خوراکیهای متنوع با هندوانه برای شب یلدا
شب یلدا، نمادی از برکت، تندرستی، فراوانی و شادمانی است و خانواده ها، در منزل بزرگتر خانواده یا خویشان جمع میشوند و بساط آجیل و شیرینی، هندوانه، انار و خرمالو فراهم می کنند و به شبزندهداری میپردازند.
هندوانه را از این جهت بر سر سفره میگذارند که به دلیل کرویبودن، نمادی از خورشید است. شب یلدا از دید مردم قدیم، مظهر غلبه تاریکی و تباهی بر روشنایی بود، چراکه فردای شب یلدا، خورشید بهعنوان نماد روشنایی دوباره متولد میشد.
در این شب میوههایی همچون انار و هندوانه جزو پای ثابت سفره های هستند و خوب دانستیم تا چند نوع خوراکی هندوانه ای از سالاد گرفته تا ترشی و خوراک های گرم را آموزش دهیم که مناسب این شب بلند که تولد مهر شکستناپذیر است، باشد.
سالادهای هندوانهای
سالاد هندوانه و گردو
• تعداد: ۶ نفر
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان پخت: ۷ دقیقه
• زمان خنک شدن: 15 دقیقه
مواد لازم
• ¾ پیمانه گردوی خرد شده
• 5 پیمانه هندوانه خرد شده بدون تخمه
• ژله فلفل
• یک پیمانه پنیر گورگونزالا
• ۱۷۰ گرم اسفناج
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. گردوها را داخل سینی فر بریزید و به مدت ۷ دقیقه بپزید تا طلایی شوند.
۲. برگ های اسفناج را داخل کاسه بزرگی بریزید و مخلوط هندوانه را روی آن بریزید و مخلوط کنید. در آخر نیز پنیر و گردوهای خنک شده را اضافه کنید.
• تعداد: ۴ تا ۶ نفر
مواد لازم
• ۵ پیمانه مکعب های هندوانه
• 680 گرم گوجه فرنگی رسیده
• ۳ قاشق چایخوری شکر
• نصف قاشق چایخوری نمک
• یک عدد پیاز قرمز خلالی شده
• نصف پیمانه سرکه قرمز
• ¼ پیمانه روغن زیتون
• برگ های کاهو
• فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. گوجه فرنگی ها و هندوانه ها را به صورت مکعبی خرد کنید. آنها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید. شکر و نمک اضافه کنید و هم بزنید و به مدت ۱۵ دقیقه کنار بگذارید.
۲. پیاز، سرکه و روغن را اضافه کنید و به مدت ۲ ساعت در یخچال نگهداری کنید. این سالاد را با برگ های کاهو سرو کنید و اگر تمایل داشتید، فلفل سیاه بزنید.
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: 35 دقیقه
مواد لازم
• یک عدد پیاز قرمز متوسط، خلالی
• یک پیمانه سرکه
• یک عدد سیر رنده شده
• یک قاشق غذاخوری شکر
• ۱.۵ قاشق چایخوری نمک
• 12 پیمانه سبزیجات تازه مخصوص سالاد همچون بولاغاوتی، اسفناج و ...
• یک پیمانه پنیر فتا
• سس اسموکی
• ۸ قاچ هندوانه بدون پوست (با ضخامت ۳ سانتیمتر)
• ¾ پیمانه تخمه آفتابگردان
طرز تهیه
1. پیاز، سیر، سرکه، شکر و نمک را در یک کاسه با یکدیگر مخلوط کنید. ¼ لیوان آب به آنها اضافه کنید و به مدت 2 ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شوند. پیازها را از سس خارج کنید و سس را از صافی عبور دهید.
2. سبزیجات سالادی، پنیر فتا، یک پیمانه پیاز قرمز و سس (به اندازه دلخواه) را در یک کاسه بزرگ با یکدیگر مخلوط کنید و کنار بگذارید.
3. هندوانه ها را گرد با ضخامت 3 سانتیمتر برش دهید. روی آنها یک و نیم پیمانه از مخلوط سبزیجات قرار دهید و در آخر، تخمه آفتابگردان بریزید.
• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه: ۳۰ دقیقه
مواد لازم
• دو عدد لیموترش
• 4 اسلایس هندوانه (مستطیلی و بدون پوست)
• نمک
• فلفل سیاه
• یک قاشق غذاخوری پیاز شیرین خرد شده
• سه قاشق غذاخوری سس مایونز
• دو قاشق غذاخوری کرفس خرد شده
• 450 گرم میگوی پخته شده
• دو قاشق غذاخوری ترخون تازه و خرد شده
• یک دسته شاهی تازه
طرز تهیه
1. پوست لیموترش را به اندازه یک قاشق غذاخوری رنده کنید. لیمو را از وسط نصف کنید و آب آن را بگیرید.
2. تکه های هندوانه را داخل بشقاب سردی قرار دهید. روی آنها نمک و فلفل سیاه بپاشید.
3. پیازها رابه مدت 25 ثانیه در فر حرارت دهید تا کمی نرم شوند. سپس آنها را داخل کاسه بریزید و سس مایونز، کرفس های خرد شده، یک قاشق چایخوری پوست رنده شده لیموترش و یک قاشق غذاخوری آب لیموترش را اضافه کنید و هم بزنید. در آخر، میگو و ترخون را اضافه کنید. برای مزهدار شدن نمک و فلفل اضافه کنید.
4. شاهی ها را در یک کاسه متوسط بریزید، دو قاشق چایخوری باقی مانده از پوست لیمو و دو قاشق غذاخوری آب لیمو را اضافه کنید و هم بزنید. نمک و فلفل بزنید و سپس آنها را روی هندوانه ها بچینید. روی سبزیجات نیز از مخلوط میگو قرار دهید و فورا سرو کنید.
ماهی کبابی با سالسای هندوانه
• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه و پخت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم
• ۴ عدد فیله یکصدگرمی ماهی (به دلخواه)
• یک قاشق چایخوری فلفل سیاه
• یک قاشق چایخوری نمک
• 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
• دو پیمانه هندوانه خرد شده
• ¼ پیمانه زیتون خرد شده
• نصف یک عدد خیار بزرگ
• یک عدد فلفل هالوپینو (یا فلفل سبز درشت و شیرین)
• دو قاشق غذاخوری پیاز قرمز کوچک
• دو قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک سفید
طرز تهیه
1. کبابپز را با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم کنید. روی فیله ماهی ها نمک و فلفل و دو قاشق چایخوری روغن زیتون بریزید.
2. آنها را روی منقل به مدت 3 تا 4 دقیقه برای هر طرف کباب کنید تا طلایی و پخته شوند.
3. در یک کاسه بزرگ، هندوانه، خیار، زیتون، فلفل، سرکه بالزامیک، نمک، فلفل و روغن زیتون را با یکدیگر مخلوط کنید.
4. ماهی کباب شده را با سالسای هندوانه سرو کنید.
• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه و پخت: ۲۰ دقیقه
مواد لازم
• ۳ قاچ هندوانه با ضخامت ۱.۵ سانتیمتر
• یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
• فلفل سیاه
• 110 گرم ژامبون خرد شده
• ۱۱۰ گرم بلوچیز خرد شده
• برگ های تازه ریحان
• دو قاشق چایخوری سرکه بالزامیک
طرز تهیه
۱. کبابپز را با دمای ۳۵۰ تا ۴۰۰ درجه فارنهایت گرم کنید. هر دو طرف هندوانه ها را با روغن زیتون چرب کنید. نمک و فلفل سیاه بپاشید. ژامبون ها را به تکه های کوچک برش دهید.
۲. هندوانه ها را روی کبابپز به مدت یک دقیقه برای هر طرف کباب کنید.
۳. هندوانه ها را داخل ظرف بچینید، روی آنها بلوچیز و باریکه های ژامبون بگذارید و با برگ های ریحان تزئین کنید. برای طعمدار شدن، روی آنها سرکه بالزامیک بریزید و فورا سرو کنید.
• تعداد: ۴ تا ۶ نفر
• زمان تهیه و پخت: 55 دقیقه
مواد لازم
• ۴۵۰ گرم فیله گوساله
• 3 حبه سیر رنده شده
• دو قاشق چایخوری نشاسته ذرت
• دو قاشق چایخوری آب سرد
• دو قاشق چایخوری سس سویا
• 1.5 قاشق چایخوری روغن کنجد
• دو قاشق غذاخوری آب داغ
• دو قاشق غذاخوری سس فلفل پرادویه
• یک قاشق چایخوری نمک
• نصف قاشق چایخوری فلفل سیاه
• دو قاق غذاخوری روغن کانولا
• یک عدد پیاز کوچک خرد شده
• ۳۴۰ گرم نخودفرنگی
• یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده
• نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز
• 450 گرم هندوانه بدون پوست
• دو پیمانه برنج پخته شده
طرز تهیه
۱. گوشت ها را به نوارهای باریک برش دهید. آنها را داخل کاسه بزرگی بریزید، نمک، آب سرد، سس سویا، سیر رنده شده، روغن کنجد و نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید. آنها را ۳۰ دقیقه کنار بگذارید. در کاسه ای دیگر، آب داغ و سس فلفل را با یکدیگر مخلوط کنید.
۲. بیف ها را از سس خارج کنید.. روی آن نمک و فلفل بپاشید.
۳. نیمی از بیف ها را در روغن داغ در تابه ای بزرگ روی حرارت بالا تفت دهید تا رنگشان تغییر کند. آنها را داخل یک بشقاب بریزید و بقیه گوشت ها را تفت دهید. پس از پخته شدن آنها را به بقیه گوشت ها اضافه کنید.
۴. پیاز را در همان روغن حدود دو دقیقه تفت دهید تا سبک شوند. نخودفرنگی پخته شده، زنجبیل و فلفل قرمز را اضافه کنید و دو دقیقه دیگر تفت دهید. در این مرحله، گوشت ها را به تابه برگردانید، سس فلفل بزنید و تفت دهید تا همه مواد به خوبی با هم مخلوط شوند و آب آنها کشیده شود.
۵. از روی حرارت بردارید و درون ظرف موردنظر بریزید. هندوانه ها را نیز به نوارهای بلند و باریک برش دهید و به مخلوط گوشت اضافه کنید. روی آنها نمک و فلفل بپاشید و فورا با برنج گرم سرو کنید.
• تعداد: ۱۰ تا ۱۲ لقمه
مواد لازم
• یک عدد هندوانه کوچک
• 110 گرم پنیر بز نرم شده
• دو قاشق غذاخوری ریحان تازه خرد شده
• نصف قاشق چایخوری نمک
• ¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
طرز تهیه
۱. هندوانه ها را با قالب های گرد برش بزنید. بهتر است ضخامت آنها حدود ۳ سانتی متر باشد تا شکل زیبایی داشته باشند.
۲. در یک کاسه کوچک، پنیر بز، ریحان تازه خرد شده و فلفل سیاه را با یکدیگر مخلوط کنید. روی هر تکه هندوانه یک قاشق غذاخوری از مخلوط پنیر قرار دهید و به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شوند.
۳. با برگ های ریحان آنها را تزئین و سرو کنید.
• تعداد: ۴ نفر
• زمان تهیه: 75 دقیقه
مواد لازم
• ۶ پیمانه هندوانه خرد شده
• یک پیمانه شکر
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• 6 عدد گوجه فرنگی بزرگ و رسیده
• دو قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه
• نمک
طرز تهیه
1. هندوانه خرد شده، شکر و نمک را در یک کاسه بزرگ با یکدیگر مخلوط کنید و 30 دقیقه کنار بگذارید.
2. آب گوجه فرنگی ها را بگیرید تا حدود 4 لیوان مایع به دست بیاید.
3. نیمی از آب گوجه فرنگی و مخلوط هندوانه را داخل غذاساز بریزید تا یکدست شوند. همین کار را با باقی مواد تکرار کنید. به مخلوط به دست آمده، آب لیموترش اضافه کنید و آنها را داخل یک ظرف در بسته داخل فریزیر قرار دهید. هر ساعت یکبار آنها را هم بزنید تا منجمد نشوند و کاملا حالت یخ در بهشت داشته باشند.
• تعداد: یک کیلوگرم
• زمان تهیه: یک ساعت و ۳۵ دقیقه
مواد لازم
• نصف یک عدد هندوانه (حدود ۲.۵ کیلوگرم)
• 3 قاشق غذاخوری نمک
• ¾ پیمانه شکر
• ¾ پیمانه سرکه
• دو عدد رازیانه ستاره ای
طرز تهیه
۱. پوست هندوانه را بگیرید اما توجه داشته باشید یک لایه بسیار باریک از قرمزی آن بماند. پوست سبز آن را نیز بگیرید تا فقط سفیدی داخلی پوست باقی بماند. سپس آنها را به مکعب های دو سانتی متری برش دهید. سپس آنها را داخل یک کاسه بزرگ بریزید.
۲. نمک و سه پیمانه آب را با یکدیگر مخلوط کنید. آنها را روی پوست های هندوانه بریزد و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید. سپس آنها را آبکش کنید.
۳. پوست هندوانه، شکر، سرکه، رازیانه و ¾ پیمانه آب را در قابلمه بزرگی با یکدیگر مخلوط کنید. آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد. از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. سپس به مدت ۲۴ ساعت پیش از استفاده در یخچال قرار دهید.
۴. این ترشی را حداکثر یک هفته می توانید در یخچال نگهداری کنید.
نظر کاربران
حالم بهم خورد
میگو با هندونه ؟؟؟؟؟
اه
مرسی برترینها...
جالب نبود
سلام بد نبود
دوست دارم اون آدمی که این ترکیبات رو با هندونه از خودش در آورده از نزدیک ببینم
چرا میخواید اصالت شب یلدا رو از بین ببرید حالش به همون هندوانه درسته قاچ کردنه این ترکیبات الکی. واقعا چه فکری کردید میگو با هندونه ؟؟؟؟؟؟؟؟
واقعاً که خوشم نیومد
خداوکیلی خودتون اینا را میخورید?????
هندونه وپیاز