طرز تهیهی بادمجان شکمپر؛ اصیل و خوشمزه
در این مطلب طرز تهیه بادمجان شکم پر را به شما آموزش میدهیم. بادمجان شکم پر یک غذای خوشمزه است که در بسیاری از شهرهای ایران و حتی کشورهای دیگر آن را با تفاوتهایی میپزند.
مجله دیجیکالا - مریم ابراهیمی: در این مطلب طرز تهیه بادمجان شکم پر را به شما آموزش میدهیم. بادمجان شکم پر یک غذای خوشمزه است که در بسیاری از شهرهای ایران و حتی کشورهای دیگر آن را با تفاوتهایی میپزند. مثلا نام ترکی استانبولی این غذا کارنیاریک است و ترکهای ایران به آن قارنی یاریخ یا بادمجان شکم پاره میگویند.
شمالیها هم این غذا را با سبزیهای محلی گیلانی مانند چوچاق و خالواش و رب انار درست میکنند. دستور پخت بادمجان شکم پر با کمی تغییر مثل اضافه کردن پنیر پیتزا یا گریل کردن، در کشورهای دیگر هم وجود دارد. در کل بادمجان شکم پر یا شکم پاره یک غذای خوشمزه و اصیل است که هم با برنج و هم به صورت خوراک با نان سرو میشود.
مواد لازم
- بادمجان: ۴ عدد
- گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۲ حبه
- گوجه فرنگی: ۴ عدد
- رب گوجه فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
- رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
- زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه و نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. برای شروع بادمجانها را پوست بگیرید، اما کلاهک أنها را جدا نکنید. میتوانید پوست بادمجانها را مانند تصویر کامل نگیرید. روی هر بادمجان یک شکاف سطحی به صورت طولی ایجاد کنید. بادمجانها را داخل یک آبکش بریزید و یک بشقاب زیر آنها قرار دهید. روی بادمجانها به میزان زیادی نمک بریزید و یک ساعت زمان دهید تا نمک تلخی بادمجانها را بگیرد.
۲. در این مدت میتوانید مواد داخل بادمجان شکم پر را تهیه کنید. پیازها را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن در تابه تفت دهید تا به رنگ طلائی دربیایند. سپس سیرها را له و به پیازها اضافه کنید. چند دقیقه بعد وقتی عطر سیر بلند شد، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
۳. وقتی رنگ گوشت تغییر کرد، ادویهها و نمک را به آن اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید. یک قاشق از رب گوجه فرنگی را دراین مرحله به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا رب به گوشت رنگ دهد.
در صورت تمایل میتوانید در این مرحله کمی جعفری تازهی خرد شده هم به گوشت اضافه کنید.
۴. بادمجانها را بعد از یک ساعت بشویید تا نمک اضافی از روی آنها شسته شود. سپس آنها را خشک و در یک تابه با کمی روغن سرخ کنید. بادمجانها را بچرخانید تا همه طرف آنها طلائی شود.
۵. بعد از سرخ کردن، بادمجانها را از تابه خارج کنید و روغن اضافی باقی مانده را دور بریزید. سپس رب انار و مابقی رب گوجه فرنگی را در همان تابه کمی تفت دهید.
۶. بعد از تفت دادن ترکیب ربها، ۲ الی ۳ لیوان آب به تابه اضافه و نمک آن را تنظیم کنید. حرارت را زیاد کنید و اجازه دهید جوش بیاید.
۷. بعد از به جوش آمدن سس غذا، به آرامی شکم بادمجانهای سرخ شده را باز کنید و آنها را مانند تصویر در تابه بچینید.
۸. مایهی گوشت چرخ کرده که از قبل آماده کرده بودید را داخل شکم بادمجانها بریزید. گوجه فرنگیها را هم در کنار بادمجانها قرار دهید. در تابه را بگذارید و اجازه دهید این خورش برای ۴۵ دقیقه با حرارت پایین بپزد و خوب جا بیفتد.
نظر کاربران
بازم یک غذای مازندرانی دیگه که به اسم گیلان دراومد...
پاسخ ها
عجب!دقیقا برعکس گفتی اکثر غذاها گیلانی بودن که به اسم مازندران میشناسنشون.
4 طرفشو سوراخ کنیم؟اینجوریکه مواد میریزه