غذاهای خوشمزه شمالی (۲)
غذاهای شمالی بسیار خوشمزه و پرطرفدار هستند. در بیشتر غذاهای شمالی سیر، سبزیجات، تخممرغ، گردو و رب انار وجود دارند. از جمله غذاهای محلی شمال (به ویژه گیلان) می توان به اناربیج، ششانداز، شیرین تره، چخرتمه، نازخاتون، لونگی، خولی آش و ... اشاره کرد.
البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند. در این مطلب سریالی و ادامهدار، چندین غذای شمالی را به شما آموزش داده ایم. امید که مورد توجه قرار گیرد.
مواد لازم
• یک کیلوگرم سبزی (جعفری، گشنیز، اسفناج ، تره، چغندر)
• نصف پیمانه برنج
• ۱۰۰ گرم آرد برنج
• 1 بوته سیر
• ۳ تا ۴ عدد تخم مرغ
• آب نارنج یا آب انار
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
طرز تهیه
1. برنج را از شب قبل خیس کنید. سپس سبزی ها را ریز خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. سپس برنج خیس خورده و یک لیوان آب را به سبزی خرد شده اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سبزی و برنج کاملا پخته شوند.
2. سیر را خرد و با زردچوبه و روغن سرخ کنید. آن را با کمی نمک و فلفل به مخلوط برنج اضافه کنید.
3. مقداری آرد برنج را در آب نارنج یا آب انار حل کنید و به تدریج به خورش اضافه کنید. این کار باعث لعابدار شدن خورشت میشود.
4. در آخر، تخممرغ ها را اضافه کنید.
• ۴۵۰ گرم پودر قند
• 300 گرم روغن جامد
• ۱۰۰ گرم روغن مایع
• 6 عدد تخم مرغ
• ۱/۸ قاشق چایخوری وانیل
• 250 میلی لیتر شیر
• ۸۵۰ گرم آرد شیرینیپزی
• 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
• قاشق غذاخوری پودر کاکائو
• 350 گرم گردوی خرد شده
• ۳۵۰ گرم کشمش پلویی
طرز تهیه
1. فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید. بیکینگ پودر و آرد را الک کنید و کنار بگذارید.
2. روغن جامد و پودر قند را با همزن برقی هم بزنید تا یکدست و لطیف شود. سپس روغن مایع را اضافه کنید و سه دقیقه دیگر هم بزنید. تخم مرغ ها را تکتک اضافه کنید و هر کدام را یک دقیقه با همزن برقی هم بزنید.
3. وانیل و شیر را اضافه کنید. به آرامی مخلوط آرد را اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله آخر نیز پودر کاکائو را اضافه کنید و هم بزنید.
4. گردوی خرد شده و کشمش را اضافه کنید و با چنگال هم بزنید.
5. سینی فر را چرب کنید یا یک لایه کاغذ روغنی روی آن قرار دهید. با قاشق مقداری از مواد به دست آمده را با فاصله 6 تا 7 سانتیمتر از یکدیگر روی سینی فر بریزید. آنها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند.
• 2 پیمانه باقالی پوست کنده
• یک عدد سیب زمینی متوسط
• یک عدد پیاز کوچک
• ۳ تا ۴ حبه سیر
• 2 تا 3 عدد تخم مرغ
• ۲ قاشق غذاخوری شوید خشک
• نمک، فلفل سیاه و زرچوبه
طرز تهیه
۱. باقالی ها را بشویید و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا کاملا خشک شوند. سپس آن را به همراه سیب زمینی، سیر و پیاز داخل غذاساز بریزید و خرد کنید.
۲. مواد را داخل کاسه بریزید. شوید نمک، فلفل سیاه و زرچوبه و ۲ عدد تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید. در صورت نیاز یک عدد تخم مرغ دیگر نیز اضافه کنید.
۳. داخل تابه متوسط روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. مواد را داخل روغن بریزید. شعله را کم کنید. در تابه را بگذارید تا پخته و طلایی شود. سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر کوکو نیز طلایی شود.
• سبزی: جعفری، گشنیز، تره، چغندر، شوید، نعنا، خالواش و چوچاق
• ۵۰۰ گرم مرغ
• ۱ حبه سیر
• یک پیمانه آبغوره
• نمک،فلفل و زردچوبه
• ۲ عدد تخم مرغ
• ۱ پیمانه لپه
طرز تهیه
1. لپه را از شب قبل خیس کنید.
2. سبزی را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را سرخ کنید و کنار بگذارید.
3. در یک قابلمه متوسط، لپه، مرغ و سیر را به همراه ادویه بپزید. پس از اینکه جوش آمد، آبغوره و سبزی را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید تا مواد نیمجوش بپزند و به اصطلاح به روغن بیفتد.
4. هنگامی که غذا جا افتاد، ۲ عدد تخم مرغ را در گوشه خورشت می شکنیم. اگر دوست داشته باشید می توانید تخم مرغ را هم بزنید.
مواد لازم
• ۴٠۰ گرم گوشت
• ۱ عدد پیاز بزرگ
• ۱ پیمانه گوجه فرنگی خرد شده
• ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
• ¼ قاشق چایخوری دارچین
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
طرز تهیه
1. پیاز را خلالی خرد و در تابه با روغن و زردچوبه سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شود. سپس، گوشت های خرد شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.
2. پس از اینکه رنگ گوشت ها تغییر کرد، نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و ۱ پیمانه گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. شعله را کم کنید تا گوجه فرنگی ها پخته و له شوند.
3. در کنار این غذا می توانید سیب زمینی سرخ شده بگذارید و با ماست سرو کنید.
نظر کاربران
اون كلوچه فومنه كه عكسشو گذاشتيد نه كلوچه كشمش و گردو .
خوب بود
من یه گیلانی هستم و هرگز ندیدم این غذاها به این روش پخت بشوند. فکر کنم نویسنده خودش این جوری می پزه و ربطی به گیلان نداره.
پاسخ ها
اي ول . مامان منم اين مدلي غذاهاي شمالي رو درست نمي كنه . كلا تو هيچ دستور غذاي گيلاني كه تخم مرغ داره تخم مرغ رو هم نميزنن مخوصا تو باقالا قاتوق. تخم مرغ رو درسته ميشكونن توش هم هم نميزنن كه مثل تخم مرغ پخته درسته دربياد .
باور کنید ما هم شمالی هستیم اما این غذاها رو این طور درست نمی کنیم. به نظر می رسه که این غذاها مال شمال یه کشور یا یه کره دیگست...
دوست خوبم غذاهایی شما گیلانیها هر جور درست بشه عالیه
وای دهنم آب افتاد دلم ترشی تره خواست باقالاقاتق با ماهی شور واییی
کلوچه یکی از شیرینیهای سنتی گیلانه.کلوچه فومن(که عکسش رو گذاشتین)وکلوچه لاهیجان.شیرینیهای دیگری مثل رشته خشکار،جوکول فیار و...هم کاملا سنتی گیلانند.
در ضمن تنها در کتب آشپزی غیر گیلانی مرغ ترش رو با لپه درست میکنند و تصور میکنم نویسنده محترم به این کتب آشپزی مراجعه کرده.
تو غذاى آخرى اون گل هاى روى غذا چيه؟
پاسخ ها
نیمرو رو با قالب به این شکل بریدن.
واویشکا با گوشت چرخ کرده خوشمزه تره
اسم اون کلوچه ها کوکی هست.
مرغ ترش با لپه؟:|
پس گردوی اسیاب شده و رب انارش کو-_-
غذای شمالیِ ترش بدون رب انار اخه مگه میشه
پاسخ ها
دوست عزیز خورشت مرغ ترش که گردو نداره!!! مگه جوجه ترشه؟!