طرز تهیه خورش خلال کرمانشاه
این خورش از غذاهای محبوب استان کرمانشاه است که آن را برای اکثر مراسم خود می پزند. این خورش شباهت بسیاری به خورش قیمه دارد، مثلا به جای سیب زمینی سرخ کرده از خلال بادام در آن استفاده می شود.
- روغن به میزان لازم
- پیاز ۱ عدد
- گوشت ۴۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- زردچوبه به میزان لازم
- خلال بادام ۲۰۰ گرم
- زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
- چوب دارچین ۱ عدد
- لیمو عمانی ۴ عدد
- زرشک ۲ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- گلاب ۴ قاشق غذاخوری
۱- در ماهیتابه ای روی حرارت متوسط کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود.
2- گوشت را به آن اضافه کنید و تا تغییر رنگ دهد، تفت دهید. رب گوجه فرنگی و کمی زردچوبه را اضافه کنید و کمی دیگر تفت دهید.
۳- ۲ لیوان آب روی آن ها بریزید و برای ۶۰ دقیقه تا گوشت کاملا پخته و مغز پخت شود، بپزید.
4- خلال بادام، زعفران دم کرده، چوب دارچین و در صورت تمایل لیمو عمانی را اضافه کنید و برای۳۰ دقیقه بپزید تا خلال ها نرم شوند.
۵- در نهایت زرشک را به خورش اضافه کنید، به آن نمک و فلفل بزنید. در صورت تمایل می توانید در این مرحله گلاب را هم اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد.
6- برای سرو چوب دارچین را از خورش خارج کنید، آن را در ظرف مورد نظر بریزید و با برنج میل کنید.
1 - پیاز را خلالی خرد کنید.
۲ - از گوشت گوسفندی استفاده کنید. آن را ریز خرد کنید.
3 - اگر از خلال بادام تازه استفاده می کنید نیازی نیست که آن ها را خیس کنید، در غیر این صورت آن ها را برای ۱۵ دقیقه در آب خیس کنید و بعد برای خوش رنگ شدن برای حدود ۵ دقیقه در زعفران دم کرده خیس کنید.
۴ - زرشک را پاک کرده و بشویید.
5 - استفاده از لیمو عمانی و گلاب در این دستور اختیاری است.
نظر کاربران
خیییییییلی خوشمزه اس عاشقشم
گوشت این خورش باید گوساله باشه چون گوشت گوسفندی آب میشه توی خورش،خلال رو باید با گلاب خیس کرد و همراه گوشت تفت داد تا نرم بشه،بهتره گوشت رو اول با کمی آب روی حرارت بزارید جوش که اومد آبکش کنیم اینکار باعث شفاف شدن خورش میشه،لیمو امانی باید داشته باشه و اینکه زرشک باید حتما سیاه باشه قبل از اضافه کردن به خورش توی روغن در حد یک دقیقه تفت داده بشه بعد به خورش اضافه بشه