طرز تهیه فلافل خانگی
ریشه فلافل به کشور های عربی برمیگرده و وقتی به جنوب ایران رسیده به خاطر طعم خوب، قیمت ارزون، مفید و مقوی بودنش و در آخر طرز تهیه نسبتا آسونی که داره در تمام ایران شناخته شده.
مواد لازم برای تهیه فلافل
- ۱۵۰ گرم نخود خام
- ۱ حبه سیر خام
- ۱ قاشق غذاخوری آرد نخودچی
- ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین
- ۱/۲ قاشق چایخوری زرچوبه
- پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک به مقدار لازم
۱- خیس دادن نخود برای فلافل
۲ - فلافل با نخود خامی که کاملا خیس خورده باشه تهیه میشه و احتیاجی به پختن نخود ها نیست. پس از یک روز قبل نخودها رو خیس کرده و چند بار هم آبشون رو عوض میکنیم تا نفخشون بره و آب رو به خودشون بکشن و کمی نرم بشن. بعد از یک روز هم نخود هارو داخل صافی میریزیم تا آب اضافیشون کاملا بره.
۳- حالا نخود و یک حبه سیری که داشتیم رو داخل غذاساز میریزیم و با هم مخلوطشون میکنیم تا کاملا پودر بشن.
۴- بعد از اینکه سیر و نخود رو با هم پودر کردیم داخل یه کاسه میریزیمشون و آرد نخود چی، زرچوبه،دارچین، نمک و به مقداردلخواه با توجه به تندی که میپسندیم فلفل قرمز رو هم اضافه کرده و مواد رو با قاشق مخلوط میکنیم.
۵- مقدار فلفل کاملا سلیقه ای ولی در کل فلافل به عنوان یه غذای تند معروفه.
۶- حالا برای بار دوم مخلوط رو داخل غداساز ریخته و یکبار دیگه غذاسازو روشن میکنیم تا مخلوط حالتی تقریبا شبیه به یه خمیر با خورده های قابل مشاهده نخود به خودش بگیره و انسجام پیدا کنه.
۷- حالا یه مقدار از مخلوط رو برمیداریم و اول گوله اش میکنیم و بعد کمی فشارش میدیم تا یکم صاف بشه.
۸- وقتی تمام مواد رو شکل دادیم روی کاغذ روغنی میذاریمشون و برای مدت یک ربع الی نیم ساعت داخل فریزر میذاریم تا موقع سرخ شدن منسجم بمونن و وا نرن.
۹- بعد از نیم ساعت فلافل هارو داخل روغن داغ با حرارت ملایم سرخ میکنیم تا علاوه بر مغز پخت شدن طلایی هم بشن.
۱۰- در نهایت بعد از سرخ شدن روی دستمال میذاریمشون تا روغن اضافیشون هم بره.
۱۱- این فلافل ها به دلیل خام بودن نخودی که داخلشون استفاده میشه پوک و ترد میشن و روغن کمی هم به خودشون میکشن در صورتی که ترجیح میدین فلافلتون لطیف تر باشه میتونین یک عدد سیب زمینی پخته رو با مابقی مواد داخل غذاساز بریزین و در صورتی که انسجام مواد کم شد از یک عدد تخم مرغ خام هم استفاده کنین در اینصورت فلافلتون نرم و لطیف میشه و روغن بیشتری هم به خودش میکشه.
۱۲- حالا فلافل های خوشمزه ما حاضرن و آماده سرو کردن
نظر کاربران
فردا حتما درستش میکنم بعد میگم خوبه یا نه؟
درستش کردم خوشمزه شد.قرار شد هر چن وقت یه بار درستش کنم.ولی فقط نخود.سیب زمینی.پیاز.تخم مرغ و زرد چوبه و فلفل و نمک بهم زدم و سرخ کردم با خیار شور و گوجه عالی شد.جاتون خالی.
من عاشق این غذاهستم.ممنون خوب بود☺
پاسخ ها
عالی هستش خوشم اومد
اگ پوست نخودهای خیس خورده رو بگیر
ید وبه نخودها قبل ازچرخ شدن یه کوچولو زیره سبز اضافه کنیدمقدار زیره زیادنباشه ها،فلافل تون عالی میشه امتحان کردم محشرشده
من آرد نمیزنم اصلا هم وا نمیره
سلام من سعیدم و عراقی هستم ریشه این غذا منظورم فلافل هست سوریه هست و فقط با نخود و پیاز و سیر درست میشه و ادویه مخصوصش حتی در جنوب هم به درستی درست نمیشه و نیاز به تخم مرغ و سیب زمینی و اینجور چیزا نیاز نیست
پاسخ ها
شماره واتساپت ایمیل کن برام
من هم فقط با نخود و پیاز و سیر درست میکنم .البته کمی تمبر هندی هم آب میگیرم و همراه ادویه اضافه میکنم.خیلی عالی میشه و اصلا وا نمیره.مواد نباید خیلی سفت باشه تا داخل فلافل ها پوک بشه.
سلام من درست کردم عالی شده بود جاتون خالی
سلام من میخوام فردا فلافل درست کنم ازتون راهنمای میخوام نخودم چرخ کردم
من میخوام فردا فلافل خونگی درست کنم فکر کنم با این توضیحاتی که دادید خیلی خوشمزه در بیاد البته با ادویه فلافل و نمک و فلفل قرمز
من میخوام فردا فلافل خونگی درست کنم فکر کنم با این توضیحاتی که دادید خیلی خوشمزه در بیاد البته با ادویه فلافل و نمک و فلفل قرمز