فیلترینگ اینستاگرام سلام کن
وای وای چقدر پول مملکت الکی خرج میشه
پاسخ ها
شخصا ترجیح میدم سر این چیزا حروم بشه تا پر کردن مفت خورهای برانداز گردنخودی مقیم ایران
خیلی دیر کردین ولی جهت جلوگیری از سرقت اطلاعات هموطنان عزیزمون و آسایش و امنیت اخلاقی فرزندانمان سریعتر شبکه ملی اطلاعات رو راه اندازی کنید
پاسخ ها
آنکس که اسب داشت غبارش فرو نشست
گَردِ سُمِ خرانِ شما نیز بگذرد
بر تیرِ جورتان ز تحمل سپر کنیم
تا سختی کمان شما نیز بگذرد
100 هزار میلیارد از جیب مردم برای محدود کردن مردم !
با 100هزار میلیارد میشه زیر ساخت اقتصادی ایجاد کنید که کلی آدم نون بخورن بجای اینکه چیزی درست کنیم که همین الان موجوده و داره بخوبی استفاده میشه و قطعا این شبکه ملی شما مثل پیام رسانهاتون به گرد پاش هم نمیرسه
برای پیشی گرفتن از کره شمالی حسابی پول خرج می کنن
امید وارم به سرنوشت سروش دچار نشه .که مزایداش را صدا وسیما توی تلگرام قرار داد.اخبار داغ بعد کلی خبر زد.