طرز تهیه شور خوشمزه خانگی
به نظر من از بین همهی ترشیها، شور یه چیز دیگه است اون تردی که کلم و هویج و کرفس دارن وقتی میان زیر دندونت حرف ندارن، اصلا مزه غذاها وقتی همراه شور خورده میشن چند برابر خوشمزهتر میشه. پس حالا که پاییزه و کلم و هویجم فراوونن پاشین دست به کار بشین و یه شور خوشمزه خونگی درست کنین.
وبسایت دونفره: به نظر من از بین همهی ترشیها، شور یه چیز دیگه است اون تردی که کلم و هویج و کرفس دارن وقتی میان زیر دندونت حرف ندارن، اصلا مزه غذاها وقتی همراه شور خورده میشن چند برابر خوشمزهتر میشه. پس حالا که پاییزه و کلم و هویجم فراوونن پاشین دست به کار بشین و یه شور خوشمزه خونگی درست کنین.
مواد لازم:
- گلکلم: ۱ کیلو
- هویج: ۵۰۰ گرم
- ساقه کرفس: ۳۰۰ گرم
- خیار قلمی: ۵۰۰ گرم
- فلفل سبز: حدود ۱۰۰ گرم
- سیر: ۲ بوته
- ترخون تازه: ۲۰۰ گرم
- سرکه سفید: به مقدار لازم
- نمک: به مقدار لازم
مراحل تهیه:
۱. در ابتدا کلم هارو گل گل از هم جدا کرده و بعد از اینکه خوب شستیمشون روی یه پارچه تمیز پهنشون میکنیم تا کاملا خشک بشن.
۲. حالا کرفس و هویج هارو هم شسته حلقه حلقه میکنیم و میذاریم تا خشک بشن. حلقههای کرفس و هویج نباید خیلی نازک باشن.
۳. میتونین فلفل سبز هارو خیلی تند یا با تندی کمتر انتخاب کنین و مقداری هم که استفاده میکنین باز به سلیقه خودتون بستگی داره حالا فلفل سبزها و خیارهارو هم میشورین و میذارین تا کاملا خشک بشن در صورتی که خیار رو قلمی انتخاب کنین دیگه احتیاجی به خورد کردنشون نیست و میتونین درسته داخل شور ازش استفاده کنین.
۴. در نهایت ترخون رو هم میشوریم و میذاریم خشک بشه در صورتی که کمی از برگهای تازه کرفس هم داخل شورمون استفاده کنیم شور ما خوش طعمتر و خوش عطرتر میشه. احتیاجی نیست تا ترخون و برگ کرفس رو خورد کنیم.
۵. حالا باید شور آب رو آماده کنیم با توجه به مقدار مواد و سایز دبههایی که در نظر گرفتیم باید شور آب تهیه کنیم. کافیه به ازای هر لیوان آب یک قاشق غذاخوری نمک داخل قابلمه بریزیم و بعد بذاریم تا آب بجوش بیاد.
۶. وقتی آب جوش اومد سرکه سفید رو اضافه میکنیم. به ازای هر چهار لیوان آب نصف لیوان سرکه سفید کافیه. حالا شعله گاز رو خاموش کرده و اجازه میدیم تا حدود یک ربع زمان بگذره تا شور آب از حرارت اولیه بیوفته.
۷. حالا دبههای تمیز و خشک خودمون رو انتخاب میکنیم و صیفی جات و سبزیجاتمون رو داخلشون میچینیم یادتون نره تا سیر رو هم داخل دبهها بذارین برای طعم دهی بهتر میتونین سیر و فلفل رو از وسط نصف کنین.
۸. یه نکته خیلی مهم برای کپک نزدن شور که باید بهش توجه کنین اینه که هم ظرف و هم مواد باید کاملا خشک و تمیز باشن.
۹. حالا دبه رو با شور آب پرمیکنیم تا خوب روی مواد رو بگیره و بعد در دبه رو محکم میبندیم و برای مدت یه روز داخل محیط آشپزخونه میذاریمش. بعد از یه روز در دبه رو باز میکینم و اگه باز به شور آب احتیاج بود داخل دبهها میریزیم و بعد دبه هارو یه جای خنک میذاریم.
۱۰. بعد از دو هفته شور خوشمزه و ترد ما حاضره و میتونیم نوش جونش کنیم.
نظر کاربران
خیلی خوب توضیح داده مفید بود
پاسخ ها
ترشی بهتره ازشورجات است....@@@ شورجات فقط خیارشور....@@@ تازه شور جات نمکش خیلی ضررداره عزیز
خوب
سعی کنید کلفس رو بجوشونین و از اب کلفس استفاده کنبید خیلی خوشمزه تر میشه و از کلم قرمز استفاده کنید رنگش تغییر میکنه و بهتر میشه.سوال داشتین بپرسین
توضیحات کاملا واضح بود.از اینکه اندازه ها رو دقیق گفته بود خیلی خوشم اومد من اندازه آب و نمک و سرکه رو نمیدونستم.لطفا ترشی رو هم آموزش بدین.
پاسخ ها
اینجا هم اندازه آب ونک سرکه را نگفته
عالی بود ممنونم من برا اولین بار میخوام درست کنم اموزش عالی سپاسگذارم
ممنون. خیلی کامل بود
عاشقشم!
پاسخ ها
کلفس رو بجوشون واز از اب کلفس داخل دبه شور استفاده کن.کلم قرمز هم بریز رنگ و مزه اش بهتر میشه
به نظر من توضیح شور جات درمتن کامل و رسا بود .خیلی خوش مزه وترد میشود . نظر کاربر زمانی را تایید
نمیکنم فکر نمیکنم خوب بشود
دوست عزیز چون امتحان نکردی نمیتونی دقیق نظر بدی.ولی حتما امتحان کن خیلی خوب میشه بازم میل خودته
کلفس چیه نوشتین کرفس صحیح است .
خیلی عالی توضیح میدین ممنونم.
بعد دو هفته شوری را باز کردم و چشیدم خیلی شور شده بود حالا باید چکار کنم ؟ آیا مخلوط آب و نمک و سرکه داخل دبه را نصف خالی کنم و مجدد آب جوشیده سرد و سرکه بریزم یا خیر؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید.
پاسخ ها
اره خالی کن.ولی فقط اب بریز
ممنون توضیح کاملتون، آب ونمک جوشیده بعد از یک ربع روی موادمون بریزیم نمی پزه؟زیادی نرم نميشه؟
احتمالا این رسپی رو از سایت خانومی کپی نکردین ؟
منبعش کو ؟
طرز تهیه ترشی لبو و انار
لبو را با چاقو یا قالب بهشکل مکعب در بیاورید لبو را به مدت ۴۵ دقیقه بپزید
در این مدت انار هارا دانه کنید وقتی لبو
پخت سرکه سفید به آن ها اضافه کنید و بعد انار هارا بدون پخت اضافه کنید
نوش جان