دستور پخت سیرابیج، از خوشمزه های گیلان
سیرابیج یا سیرواویج یکی از خورشهای محلی استان گیلان است که برای تهیه آن از برگ سیر خرد شده استفاده میشود. طرز تهیه این خورشت خوش طعم بسیار آسان است، برای این که لذت بیشتری از میل کردن این غذا ببرید بهتر است آن را با برنج دودی، زیتون پرورده و نارنج نوش جان کنید.
برترینها - وحید محقق: بعضی چیزها را میتوان شناسنامه یک شهر یا یک استان دانست. مثلا صنایع دستی، مناظر طبیعی، نوع پوشش و حتی غذاها از این دسته هستند. یکی از نمونههای اینگونه شناسنامهها را میتوان خورشتهای گیلانی دانست که تبدیل به دلیل محبوبیت زیاد تبدیل به یک شناسنامه برای استان گیلان شده است. سیرابیج یا سیرواویج یکی از خورشهای محلی استان گیلان است که برای تهیه آن از برگ سیر خرد شده استفاده میشود. طرز تهیه این خورشت خوش طعم بسیار آسان است، برای این که لذت بیشتری از میل کردن این غذا ببرید بهتر است آن را با برنج دودی، زیتون پرورده و نارنج نوش جان کنید.
همانطور که گفتیم برگ سیر یکی از اصلیترین موادی است که در تهیه این خورش به کار میرود، برگ سیر حاوی خواص زیادی است که از جمله آنها میتوان به بهبود گردش خون، کمک به کنترل سطح کلسترول خون، پیشگیری از بالا رفتن فشار خون، پیشگیری از حمله قلبی، بهینه سازی جریان خون، کاهش قند خون، پیشگیری از لخته شدن خون و افزایش گلبولهای خون اشاره کرد. در ادامه این مقاله قصد داریم طرز تهیه خورش سیرابیج را آموزش دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه خورش سیرابیج
- برگ سیر: ۳ دسته
- تخم مرغ: ۳ عدد
- روغن: به میزان لازم
- زردچوبه، فلفل، نمک: به میزان کافی
طرز تهیه خورش سیرابیج
۱. برای تهیه خورش سیرابیج ابتدا برگ سیرها را باید خرد کنید، دقت کنید که برگها به صورت یکنواخت خرد شوند، این موضوع در زیبایی ظاهر خورش شما نقش خواهد داشت.
۲. بعد از خرد کردن برگ ها، آنها را شسته و در آبکش بریزید تا آّبشان کاملا گرفته شود.
۳. برگ سیرها را در مقداری روغن ریخته و تفت دهید، تنها تفت دادن آنها کافی میباشد و نیازی به سرخ کردنشان نیست.
۴. حال زمان اضافه کردن از زردچوبه هاست، این کار را انجام دهید تا برگ سیرها رنگ بگیرند.
۵. فلفل و نمک را اضافه کنید. البته این نکته را باید بگوییم که اضافه کردن فلفل بستگی به ذائقه خورندگان غذا دارد.
۶. تخم مرغها را در یک کاسه بریزید و مخلوط کنید. سپس آن را در تابه و روی برگ سیرها بریزید و هم بزنید تا جا بیفتند.
۷. خورش زمانی آماده است که تخم مرغها به خورد سیر رفته باشند. پس از آن میتوانید آن را در ظرف مناسبی سرو و نوش جان کنید.
نکات طرز تهیه خورش سیرابیج
- توجه داشته باشید که حجم برگ سیر پس از آن که سرخ میشود کاهش میابد، پس در مقدار اولیه برگ سیری که میخواهید استفاده کنید دقت لازم را داشته باشید.
- دقت کنید که تعداد تخم مرغها را باید متناسب با حجم برگ سیرها در نظر بگیرید، مثلا به ازای هر سه دسته برگ سیر که حجم متوسط دارند دو عدد تخم مرغ درشت کافی است.
- معمولا سرابیج را به همراه نان میل میکنند، ولی مصرف آن به همراه برنج نیز یک تجربه بی نظیر است.
نظر کاربران
جالبه غذاهای شمال چقدر تنوع و با مواد در دسترس
پاسخ ها
کلا پنج تا دونه مواد بیشتر ندارن فقط هربار دوتاشو باهم قاطی میکنن
من خوردم خيلي خوبه ولي بعضي وقت ها بدميشه نميدونم چرا؟
پاسخ ها
فکر کنم بخاطر اینکه برگ سیرها رو زیاد سرخ می کنی و تلخ میشه
باید وقتی برگ سیر رو تو قابلمه ریختی با روغن و زردچوبه و نمک و فلفل ، درش رو بزاری تا با آبی که میندازه هم بپزه و بعد سرش رو برداری تا وقتی تخم مرغ می زنی سرخ شه
خیلی راحته چند بار درست کنی دستت میاد
من شمالی هستم اسم این غذا سیروابیج هستش
برگ سیرها کاملا باید در روغن سرخ بشه تا خوشمزه بشه و تفت دادن کافی نیست
چون طعم بسیار بدی خواهد گرفت و تجربه ی خوبی نخواهدشد
پاسخ ها
دقیقا همینطوره اگر خوب سرخ نشه بوی خوبی نمیده ضمن این که حتما با برنج خورده میشه به صورت سنتی .شماله و غذاهای برنجی چطور میگید با نون سرو میشه
درضمن این غذای کاملا پلویی هستش و کسی با نان سرو نمیکنه
وای عالیه
مخصوصا با نارنج تازه یا زیتون پرورده و یا کال کباب
دلم خواست
توصیه می کنم همه عزیزانی که میرن شمال حتما امتحان کنن
من عاشق غذاهای شمالی هستم مثل خودشون ساده و خوشمزه اند
اه اه سبزی تو تخم مرغ چیه اخه شد غذا
پاسخ ها
سبزی نیست و سیره امتحان کن بعد نظر بده
در واقع همون نرگسیه فقط بجای اسفناج توش برگ سیر میریزن