شیرینی های قدیمی و خاطره انگیز نوروزی
یک سری از شیرینی ها را از قدیم الایام همیشه سر سفره های عید دیده ایم. انگار عید که می شود، حتما باید با آن شیرینی ها از مهمان هایمان پذیرایی کنیم. در این مطلب طرز تهیه همان شیرینی های قدیمی و خاطره انگیز را به شما آموزش داده ایم.
- آرد سفید: ۳۰۰ گرم
- کره (خرد شده): ۱۲۵ گرم
- پودر شکر: ۲۲۰ گرم
- جوش شیرین: یک چهارم ق چ
- دارچین: یک ق چ
- زنجفیل: دو ق چ
- تخم مرغ (کمی زده شده): یک عدد
- عسل: یک ق چ
نکته:
می توان از شکلات ذوب شده برای روی شیرینی ها استفاده کرد در غیر اینصورت به صورت ساده می توان سرو کرد.
شیرینی مارمالادی
فرحناز سلیمی
مواد لازم:
- آرد: ۲۲۰ گرم
- آرد برنج: یک و یک دوم ق س
- پودر شکر: ۴۰ گرم
- بادام (آسیاب شده): ۲ ق س
- کره (خردشده): ۱۸۰ گرم
- اسانس بادام: یک چهارم ق چ
- مارمالاد: یک سوم پیمانه
1. فر را با حرارت 180 درجه سانتی گراد از یک ربع قبل گرم کرده و سینی فر را چرب کنید سپس آرد و آرد برنج را همراه پودر شکر در ظرفی الک کنید. پودر بادام و اسانس را اضافه کنید. کره را به مواد فوق اضافه کرده و کمی ورز دهید تا نرم شود.
۲. از خمیر به اندازه یک قاش چای خوری برداشته در دست گرد کنید، روی سینی به فاصله ۴ سانتی متر از یکدیگر قرار دهید و با ته یک قاشق چوبی در مرکز بیسکویت ها فرورفتگی ایجاد کنید و به مدت ۲۰ دقیقه در فر بپزید. پس از خنک شدن داخل آنها را با مارمالاد رنگی پرکنید.
شیرینی آلمانی
فرحناز سلیمی
مواد لازم:
- روغن صاف: 150 گرم
- پودر شکر: 80 گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- وانیل: یک هشتم ق چ
- شربت غلیظ: 15 میلی لیتر
- آرد: 300 گرم
- پودر شکر: به میزان لازم
- مارمالاد: به میزان لازم
۱. روغن، پودر شکر، تخم مرغ و وانیل را با همزن برقی به مدت یک دقیقه بزنید. شربت و آرد را اضافه کرده، با دست مخلوط کنید.
شیرینی گردویی
زهره مهاجر
مواد لازم:
- کره: ۶۰ گرم
- پودر شکر: ۴۰ گرم
- وانیل: یک چهارم ق چ
- آرد سفید: ۷۵ گرم
- گردوی (پودر شده): ۳۵ گرم
- گردو (نیمه شده): ۷۵ گرم
1. ابتدا کره و وانیل را با همزن برقی بزنید تا نرم شود، پودر شکر را اضافه کرده و به هم زدن ادامه دهید تا مواد نرم و یکدستی بدست آید.
۳. سپس سینی فر را چرب نموده و از خمیر به اندازه یک قاشق مرباخوری برداشته و در دست گلوله ای درست کنید و داخل سینی فر قرار دهید و یک گردوی نیمه شده روی آن بگذاید و داخل فر از قبل گرم شده با حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ دقیقه بگذارید تا شیرینی ها قهوه ای روشن شوند، اجازه دهید تا شیرینی ها خنک شوند. سپس پودر شکر را روی شیرینی ها الک کرده و سرو نمایید.
شیرینی پسته ای
فرحناز سلیمی
مواد لازم:
- کره: 220 گرم
- پودر شکر: 120 گرم
- آرد: 200 گرم
- آرد برنج: 2 ق چ
- آرد ذرت: 3 ق چ
- پودر پسته: 50 گرم
- مغز پسته: 70 گرم
- پودر قند: برای تزیین
۱. فر را ۱۵ دقیقه قبل از شروع به پخت شیرینی روی دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. کره و پودر شکر را بزنید، بعد مخلوط آردها و پودر پسته را اضافه کرده و خوب هم بزنید تا مواد خمیر شوند.
شیرینی نان پنجره ای
زهره مهاجر
مواد لازم:
- آرد سفید: 130 گرم
- نشاسته ذرت: 2 ق س
- گلاب: 3 تا 4 ق س
- تخم مرغ: 5 عدد
- پودر شکر: 2 ق س
- پودر هل: یک ق چ
۱. نشاسته را در ظرف مناسبی بریزید و گلاب را به آرامی به نشاسته اضافه کرده و مخلوط کنید تا نشاسته کاملا حل شود، سپس تخم مرغ ها را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا تخم مرغ ها با مواد ترکیب شود.
3. روغن فراوان در ظرف مناسبی بریزید و اجازه دهید خوب داغ شود، قالب نان پنجره ای را در روغن قرار دهید و بگذارید کمی گرم شود.
نکته:
اگر قالب شیرینی پنجره ای زیاد داغ شود هنگامی که درون مایع بگذارید مایع نان پنجره ای می بندد و اگر سرد باشد درون روغن نان ها بسته نمی شود، پس مراقب باشید تا قالب گرمای به اندازه ای داشته باشد.
ارسال نظر