۹۸۰۴۴
۱ نظر
۵۰۱۱
۱ نظر
۵۰۱۱
پ

شیرینی‌های عید، کاملا خانگی

دستور تهیه شیرینی های نوروزی

کار زیاد و حوصله کم به بیشتر خانم‌های امروزی اجازه پختن شیرینی شب عید را نمی‌دهد و خیلی از آنها ترجیح می‌دهند شیرینی‌های کوچک پذیرایی عید دیدنی را از قنادی‌ها تهیه کنند. اما پخت بسیاری از این شیرینی‌ها کمتر از چیزی که فکر می‌کنید وقت می‌گـیرد.

دستور تهیه شیرینی های نوروزی
مجله سیب سبز: نوروز برای خودش رسم و رسومی دارد و یکی از این رسم و رسوم بین خانم‌های نسل گذشته پختن شیرینی عید بوده است که متاسفانه حالا منسوخ شده. کار زیاد و حوصله کم به بیشتر خانم‌های امروزی اجازه پختن شیرینی شب عید را نمی‌دهد و خیلی از آنها ترجیح می‌دهند شیرینی‌های کوچک پذیرایی عید دیدنی را از قنادی‌ها تهیه کنند. اما پخت بسیاری از این شیرینی‌ها کمتر از چیزی که فکر می‌کنید وقت می‌گـیرد. پس اگر فکر می‌کنید می‌توانید کمی برای درست کردن شیرینی‌های خانگی نوروزی وقت بگذارید، راهنمای ما را بخوانید. پختن شیرینی بیشتر از خوردن آن لذت‌بخش است!

دستور تهیه شیرینی های نوروزی

سمنو

مواد لازم :

  • گندم: نیم کیلو
  • آرد: یک و نیم کیلو
  • بادام یا گردو با پوست: به میزان لازم

طرز تهیه:

1 - اگر برای نوروز گندم سبز می‌کنید، می‌توانید کمی بیشتر سبز کنید و در میانه راه جوانه‌ها را برای سمنو کنار بگذارید. مرحله اول درست مثل سبز کردن گندم است. باید گندم‌ها را پاک کنید و خوب بشویید. سپس آنها را در یک ظرف بریزید و روی‌شان آب سرد بریزید. تنها کافی است آب روی گندم‌ها را بگیريد. گندم‌ها باید دو روز در این حالت بمانند و در طول این دو روز لازم است چند بار آب آنها را عوض کنید.

2 - در پایان روز دوم یک پارچه مرطوب در سینی پهن کنید و گندم‌ها را در آن بریزید. روی گندم‌ها را هم با پارچه دیگری بپوشانید و اجازه دهید دو روز دیگر هم گندم‌ها در این مرحله بمانند. یادتان باشد پارچه‌ها باید مرطوب باشند، پس روزی دو بار کمی آب روی آن بپاشید. توجه کنید پارچه باید مرطوب بماند.

3 - طبیعتا باید بعد از دو روز گندم‌ها ریشه بدهند. یعنی ریشه کوچکی از انتهاي آن بیرون بزند. در این مرحله پارچه رویی را بردارید و صبر کنید تا ساقه گندم‌ها رشد کند و کمی بلند شود. وقتی ساقه بلند و کاملا نقره‌ای شد گندم‌ها آماده هستند. اگر آنها را بیشتر نگه‌دارید سبز می‌شوند و از بین می‌روند.

دستور تهیه شیرینی های نوروزی

۴ - ساقه‌ها را جدا کنید و در غذاساز خوب له کنید. می‌توانید از چرخ هم استفاده کنید. ساقه‌های چرخ شده را در ظرفی با آب مخلوط کنید و از صافی رد کنید. سپس مواد را با دست چنگ بزنید تا شیره آن کاملا خارج شود و فقط تفاله باقی بماند.

۵ - شیره را با آرد مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا گلوله‌های آرد کاملا از بین برود. می‌توانید با پشت قاشق گلوله‌ها را حل کنید. مایه باید کاملا رقیق و مثل ماست شل باشد.

۶ - مایه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید جوش بیاید و غلیظ شود. حالا کار سخت شما آغاز می‌شود. باید مدام سمنو را هم بزنید تا ته نگیرد. اگر دیدید سمنو دارد گلوله می‌شود به آن کمی آب اضافه کنید اما باید آنقدر هم زدن را ادامه دهید تا رنگ قرمز پیدا کند و شبیه به سمنویی که همیشه دیده‌اید شود.

۷ - وقتی سمنو حاضر شد می‌توانید بادام را به آن اضافه کنید و بعد از ۱۵ دقیقه سمنو را سرو کنید.

شیرینی نخودچی

دستور تهیه شیرینی های نوروزی

مواد لازم :

  • روغن جامد: ۲۵۰ گرم
  • آرد نخودچی: ۲۰۰ گرم
  • پودر قند: ۱۵۰ گرم
  • هل: يك قاشق چایخوری
  • خلال پسته و بادام: به میزان لازم
  • زرده تخم‌مرغ: یک عدد

طرز تهیه:

1 - روغن و شکر را با همزن خوب مخلوط کنید تا یک دست شود.

2 - تخم‌مرغ و هل را اضافه کنید و کم‌کم آرد نخودچی را به مایه اضافه کنید و ورز دهید. مراقب باشید به روغن نیفتد. اگر به روغن افتاد کمی آرد نخودچی به آن اضافه کنید.

3 - خمیر را برای حداقل نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.

4 - فر را روی 170 درجه سانتی‌گراد روشن کنید. خمیر را روی سطحی تمیز با وردنه باز کنید تا به ضخامت یک سانتی‌متر برسد. سپس آن را قالب بزنید. اگر قالب ندارید می‌توانید خمیرها را با دست به شکل کره‌های کوچک دربیاورید و روی آنها خلال پسته فرو کنید.

5 - در سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینی‌ها را روی آن بچینید. لازم است بین شیرینی‌ها یک سانتی‌متر فاصله بگذارید.

6 - بعد از 10 تا 15 دقیقه شیرینی حاضر است. بهتر است مدام به آن سر بزنید تا نسوزد. شیرینی‌ها نباید برشته شوند.

7 - شیرینی در این مرحله کمی شل است. باید سینی را بعد از سرد شدن در یخچل بگذارید تا شیرینی‌ها خودشان را بگیرند، سپس آنها را در ظرف بچینید.

قطاب

دستور تهیه شیرینی های نوروزی

مواد لازم :

  • کره: ۱۰۰ گرم
  • آرد: ۳ لیوان
  • ماست:نصف لیوان
  • تخم‌مرغ: یک عدد
  • شکر: یک لیوان
  • بیکینگ پودر: يك قاشق چایخوری
  • پودر هل:نصف قاشق چایخوری
  • گردوی خرد شده: نصف لیوان
  • دارچین: يك قاشق چایخوری
  • روغن مایع برای سرخ کردن:به میزان لازم
  • پودر قند: برای تزئین

طرز تهیه:

1 - کره را بیرون بگذارید تا نرم شود. سپس آن را با نصف شکر، ماست و تخم‌مرغ مخلوط کرده و با همزن هم بزنید.

2 - آرد را همراه بیکینگ پودر الک کنید و آن را کم‌کم به مایه اضافه کنید. آنقدر ورز دهید تا خمیر به دست نچسبد، سپس اضافه کردن آرد را متوقف کنید. خمیر را در ظرفی بریزید و روی آن را بپوشانید و بگذارید یک ساعت در جایي گرم بماند.

3 - برای تهیه مواد داخل قطاب، نصف باقیمانده شکر، گردو، دارچین و هل را مخلوط کنید.

4 - خمیر را باز کنید و با یک لیوان یا قالب به شکل گرد برش بزنید. سپس داخل هر خمیر یک قاشق از مواد خشک بریزید و قطاب را مثل پیراشکی بپیچید.

5 - در یک قابلمه کوچک روغن مایع زیادی داغ کنید و قطاب‌ها را سرخ کنید، سپس آنها را در صافی بریزید تا روغن اضافه خارج شود.

6 - قطاب‌ها را در پودر قند بغلتانید و سرو کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • فرح حاجيوندي

    عيدتان مبارك اما سمنو به اين راحتي كه شما در اين قسمت توضيح داديد خوشرنگ نمي شود سمنو در مقدار زياد و در ديگ مسي و با زمان بسيار طولاني اوني ميشه كه مشهوره . با تشكر

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج