حلیم عدس؛ این غذای معرکه خراسانی!
یکی از روش های مصرف عدس، درست کردن حلیم عدس است. حلیم عدس انواع مختلفی دارد. امروز قصد داریم حلیم عدس خراسانی را به شما آموزش دهیم.
وبسایت غذالند: حلیم عدس خراسانی از غذاهای معرکه و خوشمزه خراسان رضوی است. تهیه این حلیم بسیار ساده است. عدس همچون سایر حبوبات کلسیم پایینی دارد و احساس سیری شما را در طول روز افزایش می دهد. عدس سرشار از فیبر است و از بروز یبوست جلوگیری می کند. عدس ویتامین بی و منیزیم دارد که خلق و خوی شما را بهتر و استرس شما را کاهش می دهد. مصرف عدس در دوران پریودی بسیار توصیه می شود.
یکی از روش های مصرف عدس، درست کردن حلیم عدس است. حلیم عدس انواع مختلفی دارد. امروز قصد داریم حلیم عدس خراسانی را به شما آموزش دهیم.
در حلیم عدس خراسانی از گوشت چرخ کرده استفاده می شود که پخت غذا را آسان تر و سریع تر می کند. حلیم عدس را می توانید به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی سرو کنید.
عدس سرشار از پروتئین کم چرب است و بسیار برای بدن مفید است. طبع عدس گرم و معتدل است. عدس یک غذای کامل محسوب می شود که انرژی لازم برای فعالیت های روزمره را در افراد فراهم می کند. عدس غنی از آهن است. مصرف آن به افراد کم خون و خانم های باردار و شیرده توصیه می شود. مصرف عدس پخته همراه با سرکه برای رفع گاز معده توصیه می شود. عدس قند خون را در حالت طبیعی حفظ می کند و از بروز دیابت جلوگیری می کند.
عدس روش های پخت بسیاری دارد و در هر صورت غذای کاملی محسوب می شود. می توانید این ماده را به صورت پلو عدس، عدسی، آش عدس و دال عدس میل کنید.
مواد لازم
- ارزن بدون پوست: ۱ پیمانه
- گوشت چرخ کرده : ۱۵۰ گرم
- عدس پخته شده: نصف پیمانه
- سیر : ۵-۳ حبه اختیاری
- پیازداغ :۲ قاشق سوپ خوری
- جعفری ساطوری : نصف پیمانه
- کشک :یک پیمانه
- زعفران آب شده : ۱ قاشق مرباخوری
- نمک : به میزان لازم
- فلفل : به میزان لازم
مراحل پخت
۱. ابتدا پیاز داغ درست کنید و به آن سیر اضافه کنید. سپس گوشت را با آنها تفت داده و کمی نمک، جعفری و زردچوبه به آن ها اضافه کنید. مواد را خوب با هم سرخ کنید.
۲. مقداری آب اضافه کنید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید و مواد درون قابلمه پخته شوند. ارزن را اضافه کنید و مواد را کاملا هم بزنید. در این مرحله عدس های پخته شده را بیفزایید و مواد را هم بزنید.
۳. قابلمه را از روی گاز بردارید و کناری بگذارید. صبر کنید تا محتویات آن کمی خنک شود. حالا کشک را به آرامی اضافه کنید (برای جلوگیری از بریدن کشک خیلی ملایم آن را با مواد مخلوط کنید).
۴. قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید و صبر کنید تا کاملا جا بیفتد. از نشانه های جا افتادن حلیم این است که غلظت حلیم شیر برنج مانند باشد.
۵. حلیم را در کاسه بریزید و روی آن را زعفران، پیاز داغ، جعفری، گردو و کشک تزئین کنید.
نظر کاربران
چرا میگید حلیم عدس خراسانی
درحالی که حلیم عدس راابتدا شوشتریها پخته اند وآنزمانی که درشوشتر حلیم باعدس پخته می شد درخراسان مردمش سیرابی میخوردند.من اهوازی هستم ولی میدونم حلیم وعدس اصالت شوشتری دارد.
پاسخ ها
اولا خوردن سیرابی بد نیست کاش یه ذره شعور داشتی و توهین نمیکردی من خراسانیم اومدم خواستم بگم همچین حلیم عدسی تا حالا ندیدم و نشنیدم ولی شما اومدی با توهین اینو گفتی
سیرابی مگه بده خوردنش؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
یه خورده شعورت ببر بالا لابد شعورت ازمادر و پدرت به ارث بردی نه خراسنیم ونه شوشتری
ابتکار هر شهری هست
انصافا خیلی خوشمزه هست