کیک گوشت و باقالی
بعد از پخت گوشت، مغز باقلا سبزهای تمیز را داخل گوشت ریخته، نمک و فلفل آن را هم اندازه کرده و زمانی که مغز باقلاها هم نرم شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید
مواد لازم:
- پیاز درشت: 2 عدد
- روغن: 2 یا 3 قاشق غذاخوری
- گوشت نرم مغز ران: یک کیلو
- زعفران: مقدار کمی
- مغز باقلاسبز: 300 گرم
- رب گوجهفرنگی: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- گوجهفرنگی خرد شده: 2 تا 3 عدد
- خمیر یوفکا (فیلو): 4 تا 5 ورق
- شیر و روغن مایع: یکچهارم پیمانه از هرکدام
- تخممرغ: یک عدد
- آمادهسازی: پیازها را پوست گرفته، شسته و به صورت نگینی خرد کنید.
- روی گاز: قابلمه مناسبی را روی حرارت قرار داده و به محض داغ شدن، 2 تا 3 قاشق روغن درون آن بریزید، بلافاصله پیاز نگینی شده را ریخته و یکی، دو بار زیر و رو کنید تا شفاف و کمی نرم شود.
گوشتها را کمی تفت دهید ولی حواستان باشد که زیاد برشته نشود.
روی گوشتها کمی زعفران ریخته. از کنار گوشتها 3 تا 4 لیوان آب جوش داخل قابلمه بریزید تا تقریبا روی گوشتها را بگیرد. پس از جوشیدن حرارت را ملایم کنید تا با درب بسته و حرارت ملایم و یکنواخت یک الی دو ساعت بپزد.
در فاصله پخت گوشت، پوست سبز باقلاها را گرفته و کنار بگذارید.
بعد از پخت گوشت، مغز باقلا سبزهای تمیز را داخل گوشت ریخته، نمک و فلفل آن را هم اندازه کرده و زمانی که مغز باقلاها هم نرم شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید (به شرط اینکه آب گوشتها کاملا به خوردش رفته باشد). اگر هنوز آب داشت، درب قابلمه را بردارید و حرارت را زیاد کنید تا آب گوشت کشیده شود.
داخل قابلمه، دو سه قاشق رب گوجهفرنگی ریخته و بهم بزنید تا خامی رب گوجه گرفته شده و رنگ گوشتها قرمز شود و گوجههای خرد شده را به غذا افزوده و بعد از ۳ تا ۴ دقیقه از روی حرارت بردارید.
ظرف پیرکس یا سرامیکی را چرب کرده، شیر و روغن مایع را با سفیده تخممرغ مخلوط کرده و کمی با چنگال هم بزنید. برشهایی از خمیر (به اندازه کف و دیوارههای ظرف) را گرفته، به طوری که مقداری از آن روی مواد برگردد و سپس برش بزنید. کف و دیوارههای ظرف موردنظر را چرب کرده، ورقههایی از خمیر داخل آن جا داده به شکلی که اضافی خمیر بیرون از ظرف آویزان شود. روی هر برش، کمی از محلول (شیر، روغن و سفیده تخممرغ) مالیده و به همین ترتیب تا ۵ یا ۶ لایه را روی هم قرار دهید. مواد میانی پخته و آمادهشده را روی خمیرها پخش کرده و اضافی خمیرها را روی مایه میانی برگردانید.
از خمیرها ۵ تا ۶ برش به اندازه کف ظرف بزنید و روی مواد پهن کنید و لابهلایش از محلول آماده بمالید.برشهای لوزی شکل روی خمیر بزنید.با زرده تخممرغ روی خمیر را زرین کنید.غذا را داخل فر گرم شده (با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد) در طبقه وسط (تا زمانی که طلایی شود) قرار دهید.برای سرو غذا از همین ظرف میتوانید استفاده کنید.
- فوت آشپزی: لابهلای خمیر میتوانید مخلوط شیر و روغن مایع بریزید تا خمیر به هم بچسبد.
- میزان کالری: ۴۸۷
نظر کاربران
سلام ببخشید خمیر فیلو چیه؟