۹۹۳۹۴۹
۱۸ نظر
۲۱۰۷۶
۱۸ نظر
۲۱۰۷۶
پ

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

کیک شربتی از آن کیک‌های ساده و خوشمزه با بافتی نرم و لذیذ است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. علیرغم اینکه اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همه‌ی شهر‌ها یکی است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم.

مجله افق‌کوروش: کیک شربتی از آن کیک‌های ساده و خوشمزه با بافتی نرم و لذیذ است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. علیرغم اینکه اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همه‌ی شهر‌ها یکی است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا در فر و بدون فر با دستور شف طیبه و فوت و فن پف کردن کیک شربتی را در این مطلب بخوانید.

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

مواد لازم برای مایه کیک

  • آرد سفید: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • ماست شیرین: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • روغن: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • تخم مرغ: ۴ عدد
  • هل: ¼ قاشق چایخوری
  • بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
  • پودر پسته و نارگیل برای تزیین کیک: به مقدار دلخواه

مواد لازم برای شربت کیک

  • آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • گلاب: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار
  • زعفران پودر شده: ۱ قاشق چایخوری
  • هل: ¼ قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

طرز تهیه

مرحله اول: برای درست کردن این کیک ساده ابتدا فر را روشن کنید و روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. روغن (جامد یا مایع فرقی ندارد) و شکر را در میکسر یا غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس یکی یکی تخم مرغ‌ها را به این ترکیب اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شود، چون این هم زدن و یکدستی روی کیفیت کیک تاثیر زیادی می‌گذارد. این نکته را به خاطر بسپارید، هر تخم مرغ را که اضافه می‌کنید ۲ یا سه دقیقه بزنید و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. تخم مرغ‌ها باید حسابی کف کنند. این کف‌ها خلا‌های هوایی هستند که باعث پف خوب کیک می‌شوند.

هل پودر شده را هم اضافه کنید و هم بزنید. سپس ماست را اضافه کنید و باز هم خوب هم بزنید تا مایه یکدست و لطیف شود. یادتان باشد ماست شما حتما باید شیرین باشد، چون در غیر این صورت کیک به اصطلاح می‌برد و پودر می‌شود.

مرحله دوم: آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و سپس به مایه تخم مرغی که درست کرده بودید اضافه کنید. در این مرحله نباید زیاد مایه کیک را هم بزنید، چون در نهایت بافت کیک خشک می‌شود. با این‌همه باید مایه کیک به گونه‌ای باشد که گوله آرد در آن باقی نماند.

مرحله سوم: در قالب کیک کاغذ روغنی بگذارید و آن را هم مقداری چرب کنید. مواد را در قالب کیک بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. این مدت زمان به دما و قدرت فر و نوع و کیفیت آرد شما بستگی دارد. شاید بیشتر از ۲۰ دقیقه برای پخت کیک زمان لازم باشد. بعد از ۲۰ دقیقه نوک خلال دندان یا چنگال را در کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد کیک شما آماده است و باید گریل را چند دقیقه روشن کنید تا روی کیک هم طلایی شود. اما اگر تمیز بیرون نیامد ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا کیک بپزد.

مرحله چهارم: شربت کیک را آماده کنید. شربت کیک شربتی لازم نیست که خیلی غلیظ باشد. آب، شکر و زعفران را به مدت ده دقیقه روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس هل پودر شده را اضافه کنید و در مرحله آخر هم گلاب را اضافه کنید.

مرحله پنجم: وقتی که هم کیک و هم شربت کاملا سرد شدند (بسیار مهم است که هر دو کاملا سرد شوند) با یک چاقوی تیز کیک را برش بزنید و شربت را روی کیک بریزید تا شربت کاملا به خورد کیک برود. سپس روی کیک را با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید تا یک کیک شربتی نارگیلی خوشمزه داشته باشید. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا مغزدار و کیک شربتی شیرازی و قزوین هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که نیمی از مایه کیک را در قالب بریزید، مغز‌های مورد نظر را روی مایه کیک بریزید و سپس بقیه مایه کیک را روی آن بریزید و در فر درست کنید.

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا بدون فر

اگر فر ندارید کیک شربتی را بدون فر درست کنید. برای این کار کف قابلمه نسوز را چرب کنید و مواد را داخل قابلمه بریزید. روی آن دمکنی بگذارید و به مدت۴۰ دقیقه با شعله ملایم بپزید. تا دقیقه ۳۰ به هیچ‌وجه درب قابلمه را باز نکنید، چون پف کیک می‌خواهد. سپس در دقیقه ۳۰ با خلال دندان کیفیت پخت کیک را چک کنید. اگر نپخته بود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک بپزد.

روش نگهداری کیک شربتی

برای نگهداری کیک شربتی و در مجموع تمام کیک‌های بدون خامه و فوندانت، بعد از آنکه کیک خنک شد، برای نگهداری کیک در داخل یخچال (حداکثر سه روزه باید از یخچال خارج و مصرف شود)، کیک را در یک نایلون بگذارید و هواگیری کنید. سپس داخل یک ظرف در یخچال بگذارید. اگر نایلون به طور کامل هواگیری نشود، کیک خشک می‌شود و اگر داخل ظرف دربسته نباشد، بوی یخچال را به خودش می‌گیرد.

در صورتی که برای مدت طولانی مثلا یک ماه قصد نگهداری کیک در فریزر را دارید، پس از خنک شدن کیک، ان را داخل فویل آلومینیومی نازک بپیچید به طوری که هوا داخل آن نباشد. سپس داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید. کیک درون فریزر کاملا مستعد خرد شدن و شکسته شدن است؛ بنابراین مراقب باشید که به آن ضربه نخورد.

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    من درست کردم ،عالی شد،ممنون بابت این دستور

  • بدون نام

    من درست کردم عالی شد حتما امتحان کنید

  • بدون نام

    میشه بجای ماست شیربریزیم

    پاسخ ها

    • الاهه

      اره میشه ولی طعم بد می شه

    • بدون نام

      ماست بافت کیک رو نرم تر و بهتر میکنه

  • بدون نام

    میشه زعفران نریزیم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      نه عزیزم

  • بدون نام

    میشه به جای زعفران گردش رو بریزیم و هل نریزیم؟

  • کایان

    میشه گلاب نریزیم

  • بدون نام

    شما هااا که همه مواد کیک رو گفتین میشه اینو نریزیم میشه به جای اون اینو بزنیم از خودتون دستور پخت کیک در نیارین میخواین بپذین نخواین نه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هخخخخخخخخ.راست میگه خب.نمیخاین نپزین.

  • رزالین

    خوب بود و بافت عالی داره

  • بدون نام

    لطفاً انداز قالب رو بنویسید بنظرم خیلی مهمِ.ممنونم.

  • نگار

    برای این مقدار مواد چه سایز قالب مناسب است؟

  • بدون نام

    بر خلاف بیشتر دستورهای شف طیبه که خوبن؛ به نظرم کیک شربتی شف طیبه نتیجه نهایش خوب نیست. یک کیک کاملا خیس و خمیرگونه و بی کیفیت. کسی که به خوردن کیکای باکیفیت عادت داشته باشه احتمالا از این کیک خوشش نمیاد.

  • اوا

    عالی بود اتفاقا باشیر گذاشتم طعم اش حرف نداشت
    پیشنهاد میدم درست کنین

  • مرضیه

    من دوباردرست کردم عالی شدعالی

  • شیلا

    عالی بود و خیلی خوشمزه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج