لاه ماجون، معروف به «پیتزای ترکیه ای»
"لاه ماجون"، مخفف کلمه "لحم عجین"، به معنای "گوشت و خمیر" است که از خمیر گرد و نازکی تشکیل می شود و روی آن گوشت چرخ کرده و سبزیجات خرد شده مانند پیاز، گوجه فرنگی و جعفری می ریزند و می پزند. معمولاً روی آن لیموی تازه می ریزند.
برترین ها: "لاه ماجون"، مخفف کلمه "لحم عجین"، به معنای "گوشت و خمیر" است که از خمیر گرد و نازکی تشکیل می شود و روی آن گوشت چرخ کرده و سبزیجات خرد شده مانند پیاز، گوجه فرنگی و جعفری می ریزند و می پزند. معمولاً روی آن لیموی تازه می ریزند و آن را لوله کرده و با ترشی، گوجه فرنگی، فلفل، پیاز، کاهو و بادمجان کبابی به همراه دوغ میل می کنند.
مواد لازم برای خمیر لاه ماجون:
· ۵ فنجان آرد
· یک و نیم فنجان شیر (یا آب)
· یک چهارم فنجان روغن نباتی
· ۳ قاشق چایخوری نمک
· ۱ قاشق چایخوری شکر
· یک و نیم بسته کوچک مایه خمیر (۱۰ گرم)
دستور تهیه خمیر:
همه مواد خمیر را در کاسه یا میکسر مخلوط کنید. حدود ۵ دقیقه با دست ورز دهید و بگذارید دو ساعت بماند. خمیر لاه ماجون مانند خمیر پیتزا نیست که بتوان گفت بخش اصلی غذا را تشکیل می دهد. نکته مهم در تهیه لاه ماجون مخلوط گوشتی آن است، نه خمیر. در حالیکه خمیر را گذاشته اید تا ور بیاید، مخلوط گوشت را آماده کنید.
مواد لازم برای مخلوط گوشت:
· نیم کیلوگرم گوشت چرخ کرده
· ۱ عدد فلفل قرمز
· نصف فلفل سبز
· ۲ عدد گوجه فرنگی
· ۱ عدد پیاز بزرگ یا ۲ عدد پیاز متوسط
· ۱ قاشق چایخوری رب گوجه فرنگی
· ۲ قاشق چایخوری پودر پاپریکا
· یک و نیم قاشق چایخوری زیره آسیاب شده
· یک و نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه
· ۲ قاشق چایخوری نمک
· کمی جعفری
· یک و نیم فنجان روغن زیتون
دستور تهیه:
۱. فلفل، گوجه فرنگی، جعفری و پیاز را در مخلوط کن بریزید و بزنید تا همه چیز خوب خرد شود.
۲. جعفری را هم اضافه کنید و مخلوط کنید.
۳. این مخلوط باید غلظتی بین غلظت رب و سس داشته باشد.
۴. حالا رب، روغن زیتون و ادویه را به گوشت اضافه کنید و با دستتان مخلوط کنید تا یکنواخت شود.
۵. بدین ترتیب همه مواد را مخلوط کنید و آماده کنید.
۶. وقتی خمیر ور آمد، آن را به گلوله های مساوی تقسیم کنید. اندازه این گلوله ها به اندازه دلخواه لاه ماجون شما بستگی دارد. می توانید اندازه آنها را کمی بزرگتر از توپ پینگ پنگ بگیرید. روی گلوله ها را بپوشانید تا خشک نشوند.
۷. روی سطح صافی آرد بپاشید و با وردنه گلوله ها را باز کنید. خمیر لاه ماجون باید خیلی نازک و در حد ۲ میلیمتر باشد. مواد روی آن نیز نباید زیاد باشد. پس یک قاشق از مخلوط یا کمی بیشتر، برای هر گلوله خمیر کافی است. با قاشق مواد را روی خمیر پهن کنید.
۸. در حالت ایده آل لاه ماجون باید در تنور پخته شود. اگر امکان پخت در تنور ندارید، داخل پیتزاپز یا فر بپزید. فر را روی دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت تنظیم کنید و لاه ماجون ها را حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید. در پیتزاپر حدود ۳ دقیقه بپزید.
۹. برای سرو کردن آنها، رویشان آب لیموی تازه بچکانید و روی آن سالاد سبزیجات ریخته و لوله کنید و میل کنید.
نظر کاربران
من این غذارو خوردم فوق العاده خوشمزه ست با این که من گوشت دوست ندارم اما ترکیباتش مزه شو عالی میکنه ممنون که طرز پختشو گذاشتین
حتما درستش كنيد خيلي خوشمزه است من توى لبنان اين غذا رو خوردم عاليه.
یک سوال دارم . گوشت چرخ کرده باید خام باشه؟ آخه با این زمان کم میپزه گوشت؟
آقا خانمممممممم من سوال کردم چاپ نشد پرسیدم گوشتش باید سرخ شده باشه یا خام وقتی با مواد مخلوط میشه
پاسخ ها
خام
قبلش سرخ کن مگه خام میشه آخه !
نخیر خام. مگه تو عکس نمی بینی؟ وقتی تو فر میذاری خوب می پزه.
بابا جاااان لطفا یه کارشناس جواب بده نه سلیقه ای
پاسخ ها
من توی تیریز و تو رستوران ترکیه ای طرز تهیه اش رو دیدم و خام میریزن، البته خیلی لایه ای نازکی هستش که زود میپزه البته نه به این زودی که اینجا نوشته، زمان پخت رو خودتون تنظیم کنید بهتره.
من تو استامبول بارها این غذا رو خوردم . گوشت به همراه پیاز سرخ شده است و خودم تو خونه بارها این غزا رو درست کردم.
سلام لطفا مقادیر رو به گرم یا پیمانه های استاندارد ذکر کنین
چه اندازه دقیقی میتونه برای فنجان وجود داشته باشه؟
عالئییییییییی
عزیزان مثل هر غذایی فوت و فن دارد مثلا گوشت خیلی مهم است که مثل کاری که برای کباب کوبیده میکنیم مزه دار باشد یعنی مغز ران که خشک است جالب نمیشه باید با چربی هاای دنده گوسفندی گوشت ابگوشتی. چرب و...باشد و االبته جعفری ریز شده از فوت های مهمه کمی بعد از پختن لایش میریزیم بجز داخل مواد و اینم مهمه که پیاذ را خیلی نازک خلالی بجز برای مواد برای لای ساندویچ اماده ببریم نازگ برش زدن موثره و اگه
و کلا در ترکیه لای دونر و هر کبابی جعفری تازه و پیاز نازک برش زده را که رویش قبلا کمی سرکه ریخته باشیم و مونده میگذارند و لیموو همم لیمو های خارجی بزرگ که کم ترش هستند مناسبه لیمویهای کوچک و بسیار ترش ما جالبش نمیکنه و اینکه داغ سرو بشه هم مثل ساندویچ پیچ و هم مثل پیتزا برش زده در بشقاب سرو بشه داغ و نوشیدنیش هم دوغه همون ایران خودمون دیجه... نوش جان من که از پیتزا بیشتر حیرونشم اما یادتون نره گوشت کیفیتش خیلی مهمه خشک و بی خاصیت نباشه بعد اینکه مثل پیتزا یکی نمیخورن معمولا سه چهار یا مثل من نمره نشده پنج ...برو بالا نگران نپختن نباشید که نازک و زود میپزه اگه گیر بدید خشک میشه و به لعنت خدا نمی ارذه فر داریش ه
مهمه اصلش فر م
و مراحل مثل پخت بربریه فر خونگی چون زیرش اجری نیست مثل فر فابریک بربری فرم نمیشه باید خلاصه ذوق نشون داد لااقل گیر ندید که مغز پخت نشد و ایرانی بازی که مادر گوشتو به نکاح خودمون در اوریم شرمنده موفق باشید ساق گالین مخلوط کمی ابداره شاید بخاطراب گوجه خمیرو رو پاروی ببربری میذارن موادو یه مشت بر میدارن میکشن روش
شما پس اول خمیرو کار بزاارین بعد محکم بکشین رو خمیر تا مجبور نباشین دوباره برش دارید بهتره نمونه کوچیک بپزین امتحان و بعد اوستا بازی کنید والا تجربه جالبی نشه شاید دیگه باهاش رفاقت نکنین که رفیق بی کلک لاه ماجونه بار اول تجربه ما تبدیل شد به ابرو رفتن ششد مثل فیبر از ما گفتن اما خوب در بیاد اگه بپرسنن پیتذا یا لاه ماجون میگین با اختلاف هزار تا پیتزا ی گوش درازا که بنده از تبارشونم دور از شما البت
كسي ميدونه از اين مقدار موادچند تا لاه معجون به دست مياد؟؟
من این غذا رو تو شهر جقجقه خوردم عالیه
پاسخ ها
شهرجقجقه هم اول برای مردم مشخص کنید بعدش آیتم لاهماجون