محشی کوسا؛ غذای لبنانیِ ساده و خوشمزه
محشی کوسا یک غذای بسیار ساده لبنانی است که مواد آن به سادگی در دسترس است، این غذا خیلی زود آماده می شود و بسیار خوشمزه است. نام دیگر این غذا، دلمه کدو است.
مواد مورد نیاز:
- گوشت چرخ کرده: ۴۰ گرم
- برنج (آبکش شده): یک دوم پیمانه
- کدو کوچک: ۵۰۰ گرم
- سیر (له شده): ۲ حبه
- پیاز (رنده شده): ۱ عدد
- گوجه فرنگی (نگینی خرد شده): ۲ عدد
- جعفری (خرد شده): یک دوم پیمانه
- نعنا (خرد شده): یک چهارم پیمانه
- پودر زیره: یک دوم قاشق چایخوری
- آبلیمو ترش: ۳ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم
- زردچوبه: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
- پیاز کوچک (نگینی خرد شده): 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق سوپخوری
- نمک: به میزان لازم
- آب ولرم: 3 پیمانه
- آبلیمو ترش: به میزان لازم
- روغن مایع: به میزان لازم
روش پخت:
۱. پیاز و سیر را همراه با مقداری روغن مایع درون تابه ای ریخته و تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس گوشت را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. بعد برنج، گوجه فرنگی، جعفری، نعنا، پودر زیره، زردچوبه، آب لیمو ترش، نمک و فلفل قرمز را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید.
2. سر کدو را جدا کرده و با نوک چاقو (یا قاشق چایخوری) داخل آن را خالی کنید. سپس آن را با مخلوط مواد پر کنید.
۳. سر کدو را روی آن بگذارید و با خلال چوبی محکم کنید.
4. برای تهیه سس؛ پیاز را درون تابه ای با مقداری روغن مایع تفت دهید تا طلایی رنگ شود. سپس رب گوجه فرنگی و نمک را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید. بعد آب ولرم و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
۵. کدوی آماده شده را داخل قابلمه ای بچینید.
6. سس آماده شده را به تدریج روی کدو ریخته و روی حرارت زیاد بگذارید تا بجوشد. سپس حرارت را کم کنید و به مدت 30 دقیقه زمان دهید تا بپزد.
کدو: مناسب برای کاهش وزن
آنتی اکسیدان های موجود در کدو موجب تقویت حافظه و کاهش مشکلات وابسته به سن به میزان 40 درصد می شود. طبق تحقیقات انجام شده، ویتامین A و E در ترکیب با اسیدهای چرب امگا 3 جذب آنتی اکسیدان های محلول در چربی را تقویت کرده و به بازسازی موثر سلول های مغزی کمک می کند.
نظر کاربران
اااا چه جالب همین دیروز اینو پختم بدک نشد