۵۵۵۶۲۵
۹ نظر
۷۱۱۵
۹ نظر
۷۱۱۵
پ

مُفَطَح؛ غذای پرچرب خوزستانی برای مراسمِ خاص

مُفَطَ&#۰۳۹;ح که اِمفطح هم تلفظ می‌شود، یکی از غذاهای پرچرب مردم عرب خوزستان است که پخت و پز آن در مراسم های خاص و جشن ها بیشتر می‌شود.

وب سایت سوران: مُفَطَ'ح که اِمفطح هم تلفظ می‌شود، یکی از غذاهای پرچرب مردم عرب خوزستان است که پخت و پز آن در مراسم های خاص و جشن ها بیشتر می‌شود.

مواد لازم:

  • برنج (پیمانه من لیوان استیله) سه پیمانه
  • کشمش پلویی 300 گرم
  • لپه 300 گرم
  • گردو به مقدار دلخواه
  • پیاز (بستگی به میزان گوشت داره) 3 عدد بزرگ
  • گوشت گوسفندی با استخوان (ران، گردن و یا گوشت دنده) 5 تکه بزرگ
  • گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین (رای مزه دار کردن گوشت) به مقدار لازم
  • زعفران دم کرده به مقدارلازم
مُفَطَح؛ غذای پرچرب خوزستانی برای مراسمِ خاص
طرز تهیه:
1- خوب اول بگم اگه میخواین یه غذای اصیل با طعم خیلی عالی درست کنید یه کار مهم باید انجام بدین اون هم اینه که از شب قبل گوشت رو توی مقداری گل پر، روغن زیتون، زیره و چوب دارچین بخوابونین اینجوری واقعا طعم گوشت عالی میشه.
2- حالا گوشت رو یکم بشورین در حدی که دونه های زیره از روش پاک بشه . گوشت رو توی قابلمه بذارین و پیاز رو نگینی بزرگ کنید و بهش اضافه کنید.
3- مقدار زیادی آب روی آن بریزید (بالاتر از سطح گوشت) .
4- زردچوبه و زعفران و چندتا چوب دارچین و لپه شسته شده رو هم بهش اضافه کنید .
5- بعد از جوش اومدن زیر شعه گاز رو حسابی کم کنید و اجازه بدین گوشت به خوبی بپزه و کاملا نرم و پخته بشه.
6- بعد از سه ساعت نمک و فلفل بهش بزنید و بذارین 5 دقیقه ای رو گاز بمونه و بعد خاموش کنید.
7- حالا گوشت آماده شده الان لپه ها که حسابی نرم شدن رو از تو قابلمه به کفگیر مشبک در بیارین ولی گوشت رو تا موقع سرو بذارین توی آب بمونه که خشک نشه.
8- کشمشی رو که تقریبا نیم ساعتی گذاشتین خیس خورده آبکش کنید و با کمی روغن تفت بدین و بعد لپه و گردو رو اضافه کنید و بعد از یه تفت کوچولو زیرشو خاموش کنید.
9- برنج دانه بلند رو هم که دم دادین . یک کفگیر جدا بردارین و با زعفران دم داده مخلوط کنید.
10- حالا برنج رو در ظرفی که میخواید سرو کنید بکشید و با برنج زعفرانی و کشکش و گوشت تزیین کنید.
نکات:
۱- آبی که درش کوشت رو پختید هم مقوی و قابل استفاده است. هم میتونید به عنوان آب گوشت با غذا بخورید و هم میتونید فریز کنید و در غذاهای دیگه به عنوان طعم دهنده استفاده کنید)
۲- بجای برنج سفید میتویند مفتح رو با شوید پلو نوش جان کنید
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    حالا چرا "چرب" ؟؟
    این کجاش چربه آخه؟؟!

  • بدون نام

    چرب میشه .شما درست کن بعد خودش یواش یواش چرب میشه.

  • بدون نام

    اووووفففف

  • بدون نام

    خدایی خوشمزه به نظر میرسه
    یه سر باید بریم خوزستان

  • بدون نام

    جانم خیلی وقته نخوردم.یهو هوس کردم.

  • ناشناس

    ای دل به ما خوزستانی ها

  • موسوی

    بفرماید مادرخدمت شما هستم خوزستان

  • دکی پگاه

    خوزستانی.

  • Yasin

    خیلی خوشمزست. حتما امتحان کنید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج