طرز تهیه انواع کوفته (۲)
کوفته از غذاهای معروف قدیمی و پرطرفدار است که در تهیه گونه های مختلف آن، سبزی های معطر و گوشت قرمز استفاده می شود. کوفته ها را بر پایه مواد سازنده خود به انواع مختلف تقسیم می شوند. از آنجایی که در تهیه این غذا از مواد مغذی و پر کالری استفاده می شود، ارزش غذایی بالایی دارد. در تهیه این خوراک خوشمزه باید دقت کرد تا مزه واقعی خود را حفظ کنند و شکل گرد خود را از دست ندهند.
کوفته پنیری
میزان سرو: 4 الی 6 نفر
مواد لازم:
- روغن زیتون: 4 قاشق سوپ خوری
- گوشت (چرخ کرده): 450 گرم
- سیر (ریز خرد شده): 3 حبه
- تخم مرغ: 1 عدد
- پنیر پارمزان (رنده شده): یک دوم پیمانه
- ارگانوی خشک: یک سوم قاشق سوپ خوری
- برگ جعفری (خرد شده): 1 قاشق سوپ خوری
- پودر سوخاری: 1 پیمانه
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- آب ولرم: یک دوم پیمانه
- پنیر ماتزرلا: 120 گرم
مواد لازم سس:
- روغن زیتون: ۲ قاشق سوپ خوری
- سیر (له شده): ۲ حبه
- گوجه فرنگی (پوره شده): ۸۵۰ گرم
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- شکر: ۱ قاشق چای خوری
- ارگانوی خشک: یک سوم قاشق چای خوری
- پودر آویشن: یک دوم قاشق چای خوری
- رزماری خشک: یک سوم قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
طرز تهیه:
۱. روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
طرز تهیه سس:
روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. سیر له شده را حدود ۱ الی ۲ دقیقه در آن تفت دهید. بقیه مواد را اضافه کرده و حدود ۹ الی ۱۰ دقیقه تفت دهید. کوفته ها را از فر در آورید و سس را اضافه کنید و حدود ۱ الی ۲ دقیقه بپزید. سپس آنها را داغ سرو کنید.
کوفته اسپایسی
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- گوشت گوسفندی (چرخ کرده): ۴۰۰ گرم
- فلفل سبز (ریز خرد شده): ۱ عدد
- پیاز (ریز خرد شده): ۱ عدد
- سیر (له شده): ۲ حبه
- تخم مرغ: ۱ عدد
- تخم گشنیز (پودر شده): ۲ قاشق چای خوری
- زیره (پودر شده): ۲ قاشق چای خوری
- میخک (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
- هل (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
- پودر نارگیل: ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- روغن زیتون: به مقدار لازم
مواد لازم سس:
- روغن زیتون: 2 قاشق سوپ خوری
- پیاز (نگینی خرد شده): 1 عدد
- سیر (له شده): 2 حبه
- گوجه فرنگی (پوره شده): 400 گرم
- پودر کاری: 1 قاشق سوپ خوری
- زنجبیل (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- فلفل قرمز (پودر شده): 1 قاشق چای خوری
- ماست: 300 گرم
طرز تهیه:
1. ابتدا برای تهیه سس، روغن زیتون را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید.
3. برای تهیه کوفته ها تمامی مواد را در ظرف مناسبی با هم مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید. گلوله هایی به اندازه گردو از مخلوط گوشت جدا کنید. آنها را در روغن زیتون سرخ کنید و سپس در سس قرار داده و اجازه بدهید حدود 10 الی 15 دقیقه بپزند. کوفته ها را با برگ جعفری خرد شده تزئین کرده و به همراه برنج سرو کنید.
پلوی کوفته
میزان سرو: 4 الی 6 نفر
مواد لازم پلو:
- برنج: 2 پیمانه
- کره یا روغن: 2 قاشق سوپ خوری
- آب داغ: دو و یک دوم پیمانه
- نمک: 1 قاشق چای خوری
مواد لازم کوفته:
- گوشت چرخ کرده: ۳۵۰ گرم
- پیاز (رنده شده): ۱ عدد
- نمک: ۱ قاشق چای خوری
- فلفل سیاه (پودر شده): ۱ قاشق چای خوری
- روغن: ۳ قاشق سوپ خوری
طرز تهیه:
۱. کره یا روغن را گرم کنید و برنج را در آن تفت دهید. آب و نمک را اضافه کنید و درب ظرف را بگذارید. اجازه دهید آب به جوش آید. پس از این که آب برنج کاملا کشیده شد، دم کنی روی آن قرار دهید و اجازه دهید روی حرارت ملایم دم بکشد.
۲. برای تهیه کوفته ها، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کرده و به خوبی ورز دهید. گلوله های کوچکی از مخلوط گوشت جدا کرده و در روغن داغ سرخ کنید. سپس به همراه پلوی دم کشیده سرو کنید.
کوفته نخود
میزان سرو: ۴ نفر
مواد لازم:
- نخود (پخته): ۲ پیمانه
- تخم کتان (پودر شده): دو و یک دوم قاشق سوپ خوری
- آب: ۶ قاشق سوپ خوری
- پودر سوخاری: یک دوم پیمانه
- روغن زیتون: ۱ قاشق سوپ خوری
- پودر سیر: یک دوم قاشق سوپ خوری
- پودر پیاز: ۲ قاشق چای خوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- مرزه خشک: یک دوم قاشق چای خوری
- برگ ریحان خشک: یک دوم قاشق چای خوری (در صورت تمایل)
طرز تهیه:
۱. نخود پخته را در غذاساز به صورت خمیر در آورید. تخم کتان پودر شده و آب را با هم مخلوط کرده و سپس به نخود اضافه کنید.
ارسال نظر