۸۰۰۸۰۱
۱ نظر
۵۴۳۱
۱ نظر
۵۴۳۱
پ

دستور پخت خورش جعفری؛ غذای خوشمزه گیلانی‌ها

خورش جعفری یا خورش جعفری قرمه، از غذا‌های سنتی استان گیلان است که دارای طعم بسیار خوبی است و با ذائقه‌های مختلف سازگار است.

برترین ها: خورش جعفری یا خورش جعفری قرمه، از غذاهای سنتی استان گیلان است. یکی از جاذبه های توریستی استان های شمالی کشور، غذاهای رنگارنگ و خوش عطر و بوی این منطقه است که همواره مورد توجه مسافرین و گردشگران واقع می‌شود.

خورش جعفری یکی از همین غذاهاست که دارای طعم بسیار خوبی است و با ذائقه‌های مختلف سازگار است.

استفاده از آبغوره به عنوان چاشنی این غذا طعم جالبی به آن داده است و مورد توجه افرادی که به غذاهای ترش علاقه دارند، واقع می‌شود.

خورش جعفری را با موادی از جمله گوشت گوساله، بادمجان و البته جعفری تازه درست می‌کنند. در ادامه با ما همراه باشید تا طرز تهیه خورش جعفری را با هم مرور کنیم.

مواد لازم

  • گوشت گوساله چرخ کرده: ۵۰۰ گرم
  • جعفری و تره شسته و ساطوری شده: ۲۵۰ گرم
  • بادمجان قلمی: ۴ عدد
  • پیاز: یک عدد متوسط رنده شده
  • آبغوره: یک فنجان
  • روغن: به میزان دلخواه
  • نمک: به میزان دلخواه
  • فلفل: به میزان دلخواه

دستور پخت خورش جعفری؛ غذای خوشمزه گیلانی‌ها

دستور تهیه

۱. پیش از هر چیز بادمجان‌ها را پوست بگیرید. روی آن‌ها نمک بپاشید تا تلخی آنها گرفته شود. اینکار حدود نیم ساعت زمان نیاز دارد. سپس بادمجان ها را بشویید و خشک کنید.

۲. برای شروع کار تره و جعفری که از قبل ساطوری شده را با مقداری روغن داخل قابلمه بریزید و با شعله متوسط تفت دهید. پس از حدود ۸ دقیقه، ۲ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید به مدت نیم ساعت بجوشد.

۳. پیاز رنده شده و گوشت چرخ کرده را داخل ظرفی بریزید و نمک و فلفل را نیز به آن‌ها اضافه کنید. مواد را با دست ورز دهید تا کاملا مخلوط و یک دست شوند.

۴. سپس با استفاده از مواد به دست آمده، گلوله‌هایی به اندازه یک گردوی کوچک درست کنید و با مقداری روغن داخل تابه تفت دهید. شعله گاز را طوری تنظیم کنید که کوفته‌ها کمی سرخ شوند. در حین انجام این کار، کوفته‌ها را با قاشق جابجا کنید تا همه طرف آن‌ها یکنواخت سرخ شده و طلایی شود.

۵. پس از طلایی شدن کوفته‌ها، آنها را به خورش اضافه کنید، سپس زیر قابلمه را روشن کنید تا محتویات آن با شعله متوسط بپزد.

۶. در این فاصله بادمجان‌ها را داخل تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید و پس از اتمام فرآیند سرخ شدن، روغن آن‌ها را بگیرید و کنار بگذارید.

۷. در ۱۰ دقیقه آخر پخت خورش، چاشنی و ادویه ها یعنی نمک، فلفل و آبغوره را به اندازه دلخواه اضافه کنید. در حین اضافه کردن چاشنی چند بار خورش را بچشید تا از اندازه بودن مقدار طعم دهنده‌ها اطمینان حاصل کنید.

۸. پس از اینکه پخت خورش کامل شد و اصطلاحا به روغن افتاد، آن را برای سرو به ظرف مناسبی انتقال دهید. بادمجان‌های سرخ شده را روی خورش قرار دهید تا غذای شما کامل شود و نیز جلوه زیبایی داشته باشد.

نکات

۱. این خورش را می‌توانید با نان یا کته سرو کنید.

۲. در صورتی تمایل می‌توانید به جای کوفته‌های گوشت، از گوشت خورشی نیز استفاده کنید.

۳. اگر تمایل دارید می‌توانید در این غذا از ۱۰۰ گرم لوبیای چشم بلبلی هم استفاده کنید.

۴. می‌توانید پس از سرخ کردن بادمجان‌ها و هنگامی که چند دقیقه از پخت خورش باقی مانده، آنها را داخل ظرف خورش بریزید. اما دقت داشته باشید که بادمجان‌ها نباید له شوند.

۵. بخارپز کردن سبزیجات روش بهتری برای طبخ آنهاست و باعث می شود تا میزان کمتری از ویتامین های مفید سبزی از بین برود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • حدیث

    وای این غذا خیلی خوشمزس. حتما امتحان کنید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج