چطور سبزیجات را کبابی کنیم
کباب کردن سبزیجات در فر باعث می شود تا حالت کاراملی پیدا کنند، بیرون آنها برشته و داخلشان آبدار بماند و طعم خود را حفظ کنند. این روش برای تهیه و پخت سبزیجات مناسب است و بهترین مزیت آن این است که سالم و بدون روغن و چربی است.
برترین ها: کباب کردن سبزیجات در فر باعث می شود تا حالت کاراملی پیدا کنند، بیرون آنها برشته و داخلشان آبدار بماند و طعم خود را حفظ کنند. این روش برای تهیه و پخت سبزیجات هم برای دونفر و هم برای گروهی از مهمانان مناسب است و بهترین مزیت آن این است که سالم و بدون روغن و چربی است.
برای آشنایی با روش کباب کردن سبزیجات به بهترین شکل ممکن با ما همراه باشید.
سبزیجات دلخواه را انتخاب کنید
بسیاری از سبزیجات را می توان کبابی کرد و از طعم دودی آنها به جای چرب و روغنی بودنشان لذت برد. از جمله این سبزیجات می وان به پیاز، سیب زمینی، هویج و دیگر سبزیجات ریشه ای اشاره کرد. البته سبزیجاتی همچون نخود فرنگی، کلم بروکلی و دیگر سبزیجات سبز برای کباب کردن چندان مناسب نیستند زیرا پوست سبز آنها می سوزد و دانه های میانی پخته نمی شوند. بهترین روش برای کباب کردن سبزیجات این است که از انواع رنگی استفاده کنید تا پخته و خوش رنگ و شکل باشند.
روش کباب کردن
فر را با دمای ۲۳۵ درجه سانتی گراد گرم کنید. سبزیجات باید در دمای بالا کبابی شوند تا ترد بودن و حالت کاراملی خود را حفظ کنند. اگر دمای فر کم باشد، سبزیجات بیش از اندازه پخته می شوند و دیگر به آن رنگ طلایی و برشته دلخواه نمی رسند.
بهرین ظرف برای برشته کردن سبزیجات، تابه یا ظرف مستطیلی مقاوم در برابر حرارت با اندازه ۳۳x۲۳x۵ سانتی متر است اما می توانید آنها را روی سینی تا توری فر نیز بچینید. برای اینکه این کار تمیز انجام شود و شیره سبزیجات نچکد و داخل فر را کثیف نکند، یک لایه ورقه آلومینیومی کف آن پهن کنید.
در نظر داشته باشید که نباید ظرف یا سینی را مملو از سبزیجات کنید زیرا به جای برشته شدن، بخار پز می شوند و دیگر ترد نیستند. اگر دوست داشته باشید، می توانید در کنار سبزیجات دلخواه یک کله سیر با پوست، آویشن تازه و رزماری نیز قرار دهید.
برای اینکه سبزیجات بی طعم و مزه نباشند، داخل روغن کمی نمک و فلفل بزنید و آنها را روی سبزیجات بمالید. یا آنها را تا خام هستند داخل کاسه بریزید، نمک و فلفل و هر ادویه ای که دوست دارید را به همراه کمی روغن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد روغنی و مزه دار شوند. حتی می توانید سیر رنده کنید و به همراه سبزیجات معطر به سبزیجات خام اضافه کنید تا طعم دلخواه به دست بیاید.
بدون اینکه روی سبزیجات را بپوشانید، به مدت ۳۰ دقیقه آنها را داخل فر برشته کنید. سینی فر را خارج کنید، سبزیجات را جابه جا کنید و هم بزنید و دوباره به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه داخل فر قرار دهید تا برشته و طلایی شوند. زمان پخته آنها به سلیقه و ذائقه شما و نوع سبزیجاتی که انتخاب کرده اید، بستگی دارد.
در پایین انواع سبزیجات، روش آماده سازی و زمان تهیه آنها در دمای ۲۳۵ درجه سانتی گراد را ذکر کرده ایم تا برشته، کاراملی و کاملا ترد و پخته شوند.
سبزیجات |
روش آماده سازی |
زمان برشته و طلایی شدن در دمای 235 درجه سانتی گراد |
هویج |
آنها را تمیز بشویید و پوست بگیرید. سپس به اندازه لقمه هایی به اندازه دهان یا خلالی برش دهید. |
40 تا 45 دقیقه (هویج های خلالی سریع تر پخته می شوند) |
زردک |
آنها را تمیز بشویید و پوست بگیرید. سپس به اندازه لقمه های دهان یا خلالی برش دهید. |
۴۰ تا ۴۵ دقیقه (هویج های خلالی سریع تر پخته می شوند) |
سیب زمینی |
سیب زمینی های کوچک را چهار قاچ کنید. انواع بزرگ را به قطعات کوچک تر تقسیم کنید. لازم نیست پوست سیب زمینی ها را بگیرید. اما پس از پختن پوست آنها را جدا کنید. |
40 تا 45 دقیقه |
سیب زمینی شیرین |
آنها را تمیز بشویید و پوست بگیرید. سپس به اندازه لقمه هایی به اندازه دهان یا خلالی برش دهید. |
40 تا 45 دقیقه |
پیاز |
آنها را پوست بگیرید و خلالی کنید |
|
رازیانه |
ساقه ها را پوست بگیرید و باریک خرد کنید. حباب های بالای آن را نیز خلالی برش دهید. |
30 تا 40 دقیقه |
کلم دکمه ای |
ساقه و برگ های آنها را جدا کنید. تمیز بشویید. آنها را خلالی و بلند برش دهید. |
۳۰ تا ۴۰ دقیقه (اگر احساس کردید در حال سوختن هستند، دور آنها فویل بپیچید) |
چغندر قند |
پوست چغندرها را بگیرید. سر و ته آن را بگیرید. در صورت تمایل، آنها رابه اندازه های کوچک یابزرگ تقسیم کنید. بهترین حالت، مکعب های سه سانتی متری است. |
30 تا 40 دقیقه (اگر احساس کردید در حال سوختن هستند، دورآنها فویل بپیچید) |
گوجه فرنگی گیلاسی |
آنها را بشویید و از وسط نصف کنید. |
20 تا 30 دقیقه |
کدود سبز یا کدو زرد تابستانی |
آنها را بشویید و چهار قاچ کنید. |
10 تا 15 دقیقه |
بادمجان باریک و کوچک |
آنها را بشویید، پوست بگیرید و باریک برش دهید. |
|
فلفل دلمه ای |
آنها را بشویید، تخم آنها را خارج کنید و به قطعه های کوچک تقسیم کنید. فلفل های کوچک را درسته بپزید و سپس تخم هایشان را خارج کنید. |
10 تا 15 دقیقه |
مارچوبه |
بخش های اضافه آن را بگیرید از طول نصف کنید و بشویید و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا خشک شوند. |
10 تا 15 دقیقه |
گل کلم |
آن را بشویید، برگ ها را جدا کنید سپس آن را به گلچه های کوچک تقسیم کنید. |
10 تا 15 دقیقه |
ارسال نظر