قرعه گرانی این بار به نام خیار درآمد
با آغاز فصل سرد سال و کاهش دما، بسیاری از میوهها همچون خیار که مناسب این فصل نیستند، دچار آسیب و متعاقب آن گرانی میشوند.
تجارت نیوز: پس از گرانی قیمت مواد غذایی، گوشت، مرغ، لبنیات و نان، اکنون قرعه گرانی به نام خیار افتاد. این محصول که پرمصرفترین و محبوبترین اقلام سفره خانوار ایرانی به شمار میرود با ورود به فصل سرد و کاهش دما در معرض آسیب قرار گرفته که این امر منجر به کمبود عرضه و افزایش قیمت آن در بازار شد.
آخرین دادههای مرکز آمار نشان میدهد که میانگین قیمت خیار در مناطق شهری از ۴۲ هزار تومان عبور کرده است. رقمی که به معنای رشد ۹۷ درصدی نرخ این محصول در طول یک سال گذشته است.
رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، در گفتوگو با تجارتنیوز به وضعیت گذشته کشت خیار پرداخت و گفت: در سالهای گذشته، خیار کمتری تولید میشد که بیشتر هم به مناطق جنوبی کشور اختصاص داشت. در آن زمان، کشاورزان عمدتاً خیار را بوتهای کشت میکردند و کشت گلخانهای چندان رواج نداشت. این روشهای سنتی، تولید محدودتر و وابستگی بیشتری به شرایط طبیعی داشت.
کشت سنتی بلای جان خیار در زمستان
اسدا... کارگر با تأکید بر نقش فناوریهای نوین در کشت گلخانهای گفت: امروزه کشت گلخانهای به دلیل افزایش آگاهی کشاورزان و پیشرفت تکنولوژی به گزینهای محبوب تبدیل شده است. خیار هماکنون به صورت گلخانهای تولید میشود. این روش نهتنها باعث افزایش تنوع و کیفیت محصول شده، بلکه بهرهوری کشاورزان را نیز بهبود بخشیده است.
کروم
او با اشاره به اینکه کشت آزاد دلیل اصلی گرانی خیار است توضیح داد: از آنجایی که هوای گرم برای رشد خیار مناسبتر است در تابستان، کشاورزان میتوانند سه بار در هفته محصول برداشت کنند، اما در زمستان به دلیل سرما و شرایط نامساعد جوی، این تعداد کاهش پیدا میکند یعنی کشت آزاد خیار در زمستان بازدهی مناسبی ندارد و با کشت گلخانهای میتوان از کمبود عرضه و ازبین رفتن خیار جلوگیری کرد.
بر اساس این گزارش، با تسهیلات و فناوریهای نوین برای مقابله با چالشهای ناشی از برودت هوا که به میوهها، سبزیجات و سایر مواد غذایی آسیب میزند، ضروری است دولت با ارائه آن به کشاورزان، کشت گلخانهای در فصول سرد را گسترش دهد.
استفاده از روشهای قدیمی و سنتی در کشاورزی نه تنها منجر به کمبود محصولات در بازار میشود، بلکه خسارات قابل توجهی را نیز به تولیدکنندگان تحمیل میکند.
نظر کاربران
اینها توجیهاتی است که کسی فریبش رانمی خورد واقعیت چیز دیگری است احتمالا صادراتش به جاهایی رونق گرفته ویکباره کل محصول روانه صادرات می شود این بازی هرروز بنوعی اعصاب مردم را خراب کرده وتاابد خواهدکرد چراکه عقلانیت درکارهای ما جایی ندارد
اقای کارگر هر چند روزی به میل خودش وتوجیه برای گران کردن کالا ها خبر خوش به مردم میدهد ما تا کنون ندیدهایم این آقا خبر ارزان شدن یک کالا را بدهد تا سفره مردم کنی پر رنگ ومتنوع شود
خدا ازتون نگذره که دیگه خسته شدیم از دست شما ها
لطفا نظرات رو نمابش بدید
ما هیچ گونه کمبودی نداریم ..این حرفها فرار روبه جلو فقط فقط به نفع صادرکنندگان و محتکرین هست ...
قرعه بنام هر چی در میاد بیاد ولی بنام موز و بادمجان سیاه در نیاد!!!
خیار گلخانه شهر زهک در زابل کیلو ۱۴از گلخانه دار میخرن بعد دلال چند دست میچرخونه
ما که خیلی وقته گوشت مرغ لبنیات وووووووخریدن رو از یاد بردیم وهوا زی شدیم اینم روش مردم شرمند خانواده شده اند خدا از مسئولین نگذره لعنت