طرز تهیه «نان حلوا»، «نان کره ای» و «نان زیتون و شوید»
در این مطلب طرز تهیه سه نوع نان خوشمزه را به شما آموزش داده ایم. نان حلوا، نان کره ای و نان زیتون و شوید.
- مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۱۰ الی ۱۵ دقیقه
- میزان سرو: ۵ نفر
- کره 65 گرم
- شکر 50 گرم
- زرده تخم مرغ 3 عدد
- مایه خمیر خشک 7 گرم
- شیر 75 گرم
- نمک یک چهارم قاشق چای خوری
- وانیل 1 پینچ
- آرد 220 الی 230 گرم
- شیر 1 قاشق چایخوری
- شکر 1 قاشق چایخوری
- زرده تخم مرغ 1 عددرنگ زرد زعفرانی چند قطره
۱. ابتدا مایه خمیر و یک قاشق چای خوری از شکر دستور را در ظرفی بریزید. شیر ولرم را به آن اضافه نمایید، کمی هم بزنید و با درپوش کنار بگذارید تا حدود ۸ الی ۱۰ دقیقه بماند و به اصطلاح مایه خمیر عمل آید.
۴. در صورت نیاز دست تان را به آرد آغشته کنید تا حالت شل و وارفتگی خمیر گرفته شود. ۱۰ دقیقه خمیر را ورز دهید سپس کف و دیواره های ظرف بزرگی را با یک قاشق چای خوری روغن مایع چرب نمایید. خمیر را چانه کرده در ظرف قرار دهید.
۷. سپس کمی حلوا بردارید و با فاصله نیم سانتی متر از لبه ها به صورت یک نوار باریک حلوا قرار دهید. در طول دیگر مستطیل با یک رول بر خطوطی با فاصله یک سانتی متر از هم ایجاد کنید.
طرز تهیه رومال:
برای آماده سازی رومال تمام مواد را با هم ترکیب نمایید.
نکته:
۱. در صورت عدم دسترسی به روغن جامد آشپزخانه می توانید از روغن صاف یا کاغذ روغنی نیز برای کف سینی فر استفاده نمایید.
2. شیر باید ولرم باشد نه سرد نه داغ، در حدی که انگشت را نسوزاند اما گرمای شیر با انگشت حس شود.
۳. آرد مناسب برای تهیه نان، آرد نان فانتزی است که می توانید از نانوایی های نان فانتزی خریداری کنید.
نان کره ای
زهرا خورسند
مواد لازم:
- مارگارین: 110 گرم
- شیر ولرم: 2 پیمانه
- شکر: 5 قاشق سوپ خوری
- تخم مرغ: 2 عدد
- آرد: حدود یک کیلو
- نمک: 1 قاشق چای خوری
- کره نرم: 50 گرم
1. یک دوم پیمانه شیر ولرم و مایه خمیر را مخلوط کرده و حدود 5 دقیقه کنار بگذارید تا عمل بیاید. سپس باقی مانده شیر و مارگارین ذوب شده، شکر، تخم مرغ ها و نمک را مخلوط کرده و آرد را به تدریج افزوده تا خمیر به دست نچسبد.
3. پس از آن خمیر را از ظرف جدا کرده و کمی ورز دهید. سپس به چهار قسمت مساوی تقسیم کرده و با وردنه به اندازه مستطیل 20×30 باز کرده و به شکل مستطیل های 4×6 سانت برش زده و روی هر برش را کره ذوب شده مالیده و 5 برش را روی هم قرار داده و داخل قالب مافین چرب شده قرار داده و روی قالب را با پارچه پوشانده و به مدت 30 دقیقه استراحت داده، سپس در فر از پیش گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید. پس از خنک شدن روی آن پودر قند بپاشید.
نان زیتون و شوید
سمانه حسینی
مواد لازم:
- شوید خشک: ۱ قاشق سوپ خوری
- سبزیجات معطر خشک: ۱ قاشق سوپ خوری
- پودر سیر: ۱ قاشق چای خوری
- روغن زیتون: یک سوم پیمانه
- آب ولرم: یک دوم پیمانه
- شیر: ۳ قاشق سوپ خوری
- شکر: ۱ قاشق چای خوری
- خمیر مایه: ۱ قاشق چای خوری
- آرد: به مقدار لازم
۱. خمیر مایه، شکر و آب ولرم را مخلوط کرده و می گذاریم عمل بیاید. روغن زیتون، سبزیجات خشک، نمک، شیر و خمیر مایه عمل آمده را با هم مخلوط کرده و آرد را کم کم اضافه کرده تا جایی که خمیر به دست نچسبد.
نکته:
می توان کمی زیتون خرد شده به مواد روغن زیتون اضافه کرد.
ارسال نظر