غذاهای محلی، از شمال تا جنوب ایران
در این مطلب طرز تهیه دمپخت میگو، ماش پلو و دمپخت بدون گوشت را که از غذاهای محلی نقاط مختلف کشورمان ایران است را به شما آموزش می دهیم.
میزان سرو: ۳ تا ۴ نفر
- میگو: ۲۰۰ گرم
- برنج: ۳ پیمانه
- ماش: تقریبا ۱ پیمانه
- پیاز: ۲ تا ۳ عدد
- ادویه ها: ۱ ق س
- پودر لیمو عمانی: ۱ ق س
- نمک و روغن: به میزان لازم
- سیر (له شده): 3 تا 4 حبه
- روغن زیتون: 2 ق س
- گشنیز (خرد شده): 5 تا 6 ق س
- فلفل قرمز: به میزان لازم
- تمر هندی (بدون هسته): 1 پیمانه
نکات: ادویه ها شامل ادویه کاری، پلویی و زردچوبه و فلفل سیاه است.
۲. ماش رو جدا بپزید. ۱ عدد پیاز دیگه رو سرخ کنید و ماش رو به اون اضافه کنید و تفت مختصری بدید، روی اون کمی آب بریزید نمک اضافه کنید و برنج رو به حالت کته دم بدید.
طرز تهیه سس:
سیر رو تفت بدید و گشنیز و فلفل رو اضافه کنید و کمی تفت بدید، روی سبزی کمی آب بریزید و بذارید تا بپزه، تمر هندی رو توی یه کاسه بریزید و آب جوش روی اون بریزید و بعد اونو چنگ بزنید تا شیره اون دربیاد و از صافی رد کنید و به سبزی اضافه کنید و بذارید تا سس غلیظ بشه و موقع سرو روی دم پخت بدید.
ماش پلو
غذای محلی استان گلستان
ماش پلو یکی از پلوهای سنتی استان گلستان است که با برنج، ماش و گوشت تهیه می شود. از دیگر غذاهای این منطقه که با ماش تهیه می شوند می توان به ماش پتی، آش ماش و خورش اسفناج و ماش نیز اشاره کرد.
میزان سرو: ۲ نفر
مواد لازم:
- ماش: یک دوم پیمانه
- برنج: یک پیمانه
- گوشت (چرخ کرده): 200 الی 250 گرم
- زعفران (دم کرده): 2 ق س
- پیازداغ طلایی (بدون روغن): 2 ق س
- روغن زیتون: 2 ق س
- نمک: به مقدار لازم
- پیاز: یک عدد
- سیر (رنده شده): یک عدد
- زردچوبه: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
۱. ابتدا ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.
3. گوشت چرخ کرده را با کمی روغن، پیاز رنده شده، نمک، زردچوبه، فلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده و سپس یک دوم پیمانه آب روی آن بریزید تا بپزد و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید.
۴. در مرحله آخر نیز مخلوطی از برنج زعفرانی، گوشت، ماش و پیازداغ را لا به لای برنج بریزید و یا روی برنج را با آن تزیین کنید.
دمپخت بدون گوشت
غذای محلی کازرونی ها
مواد لازم:
- کلم قمری (سنگی): ۲ عدد
- لوبیا (چشم بلبلی): ۱ پیمانه
- شوید: ۱ پیمانه
- برنج: ۲ پیمانه
- پیاز: ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی: یک ق غ
- نمک: به میزان لازم
- فلفل: به میزان لازم
- پودر لیمو عمانی و ادویه: به میزان لازم
1. این غذا یکی از غذاهای سنتی شهر کازرون محسوب می شود. اونموقع ها که من کوچک بودم یک همسایه کازرونی داشتیم که هر موقع این غذا رو درست می کرد یک بشقاب هم برای ما می آورد. هنوز هم وقتی این غذا رو درست می کنم یادی از آن همسایه قدیمی و آن دوران می کنم...
۲. خب، برای درست کردن این غذا اول لوبیا را به همراه کلم قمری هایی که آن ها را به صورت مکعبی خرد کرده ایم می پزیم. کلم قمری را نباید خیلی ریز خرد کرد باید اندازه ای باشد که در غذا کاملا مشخص باشد.
3. پیاز را در قابلمه تفت می دهیم و یک قاشق رب گوجه هم به همراه آن سرخ می کنیم، حالا لوبیا، کلم های پخته شده و شوید را به همراه ادویه، فلفل، نمک و پودر لیمو عمانی به آن اضافه می کنیم و به مقدار لازم در قابلمه آب می ریزیم تا شوید هم به همراه آنها کمی قل بخورد. اندازه آب باید قدری باشد که می خواهیم برنج را دمی درست کنیم.
• واقعا این قدر این غذا پرملات است که دیگر جایی هم برای داشتن گوشت ندارد. کلم قمری ضد سرطان ریه و لوزالمعده است و دارای ویتامین های A, B, B6 و C و همین طور دارای مقادیر قابل توجهی کلسیم، گوگرد، ید، پتاسیم و منیزیم است.
• از کلم قمری برای درمان سنگ کلیه نیز استفاده می کنند. اگه همه مواد را در خانه دارید شما هم این غذای خوشمزه را امتحان کنید.
نظر کاربران
جنوبیها میگو پلو را با میگوی خشک شده درست می کنند که این میگو بسیار خوشمزه است البته از چند ساعت قبل خیسش می کنند .