۷۱۴۰۹۰
۳ نظر
۵۴۶۲
۳ نظر
۵۴۶۲
پ

دو نوع نوشیدنی خوشمزه با دانه چیا

چیا (نام انگلیسی: Chia) گیاهی یک ساله از خانواده نعناعیان است. این گیاه را برای مصرف دانه آن می کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

مجله سرآشپز - سمیه دیندار:

چیا چیست؟

چیا (نام انگلیسی: Chia) گیاهی یک ساله از خانواده نعناعیان است. این گیاه را برای مصرف دانه آن می کارند، گرچه خود گیاه کاربرد تزئینی هم دارد.

دو نوع نوشیدنی خوشمزه با دانه چیا

چیا از نظر تجاری بیشتر به علت دانه های آن کاشته می شود. دانه های چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است. از دانه های چیا می توان 25 تا 30 درصد روغن استخراج کرد. روغن دانه های چیا تشکیل شده است از حدود 55 درصد امگا 3، هجده درصد امگا 6، حدود شش درصد امگا 9 و حدود 10 درصد چربی های اشباع شده. به طور معمول، دانه های چیا به شکل بیضی کوچک هستند با قطر حدود یک میلی متر.

دانه های چیا در رنگ های گوناگون از جمله قهوه ای، خاکستری، سفید، سیاه و سفید، و لکه لکه رنگ نیز یافت می شوند. دانه های چیا آبدوست هستند و قادرند تا 12 برابر وزن خود را آب جذب کنند. اغلب دانه چیا با بذر ریحان و تخم شربتی اشتباه گرفته می شود. در حالی که هر سه متفاوت از یکدیگرند.

خواص دانه چیا

به دلیل ژله ای شدن دانه های چیا و آب در معده حجم بیشتری را می گیرد و احساس سیری ایجاد می کند. چیا دارای خواص آنتی اکسیدانی بالایی بوده و برای سلامتی و زیبایی پوست بسیار مفید است. آنتی اکسیدان از سرطان جلوگیری کرده و پیری را به تاخیر می اندازد. دانه های چیا نه تنها منبع فوق العاده برای مواد معدنی مهمی چون آهن و کلسیم در نظر گرفته می شوند، بلکه دارای مقادیر زیادی منیزیم و منگنز نیز هستند.

تفاوت چیا و تخم شربتی

دانه های چیا با تخم شربتی (بذر گیاه ریحان) تفاوت داشته و هر کدام خاصیت جداگانه ای دارند. در ایران تخم شربتی از قدیم در نوشیدنی های خنک برای برطرف کردن عطش در فصل تابستان استفاده می شود. گاهی تخم شربتی به اشتباه به عنوان دانه های چیا خریداری شده و مورد استفاده قرار می گیرد، یا خواص مربوط به دانه های چیا به تخم شربتی نسبت داده می شود که درست نیست.

تنها شباهت دانه چیا با تخم شربتی لعابدار شدن هر دو است، ولی مهم خواص دانه ها است که با هم فرق دارند. همچنین باید توجه داشت که طعم دانه چیا و دانه ریحان به هم نزدیک است و به همین سبب گاهی به عنوان تخم شربتی به فروش می رسد.

چیا فرسکا

مواد مورد نیاز:

  • آب نارگیل: ۲ پیمانه
    آب لیمو ترش: 4 قاشق سوپ خوری
    دانه چیا: ۱ قاشق سوپ خوری

دو نوع نوشیدنی خوشمزه با دانه چیا

روش تهیه:

۱. آب نارگیل، آب لیموترش (یا آب آناناس) و دانه چیا را با هم مخلوط کرده و سرو کنید (در صورت تمایل نیز می توانید به آن یخ بیفزایید.)

لیموناد آلبالو

مواد مورد نیاز:

  • آب آلبالو: سه چهارم پیمانه
    آب نارگیل: ۲ پیمانه
    آب لیموترش تازه: یک سوم پیمانه
    عسل: ۳ قاشق سوپ خوری
    دانه چیا: 4 قاشق سوپ خوری

دو نوع نوشیدنی خوشمزه با دانه چیا

روش تهیه:

۱. آب نارگیل، آب لیموترش تازه، آب آلبالو (یا ۱ پیمانه پوره آلبالو)، عسل و دانه چیا را داخل پارچی ریخته و با هم مخلوط کنید.

۲. پارچ حاوی مواد را به مدت ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید و هر ۵ دقیقه آن را با استفاده از قاشقی هم بزنید.

۳. لیموناد را داخل لیوان به دلخواه سرو کنید.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اینکه همون تخم شربتی خودمونه

  • نرگس

    دانه چیا خیلی درشت تر از تخم شربتی هست مخصوصا وقتی در آب خیس بخوره حسابی بزرگ میشه

  • ساغر جلیلی

    عطاری هادارن ؟؟

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج