طرز تهیه خورشت ششانداز بادمجان، مرحلهبهمرحله
خورشت ششانداز یکی از غذاهای محلی گیلانی هستش که انواع مختلفی داره مثل ششانداز هویج، ششانداز بادمجان و ... اینجا میتونین طرز تهیه ششانداز بادمجان رو ببینین که علاوه بر این که خیلی لذیذه گیاهی و مقوی هم هست.
برترینها: خورشت ششانداز یکی از غذاهای محلی گیلانی هستش که انواع مختلفی داره مثل ششانداز هویج، ششانداز بادمجان و ... اینجا میتونین طرز تهیه ششانداز بادمجان رو ببینین که علاوه بر این که خیلی لذیذه گیاهی و مقوی هم هست.
مواد لازم
- گردو: ۳۰۰ گرم
- بادمجان متوسط: ۵ عدد
- رب انار: ۱ قاشق غذاخوری
- رب آلوچه: ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجهفرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
- پیاز داغ: ۲ قاشق غذاخوری
- چوچاق خشک یا تازه: ۲ قاشق چایخوری
- گلپر: ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. برای درست کردن این خورشت خوشمزه ابتدا گردو رو کاملا آسیاب کرده و داخل یک قابلمه میریزیم و کمی تفتش میدیم تا روغن بندازه.
۲. حالا سه نوع ربی که داریم رو اضافه میکنیم.
۳. رب هارو با گردو تفت میدیم تا از خامی دربیان و نمک هم اضافه میکنیم.
۴. حالا حدود ۲ لیوان آب به خورشتمون اضافه میکنیم.
۵. در این مرحله رنگ خورشت کمی روشنه، ولی بهتره مقدار رب رو برای تیره شدن خورشت بیشتر نکنیم و بعد از پخت خورشت اگه احساس کردیم خورشتمون رنگش روشنه رب انار رو بیشتر کنیم. چون خورشت بعد پختن تیرهتر میشه.
۶. تا خورشت میپزه بادمجون هارو پوست میکنیم و نگینی خرد کرده و بهشون نمک میزنیم تا تلخیشون بره.
۷. بعد بادمجون هارو در کمی روغن سرخ میکنیم و به روغن کمی زرچوبه هم میزنیم.
۸. برای اینکه گردو بیشتر روغن پس بده گاهی یکی دو تکه یخ داخل خورشت میندازیم.
۹. حالا دیگه خورشت کم کم داره جامیوفته و تیرهتر هم شده در این مرحله خورشت رو تست میکنیم اگه رب انار یا نمک احتیاج داشت اضافه میکنیم و بعد پیاز داغ و بادمجون سرخ شده رو داخل خورشت میریزیم.
۱۰. گلپر و چوچاق رو هم میریزیم.
۱۱. حالا فقط باید اجازه بدیم تا خورشت جابیوفته. باید دقت کنیم تا خورشت رو زیاد نپزیم که بادمجونها له نشن.
۱۲. دیگه خورشت لذیذ ما حاضره.
نظر کاربران
ببخشید چوچاق چی هست حالا؟
پاسخ ها
یه نوع سبزی شمالی هست
یک سبزی بسیار بسیار خوشمزه شمالی که خودرو هست. حتما رفتید شمال تهیه کنید عالیه
خیلی خوشمزه است
میشه لوسبازی رو بس کنین لطفا آشپزهای محترم و بگید خورش فسنجانی میخواهیم درست کنیم که به دلیل نبودن منابع مالی مرغ یا ( زبونم لال) گوشت را حذف کرده و بادمجان خالی اضافه میکنیم......برای نفخ معدتون هم خوبه.....یه کبریت شب بزنین ....انشاالله صبح تو راس الخیمه میایین پایین......والله...
پاسخ ها
ماشالا به اینهمه اطلاعات و اگاهی و زیرکی.نابغه اول بفرمایید یه سرچ تو نت بزنید و ببینید که یه همچین غذایی هست.و غذای محلیه.در ضمن خیلی از غذاهای شمالی ترکیبات ساده مثل سبزی و تخم مرغ دارن و به خاطر نوع ادویه و طرز پخت متفاوتشون مزه های متفاوتم دارن.ادم میاد نظراتو میخونه سرش دود میکنه.با مرغ و گوشت غذا اموزش میدن ملت یقه میدرن که پول نداریم.بدون اینا اموزش میدن میان میگن این لوس بازیا چیه.چتونه واقعا؟
نه اینطور نیست این غذا واقعا یک غذای جدا از فسنجان هست با طعم کاملا متفاوت
جالب بود، فسنجانی که به جای گوشت بادنجان دارد! این شمالیها هم چه سلیقه های متفاوتی دارند و با بادنجان چه ها می کنند. من که عاشق بادنجونم.
این غذا با فسنجون فرق داره کلا. یه غذای محلیه. چرا اینجوری میکنید وقتی اطلاعات کافی ندارید. کسی که گردو میخره حتما میتونه مرغشم بخره. ولی این غذا دستور پختش گیاهیه و بدون گوشت
حسود
خورش. خورش. درست بنویسیم.
پاسخ ها
خورش و خورشت دوتاش درسته
نوش جون
بادمجون و سیر و تخم مرغو از شمالیا بگیری هیچ غذایی نمیمونه براشون
پاسخ ها
اتفاقا غذای شمالی ها تنوع خیلی زیادی داره اما یکسری از غذاها معروف شده
دقیقاً!
تو چرا اینقدر عقده ای هستی مگه شمالیها چوب تو آستینت کردن
خوشمزه به نظرمیاد ولی اگه من درست کردم گوشت مرغ هم بهش اضافه میکنم
پاسخ ها
مامان منم ی خورش خوشمزه ی شمالی بلده که تو دستورش مرغ نیست.ولی خودش مرغ میریزه خیلییی بهتر میشه.
من باشم گوشت میریزم (گوشت گوسفند) چون همۀ ترکیبش سردی بود لااقل گوشت، گرمه. مرغ سرده
9:00
گردو به شدت گرمیه.
این غذا با فسنجون طعمش خیلی فرق میکنه به دلیل سبزیجات، اگر درست کنین و میل کنین عاشقش میشین، و اینکه واقعا به م غ یا گوشت نیاز نداره، گردو به دلیل کالری بالا یی که داره بهتره با سبزیجات ترکیب بشه مثل این غذا
گردو به این گرونی حیفه با بادمجان خوب تو تیکه مرغ بندازین تو ش بشه فسنجون
پاسخ ها
والّا. ولی خوب تنوّعه دیگه
سلام طرز تهیه کوکو گردو شمالی بگید