۸۴۱۳۱۷
۵ نظر
۵۱۵۷
۵ نظر
۵۱۵۷
پ

مسقطی یا راحت الحلقوم؛ عیدتان را رنگی کنید!

«مسقطی» یا «راحت‌القوم» از جمله دسر‌های خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد و یکی از شیرینی‌های محبوب پذیرایی عید است

مجله کوروش: «مسقطی» یا «راحت‌القوم» از جمله دسر‌های خوشمزه سنتی منطقه خاورمیانه به خصوص ترکیه است که در کشور ما هم طرفداران زیادی دارد و یکی از شیرینی‌های محبوب پذیرایی عید است. مسقطی در شهر‌های مختلف با دستور پخت‌های متنوع، اما کم و بیش شبیه به یکدیگر تهیه می‌شود. طرز تهیه آسان مسقطی ساده زعفرانی عید به روش اصلی آن را درست می‌کنند را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تهیه مسقطی

  • روغن مایع: یک قاشق چایخوری
  • لیموترش تازه: ۳ قاشق غذاخوری
  • آب سرد: یک و ۳/۲ فنجان
  • ژلاتین بدون چاشنی: هشت قاشق چایخوری
  • شکر سفید: دو و ۳/۱ فنجان
  • گلاب: ۴ قاشق چایخوری یا زعفران دم کرده غلیظ: ۳ قاشق غذا خوری
  • رنگ غذای مجاز خوراکی: دو قطره (در صورت استفاده از گلاب به جای زعفران)
  • پودر نشاسته ذرت، پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام: ۱ قاشق غذاخوری

مسقطی یا راحت الحلقوم؛ عیدتان را رنگی کنید!

طرز تهیه آسان مسقطی ساده زعفرانی عید

۱. برای درست کردن مسقطی ساده زعفرانی عید، ابتدا سطح داخلی یک ماهی‌تابه را با روغن مایع گیاهی چرب کنید. ۳/۲ فنجان آب را در یک کاسه بریزید و ژلاتین‌ها را آرام آرام از بالا داخل ظرف بریزید. شعله گاز باید ملایم باشد و ژلاتین‌ها به آرامی در مدت زمان ۱۵ دقیقه آب شوند.

۲. یک فنجان دیگر آب را با شکر و آب لیمو ترش روی شعله ملایم گاز با هم مخلوط و آرام هم بزنید تا زمانی که مخلوط به جوش بیاید و شکر کاملا در آن حل شود. حالا شعله گاز به مدت ۳ دقیقه را زیاد کنید تا مخلوط به جوش آمده، غلیظ شده و تبدیل به شیره شود.

۳. یک دماسنج ضد‌آب را داخل ظرف قرار دهید. دمای سیروپ باید به ۱۱۴ درجه سانتی‌گراد برسد، به این منظور باید شیره به مدت ۵ دقیقه دیگر روی حرارت بماند و غلیظ شود. بعد از ۵ دقیقه شیره را از روی حرارت بردارید و با دقت و به آرامی با ژلاتین‌های نرم شده اضافه و به خوبی با هم مخلوط کنید.

۴. در این مرحله زعفران یا در صورت دلخواه به جای زعفران «گلاب» و رنگ مجاز خوراکی را به این مخلوط اضافه کنید.

۵. حالا ترکیب سیروپ و ژلاتین را در ماهی‌تابه‌ای که قبلا چرب کرده‌ای بریزید و در دمای اتاق قرار دهید تا به آرامی سرد شود. برای سرد شدن و ژله‌ای شدن مخلوط به ۴ ساعت زمان نیاز است.

۶. بعد از این مدت روی ماهی‌تابه را با یک پلاستیک تمیز بپوشانید و به مدت ۸ ساعت در یک جای خنک نگهدارید.

۷. مسقطی‌ساده زعفرانی عید آماده است، کافی است با چاقو آن‌ها را به صورت مربع‌های کوچک برش دهید و با پودر نشاسته ذرت یا پودر نارگیل، خلال مغز پسته یا بادام تزیین کنید.

اگر چه زیاده‌روی در خوردن هر نوع شیرینی برای سلامت بدن مضر است، اما در تهیه شیرینی‌های سنتی و خانگی به خصوص مسقطی ساده زعفرانی عید موادی به کار برده شده که در صورت اعتدال در مصرف آن‌ها برای بدن مفید هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • اسی

    دما سنج؟؟
    آشپزی سنتی ایرانی از این چیزا نداشته الکی اضافه نکنید
    همه چی تجربه است

  • بدون نام

    نشاسته ذرت کی مخلوط میکنیم ننوشتی دوست عزیز

  • بدون نام

    زمان قديم ژلاتين كجا بود؟ معمولا به جاي ژلاتين از نشاسته استفاده ميكردند. نشاسته ذرت فقط واسه تزيين؟ دستورالعمل اين مسقطي يه كمي عجيبه؟؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      این بیشتر شبیهپاستیله ـــ یجور ژله اییم هس چنسالیه اومده ــــــــوگرنه مسقطی با نشاسته است

    • علی رفیعی

      درسته این راحت الحلقوم مسقطی یه چیزی دیگس

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج