دسرهای پرتقالی؛ وافل و بستنی یا کیک و شربت؟
در ادامه آموزشهای پاییزی، امروز طرز تهیه چند دسر پرتقالی را برایتان آماده کرده ایم که امیدواریم از آنها لذت ببرید.
برترینها- الهام مظفری : در ادامه آموزشهای پاییزی، امروز طرز تهیه چند دسر پرتقالی را برایتان آماده کرده ایم که امیدواریم از آنها لذت ببرید.
کیک پوند پرتقالی
مواد لازم:
-
سه چهارم پیمانه کره نرم شده
-
سه چهارم پیمانه آرد جو
-
نصف قاشق چایخوری نمک
-
یک و نیم پیمانه شکر
-
یک قاشق چایخوری وانیل
-
یک پیمانه پودر قند
-
یک و یک چهارم پیمانه آرد ساده
-
یک و نیم قاشق چایخوری بیکینگ پودر
-
یک عدد پرتقال
-
۱۱۰ گرم پنیر خامهای
-
۳ عدد تخم مرغ بزرگ
۲. در یک کاسه دیگر، کره و پنیرخامهای را با درجه متوسط همزن، هم بزنید تا یکدست شوند. مخلوط پرتقال-شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا روشن و پف کرده شود (حدود ۵ دقیقه). وانیل و تخم مرغ را هم اضافه کرده و با سرعت متوسط هم بزنید. مخلوط آرد را اضافه کنید و با درجه کم هم بزنید تا ترکیب شوند. خمیر را داخل قالب بریزید و روی آن را صاف کنید.
وافل با پنیر و مرکبات
- دو پیمانه آرد
- یک چهارم پیمانه شکر
- نصف قاشق چایخوری نمک
- یک چهارم پیمانه کره نرم شده
- اسپری روغن
- دو عدد پرتقال خونی اسلایس شده
- ۴ عدد نارنگی اسلایس شده
- یک و نیم قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- یک و نیم پیمانه شیر
- یک عدد تخم مرغ بزرگ
- یک و نیم پیمانه پنیر ریکوتا
- ۲ عدد پرتقال اسلایس شده
- عسل به مقدار لازم
طرز تهیه:
۱. در یک کاسه بزرگ آرد، شکر، بیکینگ پودر و نمک را ترکیب کنید. در یک کاسه متوسط شیر و کره و تخم مرغ را هم بزنید. مخلوط شیر را داخل مخلوط آرد بریزید و هم بزنید تا ترکیب شوند. اجازه دهید خمیر ۲۰ دقیقه بماند.
۲. قالب وافل را گرم کنید و با اسپری روغن چرب کنید. وافلها را طبق دستورالعمل دستگاه بپزید تا سرخ و ترد شوند.
۳. روی هر وافل پنیر و مرکبات اسلایس شده را قرار داده و روی آن عسل بریزید و میل کنید.
بستنی پرتقالی
مواد لازم:
- ۸ عدد زرده تخم مرغ بزرگ
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- ۶ نوار پوست پرتقال
- یک پیمانه شکر
- دو پیمانه شیر
- دو پیمانه خامه
طرز تهیه:
۱. در یک ماهیتابه متوسط، زردههای تخم مرغ، شکر و نمک را هم بزنید. به تدریج شیر را هم اضافه کنید.
۲. مخلوط روی حرارت متوسط قرار دهید و دائما با یک قاشق چوبی هم بزنید تا کمی غلیظ شود و قاشق را به طور یکنواخت بپوشاند و حالت کشی پیدا کنید (۱۰ تا ۱۲ دقیقه)
۳. پوست پرتقال را به مخلوط اضافه کرده و هم بزنید. سپس در ظرف را ببندید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بماند.
۴. مخلوط را در یک کاسه که روی یخ قرار دارد الک کنید. خامه را اضافه کنید و هم بزنید. اجازه دهید بماند و گاهی هم بزنید تا سرد شود. سپس داخل دستگاه بستنی ساز بریزید و طبق راهنمای دستگاه عمل کنید. سپس مخلوط را داخل ظرف پلاستیکی بریزید و داخل فریزر بگذارید.
مارمالاد پرتقال کلاسیک
مواد لازم:
- ۸ عدد پرتقال (۶ پرتقال خرد شده با پوست و دو عدد پرتقال اسلایس شده)
- یک و نیم لیتر آب
- ۲ عدد لیموی اسلایس شده نازک
- شکر
طرز تهیه:
۱. در یک ماهیتابه بزرگ آب و پرتقالهای پوستدار را بریزید تا جوش بیاید. ۵ دقیقه بپزید. شعله را خاموش کنید و در ظرف را ببندید و ۸ ساعت در یخچال بگذارید.
۲. یک بشقاب را در فریزر بگذارید. در مخلوط پرتقال را بردارید و روی حرارت متوسط به بالا بگذارید تا کمی جوش بزند. حدود ۲۰ دقیقه بپزید تا کلفتترین پوستها هم نرم شوند. مخلوط را پیمانه کنید و دوباره به ماهیتابه برگردانید. به ازای هر پیمانه از مخلوط، سه چهارم پیمانه شکر اضافه کنید.
۳. مخلوط را بجوشانید و گاهی هم بزنید. حدود ۲۰ دقیقه بپزید. برای اینکه ببینید مارمالاد آماده شده یا نه: یک قاشق از آن را روی بشقاب یخ زده بریزید. اگر یا انگشت به آن زدید و حس کردید یک غشای نازک دور آن ایجاد شده، مارمالاد آماده است. اما اگر پخش شد، اجازه دهید باز هم بپزد و چند دقیقه بعد دوباره تست کنید.
کیک بادام و پرتقال
مواد لازم:
- ۲ عدد پرتقال کوچک تمیز شسته شده
- ۴ عدد تخم مرغ ۵۰ گرمی
- ۲۲۰ گرم پودر قند
- ۱۰۰ گرم پودر بادام
- یک قاشق چایخوری وانیل
- ۸۰ گرم آرد کامل
- ۷۵ گرم آرد
مواد لازم برای شربت پرتقال:
- آب و پوست یک عدد پرتقال
- ۱۲۵ میلی لیتر یا نصف پیمانه آب
- پوست پرتقال اضافی برای تزئین
طرز تهیه:
۱. پرتقالها را در یک ماهیتابه متوسط قرار داده و روی آن آب بریزید. در ظرف را گذاشته و بجوشانید. حرارت را کم کنید و حدود دو ساعت بپزید یا تا وقتی پرتقالها کاملا نرم شوند. سپس آبکش کنید و کنار بگذارید تا کاملا سرد شوند.
۲. دمای فر را روی ۱۶۰ درجه تنظیم و روشن کنید. یک قالب گرد به عمق ۷ سانتیمتر را چرب کنید و کف و دور آن را با کاغذ نسوز بپوشانید. پرتقالها را در یک مخلوط کن بریزید تا کاملا پوره شوند. سپس در کاسه بریزید و کنار بگذارید.
۳. با همزن برقی تخم مرغها و شکر را در یک کاسه بزرگ روی حرارت متوسط به بالا، ۸ تا ۱۰ دقیقه ترکیب کنید تا مخلوط غلیظ و روشن شود. با یک قاشق فلزی بزرگ، پودر بادام و وانیل را اضافه کنید. پوره پرتقال را هم اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند. آردها را افزوده و ترکیب کنید.
۴. مخلوط را داخل قالب بریزید و روی آن را صاف کنید. ۴۵ دقیقه در فر بپزید یا تا وقتی که خلال دندان از مرکز کیک تمیز بیرون بیاید. ۱۰ دقیقه کیک را کنار بگذارید تا سرد شود.
۵. در این مدت، شربت پرتقال را درست کنید. به این صورت که پوست و آب پرتقال، آب و نصف پیمانه شکر را در یک ماهیتابه متوسط بریزید و روی حرارت کم بگذارید و هم بزنید تا شکر حل شود. حرارت را کمی زیاد کنید تا ۷-۸ دقیقه قل بزند یا تا وقتی مخلوط نصف شود.
۶. با چنگال بزرگ سوراخهایی سراسر کیک ایجاد کرده و شربت را روی کیک بریزید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند تا شربت جذب شود سپس با پوست پرتقال تزئین و میل کنید.
نظر کاربران
آرد کامل و آرد فرقش چیه؟