۵۲۶۳۹۹
۱ نظر
۵۲۱۵
۱ نظر
۵۲۱۵
پ

نان کرمدار؛ نانِ ساده‌ی خانگی

نان کرمدار نان، نان ساده ای است که می توانید در خانه درست کنید و برای میان وعده هایی که گرسنگی بهتان فشار می آورد، با یک لیوان چای، نوش جان کنید.

ماهنامه کیک و شیرینی - معصومه خوانساری: نان کرمدار نان، نان ساده ای است که می توانید در خانه درست کنید و برای میان وعده هایی که گرسنگی بهتان فشار می آورد، با یک لیوان چای، نوش جان کنید.

مواد لازم خمیر:
  • کره به دمای محیط رسیده: ۵۰ گرم
  • شکر: ۵۰ گرم
  • آّب ولرم: ۱۰۰ میلی لیتر
  • مایه خمیر فوری: ۷ گرم
  • تخم مرغ: یک عدد
  • نمک: یک چهارم ق چ کمی سرپر
  • وانیل: یک پینچ
  • آرد نان: حدود ۲۵۰ الی ۲۷۰ گرم

مواد لازم کرم وانیلی:
  • زرده تخم مرغ: یک عدد
  • شیر: 125 میلی لیتر
  • اسانس وانیل: یک دوم ق چ
  • شکر: 35 گرم
  • آرد: 10 گرم

نان کرمدار؛ نانِ ساده‌ی خانگی
مواد لازم رومال:
  • تخم مرغ: یک عدد
  • رنگ زرد زعفرانی (به دلخواه): یکی دو قطره

طرز تهیه خمیر:
۱. شکر، نمک، وانیل، مایه خمیر و ۲۵۰ گرم از آرد را با قاشق خوب مخلوط نمایید. مرکز مواد را کمی گود نموده تخم مرغ و آب ولرم را اضافه کنید.
۲. سپس مواد را مجدد هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کنند خمیر را حدود پنج دقیقه ورز دهید سپس کره را کم کم به خورد خمیر دهید و حدود ده دقیقه دیگر خمیر را ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
۳. اگر احساس کردید خمیر شل است از آرد باقی مانده کم کم استفاده نمایید اما مراقب باشید با استفاده بیش از حد از آرد، خمیر را سفت نکنید.
۴. کف و دیواره های یک کاسه بزرگ را به روغن مایع آغشته نمایید، خمیر را چانه کنید در کاسه بگذارید رویش را نیز با کمی روغن مایع چرب کنید سپس روی ظرف را با سلفون یا پارچه بپوشانید و حدود دو ساعت در فضایی نسبتا گرم قرار دهید تا ور آید و حجمش دو برابر شود.

5. پس از ورآمدن، دستتان را مشت کنید و پف خمیر را بگیرید سپس خمیر را در حد بیست ثانیه ورز دهید بعد به چانه هایی حدود 70 گرمی تقسیم کنید. روی چانه ها را با پارچه بپوشانید بعد از چانه اول شروع به فرم دادن کنید.
6. هر چانه را با وردنه به صورت مستطیلی به ابعاد 8 در 16 باز کنید به اندازه یک قاشق سوپخوری از کرم بردارید و در یکی از عرض های مستطیل به صورت نواری قرار دهید سپس از همان سمت خمیر را رول کنید.
7. کف سینی فر را با روغن جامد چرب نمایید و خمیرها را با فاصله از هم در سینی بچینید. روی آن ها را با پارچه بپوشانید و در فضای گرمی قرار دهید تا دوباره تغییر حجم دهند. سپس یک تخم مرغ کامل را با چنگال بزنید یکی دو قطره رنگ زرد زعفرانی اضافه نمایید و با قلم مو روی خمیر را رومال نمایید.
8. سینی را در فر از پیش گرم شده به دمای 190 درجه سانتی گراد به مدت تقریبی 10 الی 15 دقیقه قرار دهید در حدی که روی نان ها کاملا طلایی و سرخ شود.

طرز تهیه کرم وانیلی:

۱. شیر را در ظرف مناسبی ریخته بر روی شعله ملایم قرار دهید تا داغ شود. زرده تخم مرغ را با شکر و آرد با قاشق هم بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند سپس کمی از شیر داغ به ترکیب تخم مرغی اضافه کنید و هم بزنید بعد مابقی شیر را نیز اضافه کنید و همه را با هم، هم بزنید و مجددا بر روی شعله برگردانید و مرتب هم بزنید تا به جوش آید و کاملا غلیظ شود.
۲. پس از آن که غلیظ شد از روی شعله بردارید به ظرف دیگری انتقال دهید و رویش پلاستیک فریزر بگذارید تا رویه نبندد و کاملا خنک شود، زمانی که کاملا خنک شد اسانس وانیل را بیفزایید و از کرم استفاده کنید.

نکته:

1. از آرد نان فانتزی استفاده کنید که می توانید از نانوایی های نان فانتزی تهیه کنید.

۲. مایه خمیر فوری را می توانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید.

3. در برخی دستورها مایه خمیر ابتدا با آب ولرم یا شیر ولرم به همراه کمی شکر ترکیب می شود و عمل می آید و سپس به ترکیبات خمیر اضافه می شود اما در اینجا مستقیما به مواد خشک اضافه شده است و نتیجه در هر دو حالت یکی است و فرقی نمی کند از چه شیوه ای استفاده شود.

۴. هنگام اضافه کردن کره به خمیر، خمیر کمی شل و چسبنده می شود اما پس از این که کل کره به خورد خمیر می رود و خمیر ورز می خورد حالت چسبندگی خمیر از بین می رود.

5. آب مورد استفاده در خمیرها باید ولرم باشد زیرا اگر داغ باشد خمیر بوی ترشیدگی می گیرد و اگر سرد باشد یا خمیر عمل نمی آید یا به سختی عمل می آید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    کارهای آشپزیتون حرف نداره جدای از آموزش من همیشه این صمیمت و دلسوزی خاص آن را بیشتر می پسندم . موفق باشید .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج