۸۲۸۳۷
۲۳ نظر
۵۳۸۶
۲۳ نظر
۵۳۸۶
پ

انواع غذاهای شیرازی (۲)

شیرازی‌ها غذا‌های متنوع و بسیار خوش‌طعم دارند که از جمله مشهورترین آن‌ها می‌توان به انواع پلو‌ها همچون شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، رب پلو، قنبر پلو و ... و دوپیازه، حلیم بادنجان و انواع آش همچون آش ماست، آش سبزی و ... اشاره کرد.

برترین ها: شیرازی ها غذاهای متنوع و بسیار خوش‌طعم دارند که از جمله مشهورترین آنها می توان به انواع پلوها همچون شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، رب پلو، قنبر پلو و ... و دوپیازه، حلیم بادنجان و انواع آش همچون آش ماست، آش سبزی و ... اشاره کرد.

فالوده شیرازی که یکی از معروف ترین دسرهای یخی و حاجی بادام شیرینی مشهور شیرازی ها هستند. برای آشنایی با روش تهیه و پخت این غذاها با ما همراه باشید.
آلبالو پلو

مواد لازم

• 4 پیمانه برنج
• یك کیلوگرم آلبالو
• یك کیلوگرم شکر
• یك عدد سینه مرغ
• چند عدد چوب دارچین
• ۲ عدد برگ بو
• 3 قاشق سوپ‌خوری زعفران دم‌کرده
• یك پیمانه کره
• یك پیمانه روغن
• به میزان لازم نمک
• خلال پسته و بادام

انواع غذاهای شیرازی (2)

طرز تهیه

۱. برنج را با آب بشویید و با نمک برای چند ساعت خیس کنید.

۲. هسته های آلبالو را جدا کنید، آلبالو ها را در ظرفی لعابی یا شیشه‌ای بریزید، روی آنها شکر بپاشید و به مدت ۲ ساعت بگذارید بماند. سپس آنها را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن به مدت ۶ ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید بماند.

۳. پس از این زمان، آلبالوها را ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس از صافی عبور دهید و شربت آن را جدا کنید. شربت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام بیاید.

۴. مرغ را نیز با مقداری آب و به همراه نمک، دارچین و برگ بو بپزید. در اواخر پخت مقداری از زعفران دم‌کرده را به آن اضافه کنید.

۵. برنج را آبکش کنید. پس از آبکش کردن برنج، روغن را کف قابلمه بریزید، برای ته‌دیگ نان بگذارید و مقداری برنج در آن بریزید و بعد روی برنج آلبالو بریزید. همین مراحل را تا انتها تکرار کنید به طوری که لایه آخر برنج سفید باشد. روغن بریزید و دم‌کنی بگذارید تا برنج دم بکشد.

۶. آلبالوپلو را با مرغ پخته و سرخ کرده و خلال پسته و بادام تزیین و سرو کنید.


کلم پلو

مواد لازم

• یک کیلوگرم برنج
• یک کیلوگرم كلم خرد شده (کلم‌برگ یا کلم قمری)
• نیم کیلوگرم سبزی خرد شده (شوید، تره، ترخان، ریحان)
• ۲ عدد پیاز
• روغن
• نمک و فلفل سیاه
• آب‌لیمو

انواع غذاهای شیرازی (2)

مواد کوفته ریزه

• ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌كرده
• 4 قاشق غذا خوری آرد نخودچی
• یک عدد پیاز
• روغن
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
• روغن

طرز تهیه

1. برنج را با مقداری نمك از چند ساعت قبل خیس کنید.

2. كلم‌ها را پوست بکنید، خلالی کنید و در یک تابه متوسط، با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه تفت دهید. 2 دقیقه پس از تفت دادن آب‌لیمو اضافه کنید.

3. سپس سبزی ها را بشویید و خرد کنید.

4. برنج را با نصف قاشق چایخوری زرد چوبه بجوشانید، بعد از آبکش کردن سبزی و كلم سرخ شده را به آن اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید و دم کنید.

5. پیاز را روی گوشت چرخ‌كرده رنده کنید. نمك، فلفل و زرد چوبه را اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آنها را قلقلی کنید و تفت دهید. کوفته ها را نیز باید وسط پلو قرار دهید تا با هم دم بکشند.

6. این غذا را داخل دیس بکشید و با پیاز سرخ کرده تزئین کنید.


دو پیازه شیرازی

مواد لازم

• ۵۰۰ گرم سیب زمینی
• ۷۵ گرم کره
• یک چهارم پیمانه آب لیمو ترش
• نصف پیمانه جعفری ساطوری
• ۳ قاشق سوپ خوری پیاز داغ
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

انواع غذاهای شیرازی (2)
طرز تهیه

۱. سیب زمینی را با مقداری نمک و آب بپزید. سپس آنها را پوست بکنید و رنده کنید.

۲. پیاز سرخ شده را به سیب زمینی اضافه کنید و روی حرارت کم قرار دهید. دو دقیقه تفت دهید و سپس آب‌لیمو، نمک، زرد چوبه و فلفل سیاه را اضافه کنید. چند دقیقه دیگر تفت دهید تا همه مواد به خوبی با یکدیگر مخلوط شوند.

۳. این غذا را در دیس بکشید و با جعفری تازه و خرد شده تزئین و سرو کنید.


قورمه به

مواد لازم

• ۴۰۰ گرم گوشت راسته چربی‌دار
• یک عدد پیاز متوسط
• یک پیمانه لپه
• آبلیمو
• شکر
• زعفران
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
• نیم کیلوگرم به

انواع غذاهای شیرازی (2)
طرز تهیه

1. گوشت را به صورت تکه های کوچک خرد کنید. سپس آن را با پیاز، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در قابلمه روی حرارت ملایم تفت دهید.

2. دو پیمانه آب و لپه را اضافه کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا بجوشد. پس از جوشیدن، حرارت را کم کنید تا گوشت و لپه پخته شوند.

3. در این مرحله، به را خرد کنید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. در مراحل پایانی پخت، آب‌لیمو، شکر و زعفران را اضافه کنید و بگذارید قورمه قوام بیاید.


یخنی نخود شیراز

مواد لازم

• نیم کیلوگرم گوشت
• دو پیمانه نخود
• ۲ عدد سیب زمینی متوسط
• یک عدد پیاز
• نمک و زردچوبه

انواع غذاهای شیرازی (2)

طرز تهیه

۱. پیازها را خرد کنید و در یک قابلمه متوسط روی حرارت ملایم ۵ دقیقه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس گوشت خرد شده را اضافه کنید و دو دقیقه تفت دهید. در آخر، نمک و زردچوبه را اضافه کنید و روی آنها آب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شوند.

۲. سپس سیب‌زمینی‌ها را بشویید و داخل مخلوط گوشت بریزید.

۳. پس از پخته شدن سیب‌زمینی‌ها، مواد را آبکش کنید. آب آن را برای ترید کردن نان نگهدارید و بقیه مواد را در غذاساز پوره کنید.


رب پلو

مواد لازم

• یک کیلوگرم برنج
• یک پیمانه رب انار
• یک پیمانه گردو
• نصف پیمانه کشمش
• شکر
• دو عدد پیاز درشت
• روغن

انواع غذاهای شیرازی (2)
طرز تهیه

۱. برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید.

۲. پیازها را خلال کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید. کمی که سبک شدند، کشمش و گردو را اضافه کنید و تفت دهید.

۳. در یک قابلمه کوچک، رب انار و شکر را با یکدیگر بجوشانید و دو قاشق غذاخوری روغن به آنها اضافه کنید.

۴. برنج را به حالت معمولی آبکش کنید. هنگام دم کردن، از مخلوط رب و شکر به برنج ها اضافه کنید و هم بزنید و دم کنید. پس از دم کشیدن، کشمش، گردو و پیاز داغ را وسط برنج بریزید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا مراحل پخت برنج تکمیل شود.


دمی شیرازی

مواد لازم

• 4 پیمانه برنج
• ۲۵۰ گرم گوشت بی استخوان
• 1 پیمانه عدس
• ۲۵۰ گرم کلم‌پیچ
• 250 گرم سبزی (تره،جعفری،گشنیز،کمی شنبلیله)
• روغن مایع
• 1 عدد پیاز
• نمک و زرد چوبه
• 3 قاشق غذاخوری کره

انواع غذاهای شیرازی (2)

طرز تهیه

۱. برنج را از دو ساعت قبل با نمک و آب خیس کنید.

۲. گوشت را درشت خرد کنید. آنها را داخل قابلمه همراه پیاز تفت دهید. کمی زرد چوبه اضافه کنید و با مقداری آب بگذارید بپزد.

۳. عدس را جداگانه بپزید. سپس آن را داخل گوشت پخته شده بریزید.

۴. در یک تابه متوسط، کلم و سبزی خرد شده را با یکدیگر تفت دهید. سپس آنها را به مخلوط گوشت و عدس اضافه کنید.

۵. در این مرحله باید برنج را به مخلوط گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا آب گوشت کشیده شود. سپس مخلوط برنج را دم کنید.


بادام سوخته

موادلازم

• یک کیلوگرم بادام
• ۷۰۰ گرم آب
• 100 گرم روغن
• دو کیلوگرم شکر
• یک پیمانه آب‌لیموترش

انواع غذاهای شیرازی (2)

طرز تهیه

۱. آب و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند.

۲. بادام‌ها را درون مخلوط آب و شکر بریزید و آنقدر آن‌ها را حرارت دهید تا شکر دور بادام‌ها را بگیرد و آب کمی در ظرف بماند.

۳. ظرف را از روی حرارت بردارید و بادام‌ها را در آبکش بریزید و شکرهای خارج شده را روی حرارت ملایم آب کنید. سپس روغن و آبلیمو اضافه کنید و بادام‌ها را در آن بریزید و خوب با هم تفت دهید.

۴. سینی متوسطی را چرب کنید، بادام ها را داخل آن بریزید و کنار بگذارید تا سرد شوند.

۵. با پشت قاشق به بادام‌ها ضربه بزنید تا بادام‌ها از هم جدا شوند و سرو کنید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    به به ،خیلی دوست دارم.

  • ناشناس س س

    اولا شبیه قیمه بـــه بود نه قورمه
    دوما چرا توی مواد لازم به رو جا انداختید ؟؟

  • محبوب

    به جز يكي دو مورد هيچ كدوم در شيراز پخت نميشه و هيچ كس در اين شهر بلد نيست اين غذاها رو بپزه

    پاسخ ها

    • بدون نام

      شیرازی نیستن

    • محبوب

      شيرازين ولي نميدونن غذا ها چيه

    • بدون نام

      عزيزم نميدوني خواهشا نظرم نده

  • نرگس

    عالی بود من خودم شیرازیم و همه غذا هارو هم خوردم قبلا و همشون هم پخت میشه البته بعضی ها مثل کلم پلو اش ماست و شیرازی پلو بیشتر اکثر اونهایی هم که تو شیراز نخوردن این غذاها رو شیرازی نیستن مال دهاتهای اطرافن

    پاسخ ها

    • مریم

      عالیییی بود نرگس خانم

    • بدون نام

      گمشو

  • حسین

    عالی بود

  • ناشناس

    عالیه بهبه عجب غذاهایی عاشق شيراز و شيرازي هام خیلی عشقن من اهل کردستان هستم و عاشق فرهنگ و مردم شیراز هستم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ما هم دوستتون داریم هموطن دلاور

  • بدون نام

    خودم آذریم ولی عاشق شیرازی هستم

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ما هم دوستتون داریم هموطن عزیز

  • زینب

    وای خییییییلیییییی خوشمزه بود خوش بحال شیرازی ها

  • بدون نام

    عالی

  • بدون نام

    شیراز همه چیزش عالیه
    مردم باصفا،لهجه شیرین،هوای عالی،اماکن تاریخی،هنرمندای بنام...
    محشره واقعا
    من عاشق کلم پلوی شیرازیم که خود شیرازیای عزیز میپزن کنارشم سالاد شیرازی
    هر وقت خوردم مزش همیشه زیر زبونم مونده
    تو فصول سردم آش سبزی شیراز عالی هستش

    پاسخ ها

    • مریم

      افرین به شما با این نظر خوب

  • sara

    من همسرم شیرازیه.. کلم پلو شیراز محشره.. خیلی خوشمزس.. حتما درست کنید.. من خودم تهرانیم ولی عاشق شیرازیها شدم.. از بس مهربون و خوشرو هستن.

  • zahra

    با عرض سلام من عاشق غذاهای شیرازی ام از طرف پدری ترک تبریزم مادرم شیرازیه کلم پلو حرف نداره عاشققممممم

  • زهرا

    همه غذاهاتوشیرازهست خوردیم اونی که میگه نیست لابدشیرازی نیست.همشونم عالین

  • دیانا

    سلام
    کلم پلو خیلی خوشمزس دستتون درد نکنه شیرازیای عزیز

  • بدون نام

    حلوا شیرازی هم خیلی خوشمزه هست
    شیرازی پلو هم خیلی خوشمزه هست که شبیه ته چین ولی بادمجون و زرشک و مرغ رو با زعفرون لابه لا میریزین و دم میکنین خیلی خوشمزه هست

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج