طرز تهیه آش کلم به سبک باکویی
آش کلم یک نوع آش خوشمزه، مقوی و مخصوص آذربایجان است.
مواد مورد نیاز
- برنج نیم دانه (خیس شده): یک دوم پیمانه
- بلغور جو (خیس شده): 1 پیمانه
- نخود (خیس شده): 1 پیمانه
- لوبیا سفید (خیس شده): 1 پیمانه
- کلم برگ (خرد شده): 1 عدد
- هویج (نگینی خردشده): 4 عدد
- پیاز بزرگ (نگینی خردشده): 1 عدد
- رشته آش: 150 گرم
- سبزی آش: 1 کیلوگرم
- ترخون (خردشده): 150 گرم
- فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
- کشک: به میزان لازم
- سیرداغ، پیازداغ و نعناداغ: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم

روش پخت
۱. پیاز را درون تابه ای ریخته و همراه با مقداری روغن مایع تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس نخود، لوبیا سفید (از قبل خیس و در طول این مدت چند مرتبه آب آن عوض شده) و فلفل سیاه را به آن افزوده و کمی تفت دهید. بعد مقداری آب به مواد بیفزایید و روی حرارت بگذارید تا نخود و لوبیا نیم پز شود.
2. هویج را به مواد افزوده و پس از 5 دقیقه برنج، بلغور، سبزی آش (اسفناج، گشنیز، جعفری، تره)، ترخون و کلم را به آن بیفزاید و بگذارید تا نخود و لوبیا کاملا پخته و برنج و بلغور لعاب بیندازد.
۳. رشته آش را به مواد بیفزایید و بگذارید تا جا بیفتد. سپس نمک آن را اندازه کنید.
4. آش را درون ظرفی بریزید و با سیرداغ، پیازداغ، و نعناداغ تزیین کرده و با کشک سرو کنید.
نظر کاربران
این که همون آش خودمونه
خوب این که آش کشک تبریز هست که مرسوم هم شده تو کل ایران,,,حالا چرا به سبک باکویی
چرا همیشه مرغ همسایه غازه